МIНIСТЕРСТВО ВНУТРIШНIХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

16.02.2017 N 128


Про затвердження Iнструкцiї про порядок взаємодiї мiж посадовими особами пiдроздiлiв Державної прикордонної служби України та територiальних органiв Нацiональної полiцiї України у сферi забезпечення безпеки дорожнього руху в мiсцях значного скупчення транспортних засобiв перед пунктами пропуску через державний кордон України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 березня 2017 р. за N 346/30214


     Вiдповiдно до пунктiв 9, 11 частини першої статтi 19 Закону України "Про Державну прикордонну службу України", пунктiв 10, 11 частини першої статтi 23 Закону України "Про Нацiональну полiцiю", на виконання Стратегiї розвитку Державної прикордонної служби, схваленої розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 листопада 2015 року N 1189-р, та з метою розмежування функцiй у зонi сервiсного обслуговування перед пунктами пропуску для автомобiльного сполучення та контрольними пунктами в'їзду-виїзду щодо пiдтримання правопорядку, опрацювання алгоритму консолiдованих спiльних дiй у разi виникнення черг на виїздi з України та створення комфортних умов для подорожуючих наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про порядок взаємодiї мiж посадовими особами пiдроздiлiв Державної прикордонної служби України та територiальних органiв Нацiональної полiцiї України у сферi забезпечення безпеки дорожнього руху в мiсцях значного скупчення транспортних засобiв перед пунктами пропуску через державний кордон України, що додається.

     2. Департаменту формування полiтики щодо пiдконтрольних Мiнiстровi органiв влади та монiторингу (Боднар В. Є.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому порядку.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Голову Державної прикордонної служби України та Голову Нацiональної полiцiї України.

Мiнiстр А. Б. Аваков

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства внутрiшнiх справ України
16 лютого 2017 року N 128
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 березня 2017 р. за N 346/30214

IНСТРУКЦIЯ
про порядок взаємодiї мiж посадовими особами пiдроздiлiв Державної прикордонної служби України та територiальних органiв Нацiональної полiцiї України у сферi забезпечення безпеки дорожнього руху в мiсцях значного скупчення транспортних засобiв перед пунктами пропуску через державний кордон України

     1. Ця Iнструкцiя визначає порядок взаємодiї посадових осiб пiдроздiлiв Державної прикордонної служби України та територiальних органiв Нацiональної полiцiї України щодо впорядкування черговостi заїзду транспортних засобiв у пункти пропуску через державний кордон України (далi - пункти пропуску), забезпечення безпеки дорожнього руху та громадської безпеки в мiсцях значного скупчення транспортних засобiв (понад 50 автомобiлiв) у зонах сервiсного обслуговування перед пунктами пропуску.

     2. Взаємодiя мiж посадовими особами пiдроздiлiв Державної прикордонної служби України та територiальних органiв Нацiональної полiцiї України здiйснюється в межах, визначених законодавством, у тому числi цiєю Iнструкцiєю, а саме шляхом визначення механiзму послiдовностi дiй мiж посадовими особами цих органiв з урахуванням оперативностi та злагодженостi таких дiй пiд час стримування транспортних засобiв у разi їх скупчення в зонах сервiсного обслуговування перед пунктами пропуску.

     3. У разi значного скупчення транспортних засобiв (понад 50 автомобiлiв) старший змiни прикордонних нарядiв вiддiлу прикордонної служби iнформує чергову частину територiального органу полiцiї, у зонi обслуговування якого знаходиться пункт пропуску, про скупчення транспортних засобiв у зонi сервiсного обслуговування перед пунктом пропуску та направляє прикордонний наряд "Прикордонний патруль" до тимчасового стацiонарного контрольного поста полiцiї (далi - ТСКПП).

     4. Працiвник чергової частини територiального органу полiцiї, отримавши iнформацiю вiд старшого змiни прикордонних нарядiв вiддiлу прикордонної служби про скупчення транспортних засобiв, термiново iнформує вiдповiдний територiальний пiдроздiл полiцiї або чергову частину управлiння патрульної полiцiї, що обслуговує дiлянку автомобiльної дороги, на якiй знаходиться пункт пропуску, щодо необхiдностi направлення до ТСКПП полiцейських.

     5. Полiцейськi пiсля прибуття за викликом старшого змiни прикордонних нарядiв:

     вживають заходiв з органiзацiї дорожнього руху та усунення перешкод у русi транспортних засобiв;

     проводять превентивну роботу з учасниками дорожнього руху;

     у випадках, визначених законодавством, приймають рiшення про застосування адмiнiстративних стягнень до водiїв, якi порушили Правила дорожнього руху;

     при необхiдностi iнформують вiдповiдний територiальний пiдроздiл полiцiї або чергову частину управлiння патрульної полiцiї, що обслуговує дiлянку автомобiльної дороги, на якiй знаходиться пункт пропуску, щодо виклику додаткових сил полiцiї.

     6. Прикордонний наряд "Прикордонний патруль" та полiцейськi, прибувши до ТСКПП, проводять заходи щодо формування черги транспортних засобiв, якi слiдують на виїзд з України.

     Тимчасове стримування транспортних засобiв здiйснюється вiд попереджувального знака "СТОП" навпроти ТСКПП з метою формування загальної черги.

     7. У разi значного скупчення транспортних засобiв, що унеможливлює здiйснення вiзуального контролю за порядком черговостi їх слiдування в загальному потоцi, такий контроль здiйснюється шляхом видачi прикордонним нарядом "Прикордонний патруль" контрольного талона, форма якого наведена у додатку до цiєї Iнструкцiї. У контрольному талонi прикордонним нарядом проставляються порядковий номер, дата та час видачi талона, номерний знак транспортного засобу та вiдбиток номерного штампа "ТЗ".

     8. Допуск транспортних засобiв вiд ТСКПП до пункту пропуску здiйснюється за командою старшого прикордонних нарядiв у пунктi пропуску iз зазначенням кiлькостi автомобiлiв.

     9. Отримавши команду вiд старшого прикордонних нарядiв у пунктi пропуску, прикордонний наряд "Прикордонний патруль" здiйснює допуск транспортних засобiв до пункту пропуску, при цьому проводиться перевiрка наявностi контрольного талона та вiдповiдностi черговостi слiдування.

     10. Пiд час прибуття транспортного засобу з ТСКПП до пункту пропуску прикордонний наряд "Вартовий шлагбаума" перевiряє наявнiсть контрольного талона, здiйснює його вилучення та видає контрольний талон на транспортний засiб для проходження прикордонно-митного контролю.

     11. У разi прибуття до прикордонного наряду "Вартовий шлагбаума" транспортного засобу, водiй якого не має зазначеного талона, прикордонним нарядом проводиться роз'яснювальна робота з водiєм, транспортний засiб направляється у загальну чергу в район ТСКПП (за винятком випадкiв, визначених частиною другою статтi 23 Закону України "Про прикордонний контроль").

     12. У разi порушення публiчної безпеки або створення ситуацiй, що загрожують безпецi дорожнього руху з боку водiїв чи пасажирiв транспортних засобiв через вiдмову повернутись до загальної черги у район ТСКПП, прикордонний наряд iнформує старшого прикордонних нарядiв у пунктi пропуску, який викликає полiцейських для вжиття вiдповiдних заходiв.

     13. Для транспортних засобiв, якi не прямують через державний кордон (мешканцi прилеглих сiл, подорожуючi через пiший перехiд тощо), прикордонним нарядом визначається окремий маршрут руху та здiйснюється контроль щодо недопущення їх позачергового в'їзду в пункт пропуску.

Директор Департаменту формування полiтики щодо пiдконтрольних Мiнiстровi органiв влади та монiторингу В. Є. Боднар

 

Додаток
до Iнструкцiї про порядок взаємодiї мiж посадовими особами пiдроздiлiв Державної прикордонної служби України та територiальних органiв Нацiональної полiцiї України у сферi забезпечення безпеки дорожнього руху в мiсцях значного скупчення транспортних засобiв перед пунктами пропуску через державний кордон України
(пункт 7)

Контрольний талон

Лицьовий бiк

КОНТРОЛЬНИЙ ТАЛОН N ___
для контролю за порядком перебування в черзi
та в'їзду в пункт пропуску
 
(найменування пункту пропуску)

Зворотний бiк

1. Дата та час видачi талона  
2. Номерний знак транспортного засобу
 
3. Номерний штамп "ТЗ"
 
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.