МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ МИТНОЇ СПРАВИ

14.06.2013 N 133/24-02-08

 

Керiвникам митниць


Про критерiй достатньої переробки окремих товарiв

     18 жовтня 2011 року Азербайджанською Республiкою, Республiкою Вiрменiя, Республiка Бiлорусь, Киргизькою Республiкою, Республiкою Молдова, Росiйською Федерацiєю, Республiкою Таджикистан та Україною укладено Протокол про внесення змiн до Угоди про Правила визначення країни походження товарiв у СНД вiд 20.11.2009 (далi - Протокол).

     Протоколом внесено змiни до Перелiку умов, виробничих i технологiчних операцiй, пiд час виконання яких товар уважається таким, що походить з тiєї країни, у якiй вони мали мiсце, затвердженого додатком 1 до Правил визначення країни походження товарiв.

     Вказаний Протокол тимчасово застосовується з дати пiдписання й набуває чинностi пiсля закiнчення 30 днiв з дати одержання депозитарiєм третього повiдомлення про виконання його Сторонами, що пiдписали, внутрiшньодержавнi процедури, необхiднi для його набрання чинностi.

     Для Сторiн, що виконали внутрiшньодержавнi процедури пiзнiше, цей Протокол набуває чинностi пiсля закiнчення 30 днiв з дати одержання депозитарiєм вiдповiдних документiв.

     Азербайджанською Республiкою, Республiкою Вiрменiя та Україною пiдписано цей Протокол iз застереженнями щодо застосування Протоколу пiсля проведення цими країнами внутрiшньодержавних процедур, необхiдних для його набрання чинностi.

     Крiм того, Україна залишила за собою право для цiлей застосування умов виробничих i технологiчних операцiй, визначених пунктами 2, 6 i 10 статтi 1 даного Протоколу керуватися найменуванням товару й Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     З урахуванням викладеного, Україною до набрання чинностi цього Протоколу до окремих товарiв застосовуються критерiї походження в редакцiї Правил походження вiд 20.11.2009, вiдмiннi вiд критерiїв походження, якi застосовуються країнами СНД (Республiка Бiлорусь, Киргизька Республiка, Республiка Молдова, Росiйська Федерацiя, Республiка Таджикистан) з дати пiдписання цього Протоколу, зокрема це такi товари:

Код ТНЗЕД Найменування товару Критерiй походження товарiв країн СНД (правила походження у редакцiї вiд 18.10.2011) Критерiй походження України (правила походження у редакцiї вiд 20.11.2009)
0206 Харчовi субпродукти великої рогатої худоби, свиней, овець, кiз, коней, ослiв, мулiв або лошакiв, свiжi, охолодженi або замороженi Виготовлення з матерiалiв будь-яких позицiй, крiм позицiй 0201 - 0206 Виготовлення з матерiалiв будь-яких позицiй, крiм позицiї 0206 i кiстякiв позицiй 0201 - 0205 00
з 2106 90 980 Придатнi для споживання в їжу сумiшi або готовi продукти з тварин або рослинних жирiв або їх фракцiї, якi мiстять бiльш як 15 мас. % молочних жирiв Виготовлення з матерiалiв позицiй 0405, 1501-1516. Проте вартiсть використовуваних матерiалiв товарних позицiй 1511 та 1513 не повинна перевищувати 50 % цiни кiнцевої продукцiї Змiна товарної позицiї за ТН ЗЕД на рiвнi принаймнi одного з перших чотирьох знакiв, що сталася в результатi обробки (переробки)
з 5704 Готовi вироби з текстильного пiдлогового покриття; килими для туалетної та ванної кiмнат, автомобiльнi, унiверсальнi Розкрiй заготiвок по лекалах, виконання швейних операцiй. Проте вартiсть використовуваних матерiалiв позицiї 5704 не повинна перевищувати 30 % цiни кiнцевої продукцiї Змiна товарної позицiї за ТН ЗЕД на рiвнi принаймнi одного з перших чотирьох знакiв, що сталася в результатi обробки (переробки)
7019 32 000 Тонкi тканини (вуалi) Виготовлення, пiд час якого вартiсть усiх використовуваних матерiалiв не повинна перевищувати 50 % цiни кiнцевої продукцiї Змiна товарної позицiї за ТН ЗЕД на рiвнi принаймнi одного з перших чотирьох знакiв, що сталася в результатi обробки (переробки)
8544 70 000 Кабелi волоконно-оптичнi Виготовлення з матерiалiв будь-яких позицiй. Проте вартiсть використовуваних матерiалiв тiєї самої позицiї, що й готовий продукт, не повинна перевищувати 50 % цiни кiнцевої продукцiї Виготовлення, пiд час якого вартiсть усiх використовуваних матерiалiв не повинна перевищувати 50 % цiни кiнцевої продукцiї

     З огляду на викладене, керiвникам митниць забезпечити контроль за ввезенням на митну територiю України вказаних товарiв на умовах угод про вiльну торгiвлю та здiйснити перевiрки їх критерiїв походження.

     Про випадки недотримання вимог Угоди про Правила визначення країни походження товарiв у СНД вiд 20.11.2009 iнформувати Управлiння митної вартостi, класифiкацiї товарiв та заходiв регулювання ЗЕД.

     Додаток: Протокол про внесення змiн до Угоди на арк.

Заступник директора Департаменту - начальник Управлiння митної вартостi, класифiкацiї товарiв та заходiв регулювання ЗЕД Я.П.Прокопенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.