ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

20.11.12 N 11.1/2-16.2/13067-ЕП

 

Начальникам митниць
Начальнику Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи


Про внесення змiн до листа Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП

     Доповнити Додаток 3 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України), пунктами 53 та 54 у редакцiї, що додається в додатку до листа.

     Додаток: текстовий опис пунктiв 53 та 54 Додатку 3 на 3 стор.

Перший заступник Голови Служби О.М.Дороховський

 

Додаток

     Текстовий опис пунктiв 53 та 54 Додатку 3 Методичних рекомендацiй щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, що надiсланий листом Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (iз змiнами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України)

N з/п Назва товару Код товару Методологiя класифiкацiї
53 Деревина паливна та лiсоматерiали 44 група,
4401,
4403
В товарнiй позицiї 4401 класифiкується деревина паливна у виглядi колод, полiн, хмизу, гiлок, сучкiв тощо, а також вiдходiв деревини у виглядi колод, полiн, брикетiв гранул тощо, а також трiска i стружка.
У Поясненнях до товарної позицiї 4401 (пункт А) є визначення "колод", якi класифiкуються у цiй товарнiй позицiї а саме, розколотих колод.
В додаткових Поясненнях до товарної категорiї 4401 10 00 вказано, що для колод i полiн, якi вважаються паливною деревиною, не встановлено жодних обмежень щодо розмiру, проте саме стан i вигляд, в якому її представляють, вiдрiзняють її вiд деревини товарної позицiї 4403.
Таким чином, у товарнiй категорiї 4401 10 00 класифiкуються тiльки дрова у наступному виглядi: полiна дров (колотi чи не колотi, рiзної величини в об'ємi та з рiзними кутами розколу), як правило з корою; сучки (рiзного дiаметру, рiзної довжини вiд декiлькох сантиметрiв до 20-30 сантиметрiв); хмиз (гiлки рiзного дiаметру, рiзної довжини i рiзної конфiгурацiї); а також колоди (рiзної товщини, довжиною не бiльше метра, обов'язково розколотi на двi чи бiльше частин з рiзними кутами розколу. Паливнi колоди вiдрiзняються вiд полiн лише своєю величиною. Розрiзавши колоду, впоперек або уздовж, отримуємо полiна).
Довiдково: Термiн "дрова", визначений дiючим ДСТУ 3243-88. Розмiри дров обмеженi довжиною 1 метр, можуть бути в корi, так i без кори, обов'язково розколотi.
В товарнiй позицiї 4403 класифiкуються лiсоматерiали необробленi, з корою або без кори, начорно брусованi або не брусованi. Розмiри, якiсть (в тому числi наявнiсть сучкiв, нерiвностей, кривизни та рiзного дiаметру по довжинi), наявнiсть "грибка" чи "гнилi", iнших дефектiв у вiдповiдностi з вимогами УКТЗЕД не вiдносить такi лiсоматерiали до товарної позицiї 4401. В товарнiй позицiї 4403 класифiкуються усi лiсоматерiали, якi можуть застосовуватись як для виробництва меблiв, шпал, будiвельного матерiалу, так i виробництва ящикiв, заборiв i iнших виробiв, на якi якiсть лiсоматерiалу не має особливого впливу. Таким чином, зазначення використання лiсоматерiалiв у якостi дров не є вирiшальним чинником для їх класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД. З урахуванням вищевикладеного, класифiкацiя лiсоматерiалiв повинна проводитись у товарнiй позицiї 4403.
В групi 44 дошки, бруски, планки, розрiзанi або не розрiзанi за певною довжиною, з певною шириною та товщиною, упакованi або нi по кiлькостi матерiалiв з наявнiстю або без наявностi креслення на вирiб тощо, не можуть вважатись заготовками для пiддонiв, заборiв, риштувань, ящикiв, щитiв вiшалок, стелажiв тощо. Такий товар класифiкується як дошки, бруски, планки тощо.
54 Щiтки для склоочисникiв 4016
8512
З метою впорядкування питання класифiкацiї змiнних частин склоочисникiв, а саме каркасних та безкаркасних щiток, повiдомляємо наступне.
Товарна позицiя 8512 включає, серед iнших товарiв, склоочисники.
Вiдповiдно до Примiтки 2 до роздiлу XVI та з урахуванням структури товарної позицiї 8512, частини виробiв товарної позицiї 8512 включаються до цiєї товарної позицiї. Але, водночас, вiдповiдно до Примiтки 1 (а) до роздiлу XVI, до цього роздiлу не включаються вироби для використання в механiчному обладнаннi або в механiчних чи електричних пристроях або для iнших технiчних цiлей з вулканiзованої гуми, крiм твердої гуми (товарна позицiя 4016).
Склоочисники є механiчним або електричним обладнанням, що складається з декiлькох компонентiв, якi забезпечують можливiсть прикрiплення до важiля, виконують функцiю притиснення гумової стрiчки до скла, коригування її положення вiдповiдно до кривизни скла, передачi руху вiд електродвигуна. У той же час гумовi стрiчки являють собою лише один з компонентiв, що використовується у цьому обладнаннi, який виконує безпосередньо функцiю очищення скла, i таким чином, не можуть визначати основний характер виробу.
Таким чином, щiтки для склоочисникiв, каркаснi або безкаркаснi, якi складаються, вiдповiдно, з каркасу (крiплення) або металевої чи пластмасової пластини (спойлера), та гумової стрiчки у комплектi, являють собою частини склоочисникiв та класифiкуються у товарнiй пiдкатегорiї 8512 90 00 00.
Також iнформуємо, що вiдповiдно до Примiтки 1 (а) до роздiлу XVI, та з урахуванням рекомендацiй Секретарiату ВМО класифiкацiя змiнних гумових стрiчок для склоочисникiв, якi постачаються окремо, що мiстять, як правило окремi металевi деталi для закрiплення, здiйснюється у товарнiй позицiї 4016.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.