КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 8 серпня 2016 р. N 543


Про внесення змiн до Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 червня 1998 р. N 838 (Офiцiйний вiсник України, 1998 р., N 23, ст. 839; 1999 р., N 24, ст. 1107; 2001 р., N 12, ст. 490; 2002 р., N 24, ст. 1170, N 42, ст. 1934; 2003 р., N 34, ст. 1827; 2006 р., N 22, ст. 1609; 2007 р., N 60, ст. 2382; 2008 р., N 36, ст. 1207, N 59, ст. 2027; 2012 р., N 56, ст. 2254; 2014 р., N 3, ст. 53), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 серпня 2016 р. N 543

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

     1. Абзац сьомий пункту 18 викласти в такiй редакцiї:

     "залучати у рамках вiйськово-технiчного спiвробiтництва до спiвпрацi iноземних суб'єктiв господарювання (зокрема, посередникiв, агентiв, консультантiв), укладати з ними договори про надання послуг з представництва iнтересiв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, яким у встановленому порядку наданi повноваження, у спецiалiзованих тендерах i на мiжнародних виставках, iз сприяння укладенню та (чи) виконанню зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про мiжнароднi передачi товарiв вiйськового призначення з метою просування зазначених товарiв на зовнiшньому ринку;".

     2. Пункт 19 пiсля абзацу восьмого доповнити новими абзацами такого змiсту:

     "погоджувати з Мiнекономрозвитку, СБУ, Службою зовнiшньої розвiдки та Державним концерном "Укроборонпром" укладення договорiв, зазначених в абзацi сьомому пункту 18 цього Положення (далi - договори), у разi, коли вартiсть послуг (винагорода) iноземних суб'єктiв господарювання за такими договорами перевищує 25 вiдсоткiв суми вiдповiдного зовнiшньоекономiчного договору (контракту) про мiжнароднi передачi товарiв вiйськового призначення, щодо рацiонального використання коштiв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, яким у встановленому порядку наданi повноваження.

     Для погодження укладення договору суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якому у встановленому порядку наданi повноваження, надає проект договору, кошторис вiдповiдного зовнiшньоекономiчного договору (контракту) про мiжнароднi передачi товарiв вiйськового призначення, установчi документи iноземного суб'єкта господарювання, з яким укладається такий договiр.

     З метою прийняття обґрунтованого рiшення щодо погодження укладення договору Мiнекономрозвитку, СБУ, Служба зовнiшньої розвiдки, Державний концерн "Укроборонпром" можуть вимагати вiд суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi надання додаткових iнформацiйно-довiдкових матерiалiв, вiдомостей, про що суб'єкту повiдомляється не пiзнiше нiж протягом п'яти робочих днiв з дня надходження звернення про погодження укладення договору.

     Строк погодження укладення договору встановлюється з дня надходження всiх необхiдних документiв та становить до 10 робочих днiв.

     Якщо додатковi вiдомостi або документи не надiйшли протягом п'яти робочих днiв, проект договору з усiма надiсланими документами та матерiалами не пiдлягає розгляду та повертається суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi;".

     У зв'язку з цим абзаци дев'ятий - дванадцятий вважати вiдповiдно абзацами чотирнадцятим - сiмнадцятим.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.