ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

26.12.2012 N 11.1/1.2-12.2/14406-ЕП

 

Начальникам митних органiв


     З метою виконання положень Митного кодексу України (далi - Кодекс) в частинi застосування митного режиму переробки на митнiй територiї та за результатами аналiзу документiв, що подаються для отримання дозволу на переробку товарiв, повiдомляємо.

     Згiдно з пунктом 4 Порядку виконання митних формальностей вiдповiдно до заявленого митного режиму, затвердженого наказом Мiнфiну вiд 31.05.12 N 657, зареєстрованого в Мiн'юстi 02.10.2012 за N 1669/21981, для отримання дозволу на переробку товарiв на митнiй територiї разом iз заявою подається також i додаток до неї.

     Додаток до заяви подається у якостi основного або коригуючого, що передбачено його формою, встановленою додатком 4 до вказаного Порядку.

     Мета коригуючого додатку - уточнення вiдомостей про товари, помiщенi у митний режим переробки, продукти їх переробки, залишки або вiдходи тощо, якщо такi вiдомостi не можуть бути наданi на момент подання документiв для отримання дозволу на переробку товарiв.

     Подання коригуючого додатку доцiльно здiйснювати пiсля отримання товарiв для переробки, наприклад, пiсля вхiдного контролю на пiдприємствi.

     При цьому, якщо декларант або уповноважена ним особа володiє всiєю необхiдною для заповнення додатку до заяви iнформацiєю, подання коригуючого додатку є необов'язковим.

     Митний орган має враховувати можливiсть подання основного та коригуючого додаткiв з метою чiткої координацiї та контролю за дотриманням вимог режиму переробки та обсягiв виходу продуктiв переробки.

     За результатами проведених консультацiй з громадськiстю встановлено, що подання заяви на отримання дозволу на переробку на митнiй територiї здiйснюється, як правило, на обсяг, визначений кожною окремою поставкою в рамках зовнiшньоекономiчного контракту.

     Просимо провести роз'яснювальну роботу з суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо можливостi надання митними органами дозволу на переробку товарiв строком до одного року, передбаченої частиною четвертою статтi 149 Кодексу.

Т.в.о. Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.