ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення щодо врегулювання питань, що унеможливлюють виконання адмiнiстративних стягнень

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення (Вiдомостi Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до N 51, ст. 1122) такi змiни:

     1) у частинi першiй статтi 301 слова "арешту чи виправних робiт" замiнити словами "арешту, виправних чи громадських робiт";

     2) статтю 3211 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 3211. Виконання постанови про накладення адмiнiстративного стягнення у виглядi громадських робiт

     Постанова районного, районного у мiстi, мiського чи мiськрайонного суду (суддi) про накладення адмiнiстративного стягнення у виглядi громадських робiт надсилається на виконання органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань, не пiзнiше дня, наступного за днем набрання нею законної сили.

     Виконання стягнення у виглядi громадських робiт здiйснюється шляхом залучення порушникiв до суспiльно корисної працi, види якої визначаються органами мiсцевого самоврядування.

     У разi втрати працездатностi, призову на строкову вiйськову службу, взяття пiд варту, засудження до кримiнального покарання у видi позбавлення або обмеження волi, або якщо невiдоме мiсцезнаходження особи, постановою суду (суддi) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань, громадськi роботи замiнюються штрафом, розмiр якого визначається з розрахунку, що чотири години невiдбутих громадських робiт дорiвнюють одному неоподатковуваному мiнiмуму доходiв громадян";

     3) в абзацi другому статтi 3213 слова "центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань" замiнити словами "органом центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань";

     4) статтi 3214, 322 i 325 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 3214. Наслiдки ухилення особи вiд вiдбування громадських робiт

     У разi ухилення порушника вiд вiдбування громадських робiт постановою суду (суддi) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань, невiдбутий строк громадських робiт може бути замiнено штрафом або адмiнiстративним арештом.

     Замiна громадських робiт штрафом застосовується за умови, що санкцiя статтi, за якою на порушника накладено адмiнiстративне стягнення, передбачає можливiсть застосування штрафу. Розмiр штрафу в такому разi визначається iз розрахунку, що чотири години невiдбутих громадських робiт дорiвнюють одному неоподатковуваному мiнiмуму доходiв громадян.

     Замiна громадських робiт арештом застосовується за умови, що санкцiя статтi, за якою на порушника накладено адмiнiстративне стягнення, не передбачає можливостi застосування штрафу. Строк арешту визначається iз розрахунку, що одна доба арешту дорiвнює п'яти годинам невiдбутих громадських робiт, але не може перевищувати п'ятнадцять дiб";

     "Стаття 322. Виконання постанови про накладення адмiнiстративного стягнення у виглядi виправних робiт

     Постанова районного, районного у мiстi, мiського чи мiськрайонного суду (суддi) про накладення адмiнiстративного стягнення у виглядi виправних робiт надсилається на виконання органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань, не пiзнiше дня, наступного за днем набрання нею законної сили.

     Виправнi роботи вiдповiдно до статтi 31 цього Кодексу вiдбуваються за мiсцем постiйної роботи порушника.

     На пiдставi постанови про накладення адмiнiстративного стягнення у виглядi виправних робiт iз заробiтку порушника протягом строку вiдбування ним адмiнiстративного стягнення провадяться вiдрахування в дохiд держави у розмiрi, визначеному постановою.

     У разi втрати працездатностi, призову на строкову вiйськову службу, взяття пiд варту, засудження до кримiнального покарання у видi позбавлення або обмеження волi, або якщо невiдоме мiсцезнаходження особи, постановою суду (суддi) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань, виправнi роботи замiнюються штрафом, розмiр якого визначається iз розрахунку, що один день невiдбутих виправних робiт дорiвнює одному неоподатковуваному мiнiмуму доходiв громадян";

     "Стаття 325. Наслiдки ухилення особи вiд вiдбування виправних робiт

     У разi ухилення порушника вiд вiдбування виправних робiт постановою суду (суддi) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi виконання кримiнальних покарань, невiдбутий строк виправних робiт може бути замiнено штрафом або адмiнiстративним арештом.

     Замiна виправних робiт штрафом застосовується за умови, що санкцiя статтi, за якою на порушника накладено адмiнiстративне стягнення, передбачає можливiсть застосування штрафу. Розмiр штрафу в такому разi визначається iз розрахунку, що один день невiдбутих виправних робiт дорiвнює одному неоподатковуваному мiнiмуму доходiв громадян.

     Замiна виправних робiт арештом застосовується за умови, що санкцiя статтi, за якою на порушника накладено адмiнiстративне стягнення, не передбачає можливостi застосування штрафу. Строк арешту визначається iз розрахунку, що одна доба арешту дорiвнює трьом дням виправних робiт, але не може перевищувати п'ятнадцять дiб".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
24 жовтня 2013 року
N 656-VII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.