ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

12.07.2012 N 12.2/2/2026-ЕП

 

Iвано-Франкiвська митниця
Департамент митних iнформацiйних технологiй та статистики


     Держмитслужбою опрацьовано звернення Iвано-Франкiвської митницi вiд 11.07.2012 N 06-38/1/6364-ЕП щодо питання зберiгання товарiв на складах митних органiв. У зв'язку з цим повiдомляємо.

     Частиною четвертою статтi 204 Митного кодексу України (далi - Кодекс) визначено, що до закiнчення строкiв зберiгання, зазначених у частинах першiй - третiй цiєї статтi, товари, що перебувають на тимчасовому зберiганнi пiд митним контролем, повиннi бути, зокрема, задекларованi власником або уповноваженою ним особою до вiдповiдного митного режиму.

     При цьому, пункт 5 частини п'ятої статтi 238 Кодексу передбачає можливiсть зберiгання на складах митних органiв товарiв, якi перебувають у митному режимi митного складу.

     Отже товари, строк тимчасового зберiгання яких на складi митного органу закiнчується, за умови помiщення їх до закiнчення строкiв тимчасового зберiгання в митний режим митного складу можуть зберiгатись на складi митного органу у вказаному митному режимi протягом строкiв, визначених статтею 125 Кодексу.

     При цьому при помiщеннi товарiв у митний режим митного складу в графi 49 "Реквiзити складу" митної декларацiї типу "IМ74" мають бути зазначенi код типу складу "6" (склад митного органу) та, через знак "/", дев'ятизначний код згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами), пiдроздiлу митного органу, на який покладено обов'язок щодо здiйснення контролю за цим складом митного органу.

Заступник директора Департаменту - начальник Управлiння декларування та митних режимiв I.М.Муратов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.