ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТI ХАРЧОВИХ ПРОДУКТIВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧIВ

29.03.2017 N 602-113-18/1074

 

Кабiнет Мiнiстрiв України
Головним держiнспекторам ветмедицини Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя
Головним держiнспекторам ветмедицини регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi
МЗС України
МОЗ України
Мiнiстерство iнфраструктури України
МВС України
Державний комiтет телебачення i радiомовлення України
СБ України
Адмiнiстрацiя Державної прикордонної служби України
Державна фiскальна служба України
Представництво ЄС в Українi
Представництво України в ЄС
Посольство Республiки Хорватiя в Українi


     Згiдно з офiцiйним повiдомленням Всесвiтньої органiзацiї охорони здоров'я тварин (МЕБ) та Системи нотифiкацiї хвороб тварин європейського союзу (ADNS) на територiї Вуковарсько-Сремської Жупанiї та Крапiнсько-Загорської Жупанiї Республiки Хорватiя зареєстровано захворювання на високопатогенний грип птицi.

     Враховуючи вищезазначене та беручи до уваги рекомендацiї, викладенi у роздiлi 10.4 Кодексу здоров'я наземних тварин МЕБ (у редакцiї 2016 року), забороняється ввезення iз неблагополучних зон вказаних регiонiв, визначених компетентним органом Республiки Хорватiя, в Україну птицi, продукцiї та сировини, отриманої вiд неї (за винятком сировини та продукцiї з птицi, що пройшла обробку методом, який гарантує знищення збудника вказаного захворювання).

     Ввезення iз цих регiонiв птицi, продукцiї та сировини, отриманої вiд неї, яка вироблена/вирощена поза неблагополучною щодо грипу птицi зоною можливе за умови надання гарантiй компетентного органу країни-експортера, зазначених у мiжнародному ветеринарному сертифiкатi та додатковiй декларацiї.

     Вважати це рiшення таким що вносить доповнення до рiшення заступника Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України вiд 24.01.2017 N 602-113-18/1048.

     Ввезення з цiєї країни iнших вантажiв, пiдконтрольних державнiй службi ветеринарної медицини, здiйснювати вiдповiдно до Ветеринарних вимог щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарного-санiтарного контролю та нагляду.

Головний державний iнспектор ветеринарної медицини України Б. I. Кобаль
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.