ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

23.02.12 N 11.1/2-16.2/1950-ЕП

 

Начальнику регiональної митницi
Начальникам митниць
Начальнику Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи


Про внесення змiн до листа Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП

     1. Доповнити Додаток 1 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України) пунктом 28 у редакцiї, що додається в додатку 1 до листа.

     Додаток 1: текстовий опис пункту 28 до Додатку 1 на 2 стор.

Перший заступник Голови Служби О.М.Дороховський

 

Додаток 1

     Текстовий опис пункту 28 до Додатку 1 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, що надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України)

N з/п Назва товару Код товару Методологiя класифiкацiї
28 Класифiкацiя заморожених овочей, овочевих сумiшей та приготувань, що складаються з рису та овочей 0710, 1904, 2004 Овочi замороженi класифiкуються у товарнiй групi 07.
Примiткою 2 до групи 07 визначено, що у товарних позицiях 0709 - 0712 термiн "овочi" включає також їстiвнi гриби, трюфелi, маслини, або оливки, каперси, кабачки, гарбузи, баклажани, цукрову кукурудзу (Zeamaysvar. saccharata), перець роду Capsicum чи Pimenta, фенхель, петрушку, купир, естрагон, крес-салат i майор культурний (Majoranahortensis або Origanummajorana).
Вiдповiдно до Загальних положень, зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД до групи 07, ця група, серед iншого, включає "замороженi" (сирi або варенi у водi чи на парi). Термiн "морожений" означає, що продукт охолоджений до температури нижче точки замерзання цього продукту до його повного промерзання.
Якщо за текстом не зазначено iнше, овочi цiєї групи можуть бути цiлими, нарiзаними скибочками, подрiбненими, шаткованими, у виглядi пульпи, тертої маси, очищеними вiд шкiри.
Згiдно з вимогами УКТЗЕД овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi класифiкуються у товарнiй позицiї 0710. До цiєї товарної позицiї включаються замороженi овочi, що у свiжому чи охолодженому виглядi включаються у товарнi позицiї 0701 - 0709.
Замороженi овочi даної товарної позицiї звичайно одержують промисловим способом шляхом швидкого заморожування для того, щоб швидко пройти температурний порiг максимальної кристалiзацiї.
Овочi, до яких перед заморожування були доданi сiль або цукор також включаються у товарну позицiю 0710.
До даної товарної позицiї не включаються як готовi харчовi продукти овочi, приготовленi iншими способами (група 20), так i такi, що приготовленi з iншими iнгредiєнтами (в якостi готових страв).
Основними овочами, якi консервують заморожуванням, є картопля, горох, квасоля, шпинат, цукрова кукурудза, спаржа, морква i буряк.
Товарна позицiя 0710 також включає замороженi овочевi сумiшi.
Також замороженi овочi можуть класифiкуватись у товарнiй позицiї 2004.
Примiткою 1 (а) до групи 20, серед iншого, визначено, що до цiєї групи не включаються овочi, приготовленi способами, зазначеними в групi 07.
Згiдно з Примiткою 3 до групи 20, серед iншого, до товарної позицiї 2004 включаються лише тi продукти групи 07, що були приготовленi iншими способами, нiж зазначенi в Примiтцi 1(а).
Продукти, що складаються з попередньо вiдвареного рису, до якого доданi iншi iнгредiєнти, такi як овочi чи приправи, за умови, що цi iнгредiєнти не змiнюють властивостей продуктiв з рису згiдно з УКТЗЕД класифiкуються у товарнiй позицiї 1904.
Таким чином, для здiйснення класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД заморожених овочей, овочевих сумiшей та приготувань, що складаються з рису та овочей необхiдно враховувати iнформацiю щодо складу та способу обробки (приготування) компонентiв.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.