ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.10.12 N 11.1/2-16.2/11807-ЕП

 

Начальнику регiональної митницi
Начальникам митниць
Начальнику Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи


Про внесення змiн до листа Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП

     Доповнити Додаток 5 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України) пунктом 10 у редакцiї, що додається в додатку 1 до листа.

     Додаток 1: текстовий опис пункту 10 до Додатку 5 на 2 стор.

Перший заступник Голови Служби О.М.Дороховський

 

Додаток 1

     Текстовий опис пункту 10 до додатку 5 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, що надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями)

N з/п Назва товару Код товару Методологiя класифiкацiї
10 Холодильне обладнання та визначення термiну "мiсткiсть" холодильного обладнання 8418 10
8418 21
8418 30
8418 40
8418 50
Холодильне та морозильне обладнання за принципом розморожування подiляються на обладнання iз краплинним розморожуванням, розморожуванням у ручному режимi та iз системою "No Frost", яка вiдрiзняється вiд iнших систем примусовою циркуляцiєю повiтря та наявнiстю необхiдних для здiйснення процесу видалення льоду додаткових пристосувань.
Виробники холодильно-морозильної технiки, зазвичай, використовують кiлька позначок мiсткостi холодильних агрегатiв, наприклад:
1. Об'єм загальний (брутто) - це внутрiшнiй об'єм холодильного агрегату в лiтрах, який вимiрюється без вiднiмання всiх зазорiв та заглиблень на внутрiшнiй поверхнi шафи i на внутрiшнiй панелi дверей, що не придатнi для зберiгання продуктiв та вираховується за об'ємом рiдини, залитої у камеру холодильного агрегату, за умови, що дверi зачиненi, а всi приналежностi, що знiмаються (полки, пристосування), вийнятi.
2. Об'єм корисний (нетто) - це внутрiшнiй об'єм холодильного агрегату в лiтрах, який вимiрюється з вiднiманням всiх зазорiв та заглиблень на внутрiшнiй поверхнi шафи i на внутрiшнiй панелi дверей, що не придатнi для зберiгання продуктiв, фактично об'єм, доступний для користування.
В холодильному та морозильному обладнаннi з однаковими габаритними розмiрами та рiзною системою розморожування корисний об'єм (нетто) може вiдрiзнятися на 10 - 15 %, тобто не є постiйною величиною. Зменшення корисного об'єму може бути обумовлено також наявнiстю додатково встановлених вентиляторiв для полiпшення циркуляцiї повiтря та швидкого i рiвномiрного охолодження камер холодильного агрегату та iншого додаткового обладнання. У холодильних агрегатiв, якi не мають морозильного вiддiлення, об'єм загальний та об'єм корисний вiдрiзняються незначно, наприклад на об'єм наявних полиць. Виробники холодильно-морозильного обладнання постiйно працюють над удосконаленням конструкцiї обладнання з метою збiльшення корисного об'єму (нетто) iз збереженням iнших технiчних характеристик.
Згiдно з вимогами УКТЗЕД класифiкацiя холодильно-морозильного обладнання здiйснюється в залежностi вiд мiсткостi (англ. - capacity).
За результатами аналiзу пiдходiв митних адмiнiстрацiй рiзних країн до класифiкацiї холодильно-морозильного обладнання та iнших документiв, якi мiстять пояснення щодо трактування рiзних характеристик об'єму холодильно-морозильного обладнання, з'ясовано, що термiн "capacity" трактується як внутрiшнiй об'єм холодильного агрегату в лiтрах, який вимiрюється без вiднiмання всiх зазорiв та заглиблень на внутрiшнiй поверхнi шафи i на внутрiшнiй панелi дверей, що не придатнi для зберiгання продуктiв, тобто вiдповiдає об'єму загальному (брутто). Це пов'язано з тим, що пiд час роботи холодильного агрегату охолодженню пiдлягає весь внутрiшнiй простiр камери, включаючи полицi, ящики, додатковi пристосування (вентилятори), зазори i заглиблення, в основу розрахункiв технiчних характеристик встановлюваних компресора, конденсатора, випарника, енергоспоживання покладається загальний об'єм (брутто).
Враховуючи вищезазначене, а також те, що об'єм загальний (брутто) сталий та завжди вказується у технiчному паспортi на обладнання, для класифiкацiї морозильного та холодильного обладнання згiдно з УКТЗЕД слiд використовувати об'єм загальний (брутто), а саме його бiльший технiчний параметр.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.