ПОСОЛЬСТВО УКРАЇНИ В АВСТРАЛIЇ

08.08.2013 р. N 61513/14-210-661

 

Мiнiстерство охорони здоров'я України
Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України
Державна митна служба України
Копiя: ДЕС, 4 ТД МЗС України

ТЕРМIНОВО!


Щодо бактерiально-забрудненої молочної продукцiї новозеландської компанiї "Fonterra"

     7 серпня 2013 року Мiнiстерство закордонних справ i торгiвлi Нової Зеландiї офiцiйно повiдомило про ситуацiю навколо виявлення бактерiально-забрудненого концентрату сироваткового бiлка (WPC 80) новозеландської компанiї "Fonterra" (www.fonterra.com) бактерiєю Clostridium botulinum, що може викликати захворювання дитячого ботулiзму.

     За даними МЗСiТ i Мiнiстерства сировинної промисловостi Нової Зеландiї, партiя зазначеного iнгредiєнту, виготовлена в травнi 2012 року, використовувалася у виробництвi понад 870-ти тон продукцiї дитячого та спортивного харчування, сокових i молочних напоїв, йогуртiв та кормiв для тварин. Забруднення вiдбулося внаслiдок переробки вiдповiдних продуктiв на неочищенiй належним чином занедбанiй виробничiй лiнiї одного iз заводiв компанiї "Fonterra".

     За пiдтвердженням МЗСiТ Нової Зеландiї, концентрат сироваткового бiлка i продукти з нього експортувалися до Австралiї, Китаю, Малайзiї, Саудiвської Аравiї, Таїланду, В'єтнаму та Гонконгу. Новозеландська сторона повiдомила вiдповiднi органи iноземних країн про ситуацiю.

     Згiдно з iнформацiєю Мiнiстерства сировинної промисловостi Нової Зеландiї, забрудненою може бути, зокрема така продукцiя компанiї "Nutricia":

     - Karicare Stage 1 New Baby Infant Formula (from birth) - всi упаковки;

     - Karicare Gold + Stage 2 Follow On Formula (from 6 months) - всi упаковки.

     Графiчнi зображення упаковок додаються.

     Перевiряються також спортивне харчування компанiї "Vitaco Health" марки "Aussie Bodies" i корми для тварин компанiї "NZAgBiz" ("Fonterra").

     Станом на 08.08.2013 р. за мiсцевим часом, Росiя наклала тимчасову заборону на iмпорт всiєї молочної продукцiї Нової Зеландiї, Китай призупинив iмпорт сироваткового i молочного порошкiв компанiї "Fonterra" та посилив перевiрку новозеландських молочних продуктiв на кордонi.

     Надсилається в порядку iнформування i для врахування в роботi.

     Додаток: згадане, на 1 арк.

Тимчасовий повiрений С.Сташевський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.