ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Бюджетного кодексу України щодо запровадження нових iнвестицiйних можливостей, гарантування прав та законних iнтересiв суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi для проведення масштабної енергомодернiзацiї

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Бюджетного кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., N 50 - 51, ст. 572) такi змiни:

     1. У частинi першiй статтi 2:

     доповнити пунктом 211 такого змiсту:

     "211) довгострокове зобов'язання за енергосервiсом - зобов'язання за енергосервiсним договором розпорядника бюджетних коштiв, в оперативному управлiннi або господарському вiданнi якого знаходиться об'єкт, щодо якого здiйснюється закупiвля енергосервiсу, вiдповiдно до якого необхiдно здiйснити платежi протягом майбутнiх та/або поточного бюджетних перiодiв у межах суми скорочення видаткiв на оплату комунальних послуг та енергоносiїв (порiвняно з видатками, якi були б здiйсненi за вiдсутностi енергосервiсу)";

     пункт 47 пiсля слiв "бюджетних зобов'язань" доповнити словами "довгострокових зобов'язань за енергосервiсом".

     2. Статтю 22 доповнити частиною сьомою такого змiсту:

     "7. Розпорядники бюджетних коштiв, в оперативному управлiннi або господарському вiданнi яких знаходяться об'єкти, щодо яких здiйснюється закупiвля енергосервiсу, мають право брати довгостроковi зобов'язання за енергосервiсом на пiдставi iстотних умов договору енергосервiсу, затверджених Мiнiстерством фiнансiв України (щодо об'єктiв державної власностi), Верховною Радою Автономної Республiки Крим, вiдповiдною мiсцевою радою (щодо об'єктiв комунальної власностi)".

     3. Статтю 23 доповнити частиною чотирнадцятою такого змiсту:

     "14. Обсяг видаткiв на оплату енергосервiсу на вiдповiдний бюджетний перiод встановлюється законом про Державний бюджет України (рiшенням про мiсцевий бюджет) у межах бюджетних призначень вiдповiдного головного розпорядника бюджетних коштiв у сумi, визначенiй згiдно з умовами договору енергосервiсу, у межах скорочення видаткiв на оплату комунальних послуг та енергоносiїв, щодо яких здiйснюється енергосервiс, вiдносно суми видаткiв, необхiдної для оплати середньорiчного обсягу споживання таких комунальних послуг та енергоносiїв за останнi три роки, що передують року запровадження енергосервiсу. Зазначений обсяг видаткiв визначається виходячи з цiн (тарифiв), очiкуваних у бюджетному перiодi, на який встановлюються бюджетнi призначення.

     У разi якщо у звiтному перiодi фактичне скорочення зазначених видаткiв менше запланованого згiдно з умовами договору, розпорядник бюджетних коштiв у порядку, визначеному частиною сьомою цiєї статтi, забезпечує перерозподiл бюджетних асигнувань для збiльшення видаткiв на оплату комунальних послуг та енергоносiїв за рахунок зменшення видаткiв на оплату енергосервiсу на суму рiзницi мiж фактичним i запланованим зменшенням зазначених видаткiв.

     У разi якщо скорочення зазначених видаткiв у звiтному перiодi перевищує заплановане, розпорядник бюджетних коштiв:

     у порядку, визначеному частиною сьомою цiєї статтi, забезпечує перерозподiл бюджетних асигнувань для збiльшення видаткiв на оплату енергосервiсу та/або iнших видаткiв у пропорцiях, визначених договором енергосервiсу, за рахунок зменшення видаткiв на оплату комунальних послуг та енергоносiїв;

     подає в установленому порядку для пiдготовки пропозицiй щодо внесення змiн до закону про Державний бюджет України вiдповiдному головному розпоряднику бюджетних коштiв пропозицiї щодо зменшення бюджетних асигнувань на оплату комунальних послуг та енергоносiїв на залишок рiзницi мiж фактичним i запланованим зменшенням зазначених видаткiв пiсля перерозподiлу, здiйсненого вiдповiдно до абзацу четвертого цiєї частини".

     4. Частину другу статтi 35 доповнити словами "та обсягiв довгострокових зобов'язань за енергосервiсом на вiдповiднi бюджетнi перiоди".

     5. Частину першу статтi 38 доповнити пунктом 61 такого змiсту:

     "61) перелiки та обсяги довгострокових зобов'язань за енергосервiсом за бюджетними програмами до повного завершення розрахункiв з виконавцями енергосервiсу".

     6. У частинi першiй статтi 48:

     абзац перший пiсля слiв "минулих рокiв" доповнити словами "довгострокових зобов'язань за енергосервiсом";

     доповнити абзацом другим такого змiсту:

     "Довгострокове зобов'язання за енергосервiсом на пiдставi документального пiдтвердження в установленому порядку скорочення обсягiв споживання комунальних послуг та енергоносiїв i видаткiв на їх оплату за звiтний перiод (порiвняно з такими обсягами (видатками), якi були б спожитi (здiйсненi) за вiдсутностi енергосервiсу) набуває статусу бюджетного зобов'язання у сумi, визначенiй згiдно з умовами договору енергосервiсу виходячи з цiн (тарифiв), дiючих у перiодi, за який здiйснюється розрахунок, у межах фактичного скорочення таких видаткiв".

     7. Частину другу статтi 55 доповнити абзацом вiсiмнадцятим такого змiсту:

     "оплату енергосервiсу".

     8. Частину першу статтi 76 доповнити пунктом 51 такого змiсту:

     "51) перелiки та обсяги довгострокових зобов'язань за енергосервiсом за бюджетними програмами до повного завершення розрахункiв з виконавцями енергосервiсу".

     9. Частину першу статтi 113 доповнити пунктом 41 такого змiсту:

     "41) вiдповiднiстю взятих розпорядниками бюджетних коштiв довгострокових зобов'язань за енергосервiсом затвердженим в установленому порядку умовам закупiвлi енергосервiсу".

     10. Роздiл VI "Прикiнцевi та перехiднi положення" доповнити пунктом 29 такого змiсту:

     "29. Кабiнет Мiнiстрiв України, Рада мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, мiсцевi державнi адмiнiстрацiї, виконавчi органи вiдповiдних мiсцевих рад включають до програм енергозбереження показники скорочення головними розпорядниками бюджетних коштiв обсягiв споживання комунальних послуг та енергоносiїв за рахунок здiйснення енергозберiгаючих заходiв у межах надходжень вiдповiдного бюджету, а також виконання енергосервiсу".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. До приведення законодавства України у вiдповiднiсть iз цим Законом законодавчi та iншi нормативно-правовi акти застосовуються в частинi, що не суперечить цьому Закону.

     3. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом:

     забезпечити прийняття нормативно-правових актiв, що випливають iз цього Закону;

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ
9 квiтня 2015 року
N 328-VIII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.