ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про акцiонернi товариства"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про акцiонернi товариства" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2008 р., N 50 - 51, ст. 384; 2011 р., N 35, ст. 344; 2015 р., N 10, ст. 58) такi змiни:

     1. Частину другу статтi 30 пiсля абзацу другого доповнити двома новими абзацами такого змiсту:

     "У разi прийняття загальними зборами рiшення щодо виплати дивiдендiв у строк, менший нiж передбачений абзацом першим цiєї частини, виплата дивiдендiв здiйснюється у строк, визначений загальними зборами.

     У разi невиплати дивiдендiв у строк, визначений абзацами першим та другим цiєї частини, або у строк, установлений загальними зборами вiдповiдно до абзацу третього цiєї частини для виплати дивiдендiв, за умови, що вiн менший за строк, передбачений абзацами першим та другим цiєї частини, в акцiонера виникає право звернення до нотарiуса щодо вчинення виконавчого напису нотарiуса на документах, за якими стягнення заборгованостi здiйснюється у безспiрному порядку згiдно з перелiком, встановленим Кабiнетом Мiнiстрiв України".

     У зв'язку з цим абзац третiй вважати абзацом п'ятим.

     2. Частину першу статтi 38 доповнити абзацом другим такого змiсту:

     "Права акцiонерiв щодо внесення зазначених пропозицiй та порядок їх внесення, передбаченi цiєю статтею, не можуть змiнюватися статутом акцiонерного товариства".

     3. У статтi 41:

     1) в абзацах першому i другому частини другої слова i цифри "не менш як 60" та "не менш нiж 60" замiнити словами i цифрами "бiльш як 50";

     2) частину третю виключити.

     4. У частинi другiй статтi 55:

     1) друге речення виключити;

     2) доповнити абзацом другим такого змiсту:

     "У разi дострокового припинення повноважень одного чи кiлькох членiв наглядової ради i до обрання всього складу наглядової ради засiдання наглядової ради є правомочними для вирiшення питань вiдповiдно до її компетенцiї за умови, що кiлькiсть членiв наглядової ради, повноваження яких є чинними, становить бiльше половини її складу".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування, крiм пунктiв 2 та 4 роздiлу I цього Закону, якi набирають чинностi через два мiсяцi з дня його опублiкування.

     2. Визнати таким, що втратив чиннiсть, Закон України "Про внесення змiн до статтi 41 Закону України "Про акцiонернi товариства" щодо кворуму загальних зборiв акцiонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2015 р., N 10, ст. 58).

     3. Установити, що статути акцiонерних товариств до приведення їх у вiдповiднiсть iз цим Законом застосовуються в частинi, що не суперечить цьому Закону.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ
19 березня 2015 року
N 272-VIII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.