МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ

29.05.2014 N 12539/7/99-99-24-02-03-17

 

Начальникам митниць Мiндоходiв
Начальнику Спецiалiзованої лабораторiї з питань експертизи та дослiджень Мiндоходiв


Про внесення змiн до листа Мiндоходiв України вiд 26.03.2014 N 6983/7/99-99-24-02-03-17 щодо методологiї класифiкацiї деяких виробiв

     Внести за пунктом 62 Додатку 3 до листа Мiндоходiв вiд 26.03.2014 N 6983/7/99-99-24-02-03-17 наступний текстовий опис щодо надання роз'яснень стосовно класифiкацiї товару, що - декларується при митному оформленнi як: "Вироби iз жерстi штампованi для виробництва консервної банки ".

     Додаток: текстовий опис пункту 62 додатку 3 Методичних рекомендацiй на 2 арк.

Заступник Мiнiстра В.П. Науменко

 

Додаток

     Текстовий опис пункту 62 додатку 3 Методичних рекомендацiй

N з/п Назва товару Код товару Методологiя класифiкацiї
62 "Вироби iз жерстi штампованi для виробництва консервної банки" 7326
8309
При класифiкацiї за УКТЗЕД товарiв, виготовлених iз жерстi, якi можуть декларуватись при митному оформленнi як - "дно консервної банки", "заготовки О-подiбної форми з ребрами жорсткостi, для виробництва жерстяної банки", "кiнцi для закривання банок" i т.п. виникають певнi складнощi.
Вiдповiдно до задекларованої назви, товари - "дно (або денце) консервної банки", "заготовки О-подiбної форми" призначенi для закривання жерстяних банок. Товари не мiстять пристроїв для вiдкривання та являють собою плоскi О-подiбнi вироби, що мають спецiальну конструкцiю, а саме, рельєф для запобiгання деформацiї корпусу, ребра жорсткостi, завиток та iн., i слугують для закупорювання банки.
При цьому, товари можуть використовуватись, як кришки, так i денця. У торгiвлi цi вироби зазначаються як - "кiнцi" (наприклад, англiйською - "Canends" або "Tinplateendsforcan").
Згiдно з вимогами УКТЗЕД згаданi вироби класифiкуються в залежностi вiд ступеню обробки виробу:
- як штампованi заготовки, вiдповiдно до матерiалу виготовлення, наприклад у товарнiй позицiї 7326. Цi товари можуть бути виготовленi методом штампуванням, однак без подальшого оброблення, у виглядi О-подiбних штампованих заготовок, якi потребують додаткових операцiй - утворення завитка та нанесення речовини для ущiльнення з метою утворення готового виробу;
як товари, що представленi до митного оформлення у виглядi штампованих круглих виробiв, з пiдiгнутими краями - завитком (пiдгинання виконано на спецiальних станках, пiсля операцiї штампування), якi можуть постачатись iз нанесеними речовинами, призначеними для ущiльнення країв консервних банок при їх закриваннi "кiнцями", такi товари класифiкуються згiдно з УКТЗЕД у товарнiй позицiї 8309 як - "кiнцi для закривання банок" (мал. 1).
Мал.1 Кiнцi (денце i кришка) банки:
а - форма кiнцiв: 1 - поле; 2 - завиток; 3 - западина кiнця; 4 - бомбажне кiльце; 5 - кiльце жорсткостi; б - послiдовнiсть виготовлення кiнцiв: I - заготовка; II - вiдштампований кiнець; III - кiнець пiсля пiдвивання; IV - завиток з рiдкою пастою; V - завиток з пiдсушеною пастою; 1 - паста в рiдкому станi; 2 - плiвка пасти пiсля сушiння
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.