ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.08.2012 N 12.2/2/2182-ЕП

 

Департамент митних iнформацiйних технологiй та статистики


     Департаментом органiзацiї митного контролю та оформлення опрацьована службова записка Департаменту митних iнформацiйних технологiй та статистики вiд 16.07.2012 N 18/12-15-4769-ЕП щодо форматно-логiчного контролю граф митних декларацiй (далi - МД) при декларуваннi товарiв вiдповiдно до митного режиму реiмпорту.

     Повiдомляємо, що перелiк випадкiв застосування митного режиму реiмпорту визначений частиною другою статтi 78 Митного кодексу України (далi - Кодекс), а саме повернення товарiв пiсля митного режиму тимчасового вивезення, повернення неперероблених товарiв пiсля перебування в митному режимi переробки за межами митної територiї України та повернення товарiв пiсля перебування в митному режимi експорту з дотриманням певних умов.

     При цьому, вiдповiдно до пункту 206.3 статтi 206 Податкового кодексу України, операцiї iз ввезення товарiв у митному режимi реiмпорту звiльняються вiд оподаткування, крiм операцiй iз ввезення вiдповiдно до пункту 3 частини другої статтi 78 Митного кодексу України. Пунктом 3 частини другої статтi 78 Кодексу передбачається помiщення в митний режим реiмпорту товарiв, якi були помiщенi у митний режим експорту (остаточного вивезення) i повертаються особi, яка їх експортувала, у зв'язку з невиконанням (неналежним виконанням) умов зовнiшньоекономiчного договору, згiдно з яким цi товари помiщувалися у режим експорту, або з iнших обставин, що перешкоджають виконанню цього договору.

     Таким чином у МД, в першому пiдроздiлi графи 37 яких проставлено код "4132" (або "4161" iз зазначенням у другому пiдроздiлi графи 37 коду "FP"), нарахування платежiв у графi 47 здiйснюється iз зазначенням коду способу розрахунку "06". В графi 36 при цьому проставляється "000000000".

     Якщо у МД, в першому пiдроздiлi графи 37 якої зазначений код "4132", в графi 33 за бажанням декларанта або уповноваженої особи код товару зазначається на рiвнi шести знакiв, нарахування мита, акцизного податку та податку на додану вартiсть у графi 47 не здiйснюється.

Заступник директора Департаменту - начальник Управлiння декларування та митних режимiв I.М.Муратов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.