АДМIНIСТРАЦIЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

23.05.2014 р. N 0.232-3999/0/6-14


Щодо порядку перетину кордону з тимчасово окупованою територiєю

     Повiдомляємо, що вiдповiдно до частини першої статтi 10 Закону України "Про забезпечення прав i свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованiй територiї України" порядок поїздок громадян України з Автономної Республiки Крим до iнших областей України та у зворотному напрямку до АР Крим здiйснюється безперешкодно через контрольнi пункти в'їзду-виїзду за умови пред'явлення документа, що посвiдчує особу та пiдтверджує громадянство України.

     Зокрема, громадяни України, якi не досягли 16-рiчного вiку, можуть перетинати адмiнiстративний кордон з тимчасово окупованою територiєю АР Крим за проїзним документом дитини або паспортом громадянина України для виїзду за кордон одного iз батькiв, у якiй вони записанi, та у його супроводi.

     Крiм того, у випадках, коли дитина прямує до АР Крим у супроводi одного з батькiв або уповноваженої особи, нотарiально посвiдчену згоду iншого з батькiв (обох батькiв) на виїзд дитини за кордон пiд час здiйснення контрольних процедур на адмiнiстративному кордонi з тимчасово окупованою територiєю АР Крим пред'являти не потрiбно.

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України - директор Департаменту охорони державного кордону П.А. Шишолiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.