МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ

вiд 09.04.2014 N 8256/7/99-99-24-02-03-17

 

Начальникам митниць Мiндоходiв


Про класифiкацiю сплавiв на основi нiкелю та хрому

     До вiдома та використання в роботi надсилаємо iнформацiю про класифiкацiю сплавiв (додається) на основi залiза, нiкелю та хрому з зазначенням головних ознак, якi впливають на класифiкацiю цих сплавiв згiдно з УКТЗЕД.

     Додаток: зазначене по тексту на 2 арк.

Заступник Мiнiстра В.П. Науменко

 

Додаток

Коротка характеристика та класифiкацiя сплавiв на основi залiза, хрому та нiкелю

     Феросплави на основi залiза, хрому та нiкелю застосовуються на фiнiшнiй стадiї виплавки сталi, а саме для легування розплаву добавками у встановленiй (розрахованiй) кiлькостi. Додавання забруднень на фiнiшнiй стадiї виплавки сталi не допускається.

     Феронiкель, код 7202 60 00 00 згiдно з УКТЗЕД, є ковким матерiалом i за зовнiшнiм виглядом подiбний до нержавiючої сталi. Експортується у виглядi зливкiв або гранул. На мiжнародних ринках хiмiчний склад феронiкелю регламентується, зокрема, вiдповiдно до ISO 6501:1998. Згiдно зазначеного ISO, вмiст хрому в феронiкелi не повинен перевищувати 2 мас. %. Українськi виробники виготовляють феронiкель згiдно галузевого стандарту.

Мал. 1. Товар, задекларований, за назвою: феронiкель ФН12Х у чушках. Поверхня чушок покрита шлаками й окалиною. Вмiст хрому в пробах неоднаковий та коливається в межах вiд 5,69 % до 10,70 %. Такий товар може бути отриманим переплавленням вiдходiв та брухту з нержавiючої сталi та класифiкуватись за товарним кодом 7204 50 00 00 згiдно з УКТЗЕД Мал. 2. Зовнiшнiй вигляд якiсного феронiкелю в чушках. Поверхня зливкiв вкрита тонкою оксидною плiвкою, через яку проглядається блискуча поверхня сплаву. Поверхня не забруднена шлаками, вапном, пригаром пiску тощо. Такий феронiкель класифiкується у товарнiй позицiї 7202 згiдно з УКТЗЕД.

     Ферохромнiкель, код 7202 99 80 00 згiдно з УКТЗЕД, є ковким матерiалом та за зовнiшнiм виглядом подiбний до нержавiючої сталi. Експортується у виглядi зливкiв або гранул. Хiмiчний склад ферохромнiкелю регламентується галузевим стандартом або технiчними умовами.

     Згiдно результатiв митного огляду, поверхня вищезазначених феросплавiв повинна бути максимально чистою i не повинна мати забруднень - шлакiв, пiску й iнших стороннiх матерiалiв або предметiв (наприклад, вплавленої арматури для зручностi навантаження зливкiв/чушок). На поверхнi зливкiв, гранул або шматкiв допускається наявнiсть оксидної плiвки та незначна кiлькiсть (слiди) протипригарних матерiалiв. Зовнiшнiй вигляд зливкiв (чушок) феронiкелю наведений вище, на малюнках 1 та 2.

     Вiдповiдно до висновкiв лабораторних дослiджень, хiмiчний склад феросплавiв повинен вiдповiдати поясненням до УКТЗЕД, галузевим стандартам або технiчним умовам. Вмiст нiкелю та хрому має коливатися у визначених межах.

     У разi вiдхилення хiмiчного складу вiд стандартiв (технiчних умов), наявностi забруднень, товари, що декларуються, як феросплави на основi залiза, хрому та нiкелю, можуть класифiкуватися, як вiдходи у товарних позицiях 7204 (за кодом 7204 50 00 00), 7501, 7502 або 8112 згiдно з УКТЗЕД.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.