МIНIСТЕРСТВО ВНУТРIШНIХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

22.04.2014 N 374


Про затвердження Змiн до Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
16 травня 2014 р. за N 510/25287


     Вiдповiдно до статтi 16 Закону України "Про перевезення небезпечних вантажiв", пунктiв 9, 11 Положення про Мiнiстерство внутрiшнiх справ України, затвердженого Указом Президента України вiд 06 квiтня 2011 року N 383, а також з метою приведення нормативно-правових актiв Мiнiстерства внутрiшнiх справ України у вiдповiднiсть до вимог законодавства наказую:

     1. Затвердити Змiни до Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, затверджених наказом Мiнiстерства внутрiшнiх справ України вiд 26 липня 2004 року N 822, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 20 серпня 2004 року за N 1040/9639, що додаються.

     2. Начальникам ГУМВС, УМВС України в Автономнiй Республiцi Крим, в областях, мiстах Києвi та Севастополi органiзувати вивчення та забезпечити виконання цього наказу працiвниками пiдпорядкованих пiдроздiлiв Державної автомобiльної iнспекцiї МВС України.

     3. Департаменту Державної автомобiльної iнспекцiї МВС України (Сiренко А. П.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому порядку.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра генерал-лейтенанта Ярового С. А.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

Мiнiстр А. Б. Аваков
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Мiнiстра iнфраструктури України В. В. Корнiєнко
Голова Державної служби України з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва М. Ю. Бродський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства внутрiшнiх справ України
22 квiтня 2014 року N 374
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
16 травня 2014 р. за N 510/25287

ЗМIНИ
до Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв

     1. У пiдпунктi "ґ" пункту 1.7 роздiлу 1 цифри "15" замiнити цифрами "20".

     2. Абзац перший пiдпункту 7.1.3 пункту 7.1 роздiлу 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7.1.3. Водiї транспортних засобiв, що здiйснюють перевезення речовин та виробiв 1-го класу (крiм речовин та виробiв пiдкласу 1.4 групи сумiсностi S), водiї змiшувально-зарядних машин, що перевозять змiшанi партiї вантажiв 1-го класу та речовин класу 5.1, проходять, крiм базового курсу, зазначеного в пiдпунктi 7.1.1 цього пункту, спецiалiзований курс пiдготовки з перевезення речовин та виробiв 1-го класу, який має в обов'язковому порядку охоплювати щонайменше такi теми:".

     3. У роздiлi 10:

     1) назву роздiлу викласти в такiй редакцiї:

     "10. Порядок погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв";

     2) у пунктi 10.3:

     пiдпункт "ґ" викласти в такiй редакцiї:

     "ґ) чинний договiр обов'язкового страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв на випадок настання негативних наслiдкiв пiд час перевезення небезпечних вантажiв;";

     доповнити пункт новими абзацами такого змiсту:

     "За оформлення погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв справляється плата, розмiр якої визначається законодавством у сферi надання адмiнiстративних послуг.

     Переоформлення, видача дублiката та анулювання погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв здiйснюються на безоплатнiй основi.

     Рiшення про видачу або вiдмову у видачi погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв приймається пiдроздiлами Державтоiнспекцiї МВС України в десятиденний строк.

     Пiдставою для вiдмови у видачi погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв є:

     а) подання перевiзником або уповноваженою ним особою не в повному обсязi документiв, необхiдних для одержання погодження;

     б) виявлення в документах, поданих перевiзником, недостовiрних вiдомостей.

     У разi вiдмови у видачi погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв плата за його оформлення повертається.

     Пiдставою для переоформлення погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв є:

     а) змiна найменування перевiзника, а в разi якщо перевiзником є фiзична особа - пiдприємець - прiзвища, iменi, по батьковi;

     б) змiна мiсцезнаходження перевiзника;

     в) змiни в маршрутi руху транспортного засобу, що перевозить небезпечний вантаж;

     г) замiна транспортного засобу або водiя, що здiйснює перевезення вантажу.

     Пiдставою для видачi дублiката погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв є його втрата або пошкодження.

     Пiдставою для анулювання погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв є:

     а) звернення перевiзника iз заявою про анулювання погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв;

     б) припинення юридичної особи перевiзника;

     в) припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичної особи - пiдприємця;

     г) установлення факту зазначення в заявi та документах, що додаються до неї, недостовiрної iнформацiї;

     ґ) настання надзвичайної ситуацiї (несприятливi погоднi умови, землетруси, дорожньо-транспортнi пригоди, техногеннi аварiї, страйки, провадження виробничої дiяльностi на вулично-дорожнiй мережi тощо), що створюють загрозу безпецi дорожнього руху за маршрутом руху, визначеним у погодженнi.";

     3) у пунктi 10.4 цифри "10.1" замiнити цифрами "10.3";

     4) пункти 10.5, 10.6 викласти в такiй редакцiї:

     "10.5. У разi вiдповiдностi документiв, наданих перевiзником або його уповноваженою особою для отримання погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, вимогам цих Правил та внесення перевiзником плати за оформлення такого погодження пiдроздiл Державтоiнспекцiї МВС України видає погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв у строк не пiзнiше нiж десять робочих днiв з дати надходження заяви та документiв, що додаються до заяви.

     10.6. Погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв видається на три мiсяцi. Строк дiї погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв обмежується, якщо строк дiї свiдоцтва про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв, чинного договору обов'язкового страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв на випадок настання негативних наслiдкiв пiд час перевезення небезпечних вантажiв чи свiдоцтва ДОПНВ про пiдготовку водiя (ДОПНВ-свiдоцтва про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi) закiнчується ранiше нiж за три мiсяцi з моменту видачi погодження. У цьому разi строк дiї погодження не повинен перевищувати термiни дiї свiдоцтва про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв, чинного договору обов'язкового страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв у разi настання негативних наслiдкiв пiд час перевезення небезпечних вантажiв та свiдоцтва ДОПНВ про пiдготовку водiя (ДОПНВ-свiдоцтва про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi).";

     5) пункт 10.8 викласти в такiй редакцiї:

     "10.8. Пiдроздiли Державтоiнспекцiї МВС України ведуть електронний облiк (базу) виданих погоджень маршрутiв руху транспортних засобiв пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, свiдоцтв ДОПНВ про пiдготовку водiя (ДОПНВ-свiдоцтв про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi), свiдоцтв про пiдготовку уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажiв, свiдоцтв про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв та базових, укомплектованих та доукомплектованих транспортних засобiв (EX/II, EX/III, FL, OX, AT, MEMU).";

     6) у пунктi 10.9:

     у пiдпунктi 10.9.4 слово "Чиннiсть" замiнити словами "Строк дiї";

     пiдпункт 10.9.6 викласти в такiй редакцiї:

     "10.9.6. У графi 2 указуються вiдомостi про вантаж, на перевезення якого видається погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв: транспортна назва, визначена вiдповiдно до роздiлу 3.1.2 додатка А до ДОПНВ; номер ООН; клас (у випадку вантажiв 1-го класу небезпеки - пiдклас); група пакування, якщо така визначена; загальна кiлькiсть небезпечного вантажу, що перевозиться (об'єм, маса брутто чи маса нетто залежно вiд конкретного випадку).".

     4. У роздiлi 12:

     1) у пунктi 12.6 цифри та слово "12.2 та 12.3" замiнити цифрами "12.2 - 12.5";

     2) у пунктi 12.21 слова та цифри "Знаки повиннi мати розмiр не менше нiж 250 х 250 мм." виключити.

     5. У текстi цих Правил слова "погодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу" у всiх вiдмiнках i числах замiнити словами "погодження маршруту руху транспортного засобу пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв" у вiдповiдних вiдмiнках.

     6. Додаток 10 до цих Правил викласти в новiй редакцiї, що додається.

Начальник Департаменту Державтоiнспекцiї МВС України полковник мiлiцiї А. П. Сiренко

 

Додаток 10
до Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв
(пункт 9.1)
ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник вiддiлу (вiддiлення) ДАI МВС України
 
М. П. (прiзвище, iм'я, по батьковi та пiдпис)
"____" ___________ 20__ р.

МIНIСТЕРСТВО ВНУТРIШНIХ СПРАВ УКРАЇНИ

 
(найменування пiдроздiлу Державтоiнспекцiї МВС України)

Строк дiї:

ПОГОДЖЕННЯ N ____
МАРШРУТУ РУХУ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ ПIД ЧАС ДОРОЖНЬОГО ПЕРЕВЕЗЕННЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВАНТАЖIВ

1. ЗА МАРШРУТОМ:

2. Вантаж:

Транспортна назва:  
Номер ООН:  
Клас (пiдклас):  
Група пакування:  
Кiлькiсть вантажу:  

3. Транспортна одиниця:

4. Особливi умови:

5. Перевiзник (мiсцезнаходження, телефон):

6. Вантажовiдправник (мiсцезнаходження, телефон):

7. Вантажоодержувач(i) (мiсцезнаходження, телефон):

8. ЗМIНИ МАРШРУТУ РУХУ

Дата внесення змiни Дiльниця, рух якою дозволено Строк дiї змiни Посада та прiзвище працiвника ДАI, який внiс змiни Пiдпис та печатка
         
         

За ознайомлення та iнструктаж водiїв зазначених транспортних засобiв з головними положеннями та вимогами щодо перевезення небезпечних вантажiв на автомобiльному транспортi та пунктами цього погодження вiдповiдає:

  .
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)

З вищевикладеним текстом погодження, головними положеннями та вимогами нормативних документiв щодо перевезення небезпечних вантажiв на автомобiльному транспортi ознайомлений:

________________________
(пiдпис)
 
Начальник Департаменту Державтоiнспекцiї МВС України полковник мiлiцiї
А. П. Сiренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.