КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 18 грудня 2017 р. N 1103


Про внесення змiн та визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України змiни, що додаються.

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 67

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 грудня 2017 р. N 1103

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 лютого 2008 р. N 75 "Про затвердження критерiїв розподiлу суб'єктiв господарювання за ступенями ризику їх дiяльностi в галузi електроенергетики та сферi теплопостачання i визначення перiодичностi здiйснення заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 15, ст. 382; 2013 р., N 1, ст. 17):

     1) назву та пункт 1 постанови викласти в такiй редакцiї:

"Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi в галузi електроенергетики та сферi теплопостачання i визначається перiодичнiсть здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю енергетичного нагляду";

     "1. Затвердити критерiї, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi в галузi електроенергетики та сферi теплопостачання i визначається перiодичнiсть здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю енергетичного нагляду, згiдно з додатком.";

     2) у додатку до постанови:

     назву додатка викласти в такiй редакцiї:

"КРИТЕРIЇ,
за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi в галузi електроенергетики та сферi теплопостачання i визначається перiодичнiсть здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю енергетичного нагляду";

     у пунктi 1 слова "прийнятний ступiнь ризику" замiнити словами "ступiнь ризику";

     в абзацi першому пункту 2 слова "прийнятний ступiнь ризику" замiнити словами "ступiнь ризику", а слова "(далi - прийнятний ризик)" виключити;

     у пунктi 3 слова "з урахуванням значення прийнятного ризику" виключити;

     пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Плановi заходи державного нагляду (контролю) за дiяльнiстю суб'єктiв господарювання здiйснюються з такою перiодичнiстю:

     з високим ступенем ризику - не частiше одного разу на два роки;

     iз середнiм ступенем ризику - не частiше одного разу на три роки;

     з незначним ступенем ризику - не частiше одного разу на п'ять рокiв.

     У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства в галузi електроенергетики та/або сферi теплопостачання, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.

     У разi коли суб'єкт господарювання може бути вiднесений одночасно до двох або бiльше ступенiв ризику, такий суб'єкт належить до бiльш високого ступеня ризику з тих, до яких вiн може бути вiднесений.";

     у текстi додатка слова "ступенем прийнятного ризику" замiнити словами "ступенем ризику".

     2. Пункт 7 критерiїв оцiнки ступеня ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi залiзничного транспорту та визначення перiодичностi здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з безпеки на транспортi, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 квiтня 2008 р. N 365 (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 31, ст. 976; 2015 р., N 64, ст. 2122; 2016 р., N 16, ст. 636), викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо забезпечення безпеки руху на залiзничному транспортi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     3. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 вересня 2008 р. N 790 "Про затвердження критерiїв розподiлу суб'єктiв господарювання за ступенем ризику їх дiяльностi у сферi автомобiльного транспорту та визначення перiодичностi здiйснення заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 68, ст. 2279):

     1) назву та пункт 1 постанови викласти в такiй редакцiї:

"Про затвердження критерiїв розподiлу суб'єктiв господарювання за ступенем ризику їх дiяльностi у сферi автомобiльного транспорту та визначення перiодичностi здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з безпеки на транспортi";

     "1. Затвердити критерiї розподiлу суб'єктiв господарювання за ступенем ризику їх дiяльностi у сферi автомобiльного транспорту та визначення перiодичностi здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з безпеки на транспортi, що додаються.";

     2) у критерiях, затверджених зазначеною постановою:

     назву критерiїв пiсля слiв "нагляду (контролю)" доповнити словами "Державною службою з безпеки на транспортi";

     в абзацi другому пункту 2 слова "посадовими особами урядового органу державного управлiння з питань контролю на автомобiльному транспортi або його територiальними органами" замiнити словами "Державною службою з безпеки на транспортi або її територiальними органами";

     в абзацi другому пункту 7 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     доповнити критерiї пунктами 8 i 9 такого змiсту:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства про автомобiльний транспорт, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.

     9. У разi коли суб'єкт господарювання може бути вiднесений одночасно до двох або бiльше ступенiв ризику, такий суб'єкт належить до бiльш високого ступеня ризику з тих, до яких вiн може бути вiднесений.".

     4. У додатку до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 квiтня 2009 р. N 353 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi iз збирання та використання iнформацiї, яка складає кредитну iсторiю, та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Нацiональною комiсiєю, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг" (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 29, ст. 966; 2012 р., N 96, ст. 3880; 2014 р., N 88, ст. 2529; 2016 р., N 26, ст. 1030):

     1) в абзацi другому пункту 7 слова "одного разу на рiк" замiнити словами "одного разу на два роки";

     2) пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень у провадженнi господарської дiяльностi iз збирання та використання iнформацiї, яка складає кредитну iсторiю, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     5. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 квiтня 2009 р. N 413 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi промислової безпеки та охорони працi i визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 33, ст. 1131; 2013 р., N 10, ст. 373):

     1) назву постанови пiсля слiв "нагляду (контролю)" доповнити словами "Державною службою з питань працi";

     2) у вступнiй частинi слова "та з урахуванням вимог Закону України "Про охорону працi" виключити;

     3) пункт 1 пiсля слiв "нагляду (контролю)" доповнити словами "Державною службою з питань працi";

     4) у додатку до постанови:

     назву додатка пiсля слiв "нагляду (контролю)" доповнити словами "Державною службою з питань працi";

     пункт 2 виключити;

     пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Плановi заходи державного нагляду (контролю) за дiяльнiстю суб'єктiв господарювання здiйснюються з такою перiодичнiстю:

     з високим ступенем ризику - не частiше нiж один раз на два роки;

     iз середнiм ступенем ризику - не частiше нiж один раз на три роки;

     з незначним ступенем ризику - не частiше нiж один раз на п'ять рокiв.

     У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi охорони працi в частинi безпечного ведення робiт, безпеки робiт щодо поводження з вибуховими матерiалами промислового призначення, функцiонування ринку природного газу та дiяльностi, пов'язаної з об'єктами пiдвищеної небезпеки та потенцiйно небезпечними об'єктами, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.";

     пункт 8 виключити.

     6. Пункт 8 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi в галузi рибного господарства та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) у сферi безпеки мореплавства суден флоту рибної промисловостi Держрибагентством, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 жовтня 2009 р. N 1126 (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 82, ст. 2774; 2013 р., N 31, ст. 1079; 2014 р., N 72, ст. 2027), викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi безпеки мореплавства суден флоту рибної промисловостi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     7. Пункт 8 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 лютого 2010 р. N 100 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi мiського електричного транспорту (трамвай, тролейбус) i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з безпеки на транспортi" (Офiцiйний вiсник України, 2010 р., N 9, ст. 442; 2014 р., N 64, ст. 1772; 2016 р., N 16, ст. 636) викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства з безпеки руху у сферi мiського електричного транспорту (трамвай, тролейбус), наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     8. У додатку до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 березня 2010 р. N 238 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з надання освiтнiх послуг у системi вищої освiти та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю навчальних закладiв" (Офiцiйний вiсник України, 2010 р., N 16, ст. 757; 2014 р., N 82, ст. 2335):

     1) в абзацi другому пункту 6 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     2) пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо надання освiтнiх послуг у системi вищої освiти, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     9. Пункт 7 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 липня 2010 р. N 565 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi охоронної дiяльностi, що пiдлягає лiцензуванню, i визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством внутрiшнiх справ" (Офiцiйний вiсник України, 2010 р., N 51, ст. 1702; 2014 р., N 78, ст. 2236; 2017 р., N 67, ст. 1998) викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi охоронної дiяльностi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     10. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 грудня 2010 р. N 1174 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з використанням об'єктiв права iнтелектуальної власностi, та визначається перiодичнiсть здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi" (Офiцiйний вiсник України, 2010 р., N 98, ст. 3491; 2011 р., N 84, ст. 3082):

     1) назву та постановляючу частину постанови пiсля слiв "у сферi господарської дiяльностi" доповнити словами "Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi";

     2) у критерiях, затверджених зазначеною постановою:

     назву критерiїв пiсля слiв "у сферi господарської дiяльностi" доповнити словами "Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi";

     в абзацi другому пункту 6 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     доповнити критерiї пунктами 7 i 8 такого змiсту:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо використання об'єктiв права iнтелектуальної власностi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.

     8. У разi коли суб'єкт господарювання може бути вiднесений одночасно до двох або бiльше ступенiв ризику, такий суб'єкт належить до бiльш високого ступеня ризику з тих, до яких вiн може бути вiднесений.".

     11. У критерiях, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з надання освiтнiх послуг у системi загальної середньої i професiйно-технiчної освiти та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю навчальних закладiв, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 березня 2011 р. N 311 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 24, ст. 976; 2014 р., N 82, ст. 2335):

     1) в абзацi другому пункту 6 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     2) пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо надання освiтнiх послуг у системi загальної середньої i професiйно-технiчної освiти, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     12. Абзац другий пункту 7 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 жовтня 2011 р. N 1100 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з виробництва особливо небезпечних хiмiчних речовин, перелiк яких визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України, що пiдлягає лiцензуванню, та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством екологiї та природних ресурсiв" (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 84, ст. 3070; 2016 р., N 91, ст. 2972) замiнити абзацами такого змiсту:

     "У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з виробництва особливо небезпечних хiмiчних речовин, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     13. У додатку до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 жовтня 2012 р. N 910 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з надання освiтнiх послуг у системi дошкiльної освiти та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю навчальних закладiв" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 76, ст. 3084; 2014 р., N 82, ст. 2331):

     1) в абзацi другому пункту 7 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     2) пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо надання освiтнiх послуг у системi дошкiльної освiти, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     14. У додатку до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 жовтня 2012 р. N 911 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з надання освiтнiх послуг у системi позашкiльної освiти та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною iнспекцiєю навчальних закладiв" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 76, ст. 3085; 2014 р., N 82, ст. 2331):

     1) в абзацi другому пункту 7 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     2) пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо надання освiтнiх послуг у системi позашкiльної освiти, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     15. Пункт 61 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 грудня 2012 р. N 1207 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi землеустрою i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з питань геодезiї, картографiї та кадастру" (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 1, ст. 16; 2014 р., N 77, ст. 2193; 2015 р., N 46, ст. 1472; 2016 р., N 99, ст. 3212) викласти в такiй редакцiї:

     "61. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi землеустрою, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     16. Пункт 8 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 сiчня 2013 р. N 31 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з використанням, охороною i вiдтворенням державного мисливського фонду, та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державним агентством лiсових ресурсiв" (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 7, ст. 242) викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi використання, охорони i вiдтворення державного мисливського фонду, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     17. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 березня 2013 р. N 191 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi i визначається перiодичнiсть здiйснення Державною iнспекцiєю сiльського господарства планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 24, ст. 811; 2014 р., N 89, ст. 2552):

     1) у назвi та пунктi 1 постанови слова "Державною iнспекцiєю сiльського господарства" замiнити словами "Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";

     2) у додатку 2 до постанови:

     у назвi додатка слова "Державною iнспекцiєю сiльського господарства" замiнити словами "Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";

     у пунктi 6:

     в абзацi першому слово "Держсiльгоспiнспекцiєю" замiнити словом "Держпродспоживслужбою";

     в абзацi другому слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства про зерно та ринок зерна в частинi зберiгання зерна та продуктiв його переробки, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.";

     3) у додатку 4 до постанови:

     у назвi додатка слова "Державною iнспекцiєю сiльського господарства" замiнити словами "Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";

     у пунктi 6:

     в абзацi першому слово "Держсiльгоспiнспекцiєю" замiнити словом "Держпродспоживслужбою";

     в абзацi другому слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi експлуатацiї, iдентифiкацiї та реалiзацiї машин, пiдготовки трактористiв-машинiстiв, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     18. Пункт 6 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi в галузi рибного господарства та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державним агентством рибного господарства, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 квiтня 2013 р. N 276 (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 31, ст. 1079), викласти в такiй редакцiї:

     "6. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства в галузi рибного господарства, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     19. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 серпня 2013 р. N 533 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з продажем (реалiзацiєю) товарiв, щодо яких встановлено державне регулювання цiн, i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 63, ст. 2278; 2016 р., N 88, ст. 2887):

     1) назву та пункт 1 постанови викласти в такiй редакцiї:

"Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) за дотриманням суб'єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цiн Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";

     "1. Затвердити критерiї, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) за дотриманням суб'єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цiн Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв, згiдно з додатком.";

     2) у додатку до постанови:

     назву додатка викласти в такiй редакцiї:

"КРИТЕРIЇ,
за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) за дотриманням суб'єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цiн Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";

     пiдпункт 1 пункту 2 виключити;

     пiдпункт 3 пункту 4 виключити;

     пункт 5 викласти в такiй редакцiї:

     "5. До суб'єктiв господарювання iз середнiм ступенем ризику належать суб'єкти, якi здiйснюють продаж (реалiзацiю) товарiв, щодо яких встановлено державне регулювання цiн, цiни на якi пiдвищенi ним бiльш як на 10 вiдсоткiв протягом трьох мiсяцiв.";

     пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства про цiни i цiноутворення, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     20. Пункт 14 Методики розроблення критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю), затвердженої постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 серпня 2013 р. N 752 (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 82, ст. 3045), доповнити реченням такого змiсту: "Ця норма не застосовується до суб'єктiв господарювання, вiднесених до високого ступеня ризику.".

     21. Пункт 7 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) за топографо-геодезичною i картографiчною дiяльнiстю Державною службою з питань геодезiї, картографiї та кадастру, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 листопада 2013 р. N 976 (Офiцiйний вiсник України, 2014 р., N 6, ст. 162; 2015 р., N 46, ст. 1472), викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi топографо-геодезичної i картографiчної дiяльностi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     22. У схемi спрямування i координацiї дiяльностi центральних органiв виконавчої влади Кабiнетом Мiнiстрiв України через вiдповiдних членiв Кабiнету Мiнiстрiв України, затвердженiй постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 вересня 2014 р. N 442 "Про оптимiзацiю системи центральних органiв виконавчої влади" (Офiцiйний вiсник України, 2014 р., N 74, ст. 2105):

     1) у роздiлi I:

     абзаци третiй i четвертий викласти в такiй редакцiї:

     "Мiнiстерство екологiї та природних ресурсiв України

     Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України";

     абзаци п'ятнадцятий i шiстнадцятий викласти в такiй редакцiї:

     "Мiнiстерство соцiальної полiтики України

     Мiнiстерство фiнансiв України";

     2) абзац сорок перший роздiлу II викласти в такiй редакцiї:

     "Пенсiйний фонд України".

     23. У критерiях, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з медичної практики i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством охорони здоров'я, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 жовтня 2014 р. N 543 (Офiцiйний вiсник України, 2014 р., N 85, ст. 2400):

     1) в абзацi другому пункту 6 слова "одного разу на рiк" замiнити словами "одного разу на два роки";

     2) доповнити критерiї пунктом 8 такого змiсту:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо провадження господарської дiяльностi з медичної практики, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     24. У критерiях, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi геологiчного вивчення та рацiонального використання надр i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного контролю Державною службою геологiї та надр, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 листопада 2014 р. N 593 (Офiцiйний вiсник України, 2014 р., N 90, ст. 2585):

     1) в абзацi другому пункту 7 слова "одного разу на рiк" замiнити словами "одного разу на два роки";

     2) пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi геологiчного вивчення та рацiонального використання надр, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     25. У додатку до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 листопада 2014 р. N 615 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi iз зайняття народною медициною (цiлительством) i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством охорони здоров'я" (Офiцiйний вiсник України, 2014 р., N 93, ст. 2676):

     1) в абзацi другому пункту 6 слова "одного разу на рiк" замiнити словами "одного разу на два роки";

     2) доповнити додаток пунктом 8 такого змiсту:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства щодо зайняття народною медициною (цiлительством), наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     26. Абзац п'ятий пункту 7 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 листопада 2014 р. N 668 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi безпеки на морському та рiчковому транспортi i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з безпеки на транспортi" (Офiцiйний вiсник України, 2014 р., N 97, ст. 2793; 2016 р., N 16, ст. 636; 2017 р., N 68, ст. 2046) замiнити абзацами такого змiсту:

     "У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi безпеки на морському та рiчковому транспортi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     27. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 червня 2015 р. N 448 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi захисту рослин та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною ветеринарною та фiтосанiтарною службою" (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 54, ст. 1750):

     1) у назвi та пунктi 1 постанови слова "Державною ветеринарною та фiтосанiтарною службою" замiнити словами "Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";

     2) у додатку до постанови:

     у назвi додатка слова "Державною ветеринарною та фiтосанiтарною службою" замiнити словами "Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв";

     в абзацi другому пункту 7 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi захисту рослин, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     28. Пункт 8 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 липня 2015 р. N 528 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi загальнообов'язкового державного пенсiйного страхування та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) органами Пенсiйного фонду України" (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 62, ст. 2020) викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi загальнообов'язкового державного пенсiйного страхування, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     29. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 серпня 2015 р. N 565 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, яка пiдлягає лiцензуванню Нацiональною комiсiєю, що здiйснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 64, ст. 2132):

     1) назву та пункт 1 постанови викласти в такiй редакцiї:

"Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi на ринку природного газу, у сферах електроенергетики, транспортування нафти та нафтопродуктiв магiстральним трубопроводом, централiзованого водопостачання та водовiдведення, виробництва теплової енергiї, транспортування теплової енергiї магiстральними i мiсцевими (розподiльчими) тепловими мережами та постачання теплової енергiї, яка пiдлягає лiцензуванню Нацiональною комiсiєю, що здiйснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю)";

     "1. Затвердити критерiї, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi на ринку природного газу, у сферах електроенергетики, транспортування нафти та нафтопродуктiв магiстральним трубопроводом, централiзованого водопостачання та водовiдведення, виробництва теплової енергiї, транспортування теплової енергiї магiстральними i мiсцевими (розподiльчими) тепловими мережами та постачання теплової енергiї, яка пiдлягає лiцензуванню Нацiональною комiсiєю, що здiйснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю), що додаються.";

     2) у критерiях, затверджених зазначеною постановою:

     назву та пункт 1 критерiїв викласти в такiй редакцiї:

"КРИТЕРIЇ,
за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi на ринку природного газу, у сферах електроенергетики, транспортування нафти та нафтопродуктiв магiстральним трубопроводом, централiзованого водопостачання та водовiдведення, виробництва теплової енергiї, транспортування теплової енергiї магiстральними i мiсцевими (розподiльчими) тепловими мережами та постачання теплової енергiї, яка пiдлягає лiцензуванню Нацiональною комiсiєю, що здiйснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю)

     1. Критерiями, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi на ринку природного газу, у сферах електроенергетики, транспортування нафти та нафтопродуктiв магiстральним трубопроводом, централiзованого водопостачання та водовiдведення, виробництва теплової енергiї, транспортування теплової енергiї магiстральними i мiсцевими (розподiльчими) тепловими мережами та постачання теплової енергiї, яка пiдлягає лiцензуванню Нацiональною комiсiєю, що здiйснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю), є:

     вид господарської дiяльностi (дiяльнiсть на ринку природного газу, у сферах електроенергетики, транспортування нафти та нафтопродуктiв магiстральним трубопроводом, централiзованого водопостачання та водовiдведення, виробництва теплової енергiї, транспортування теплової енергiї магiстральними i мiсцевими (розподiльчими) тепловими мережами та постачання теплової енергiї);

     масштаби господарської дiяльностi, що визначаються за встановленою потужнiстю обладнання (установок) для виробництва електричної/теплової енергiї, фактичними обсягами передачi, розподiлу та постачання електричної енергiї, транспортування теплової енергiї магiстральними i мiсцевими (розподiльчими) тепловими мережами, постачання теплової енергiї, централiзованого водопостачання та водовiдведення, транспортування, розподiлу та постачання природного газу, транспортування нафти та нафтопродуктiв магiстральним трубопроводом за попереднiй (календарний) рiк.";

     у пунктi 3:

     пiдпункт 6 викласти в такiй редакцiї:

     "6) транспортування природного газу;";

     у пiдпунктi 7 слова ", газу (метану) вугiльних родовищ" виключити;

     пiдпункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8) транспортування нафти магiстральним трубопроводом;";

     у пiдпунктi 9 слова ", нафтового газу i газу (метану) вугiльних родовищ" замiнити словом "газу";

     у пiдпунктi 10 слова ", газу (метану) вугiльних родовищ" виключити;

     у пунктi 4:

     у пiдпунктi 4 слова ", нафтового газу i газу (метану) вугiльних родовищ" замiнити словом "газу";

     у пiдпунктi 5 слова ", газу (метану) вугiльних родовищ" виключити;

     пiдпункт 6 викласти в такiй редакцiї:

     "6) транспортування нафтопродуктiв магiстральним трубопроводом;";

     пiдпункт 4 пункту 5 виключити;

     в абзацi другому пункту 6 слова "один раз на рiк" замiнити словами "один раз на два роки";

     пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     30. Пункт 8 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi метрологiї та метрологiчної дiяльностi та визначається перiодичнiсть здiйснення Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв планових заходiв метрологiчного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимiрювальної технiки, що перебувають в експлуатацiї, та за кiлькiстю фасованого товару в упаковках, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 грудня 2015 р. N 1058 (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 102, ст. 3520), викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi метрологiї та метрологiчної дiяльностi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     31. Пункт 7 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 грудня 2015 р. N 1122 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi виробництва та ремонту вогнепальної зброї невiйськового призначення i боєприпасiв до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калiбру понад 4,5 мiлiметра i швидкiстю польоту кулi понад 100 метрiв на секунду, торгiвлi вогнепальною зброєю невiйськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калiбру понад 4,5 мiлiметра i швидкiстю польоту кулi понад 100 метрiв на секунду; виробництва спецiальних засобiв, заряджених речовинами сльозоточивої та дратiвної дiї, iндивiдуального захисту, активної оборони та їх продажу, що пiдлягає лiцензуванню, i визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством внутрiшнiх справ" (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 2, ст. 82; 2017 р., N 67, ст. 1998) викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi виробництва та ремонту вогнепальної зброї невiйськового призначення i боєприпасiв до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калiбру понад 4,5 мiлiметра i швидкiстю польоту кулi понад 100 метрiв на секунду, торгiвлi вогнепальною зброєю невiйськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калiбру понад 4,5 мiлiметра i швидкiстю польоту кулi понад 100 метрiв на секунду; виробництва спецiальних засобiв, заряджених речовинами сльозоточивої та дратiвної дiї, iндивiдуального захисту, активної оборони та їх продажу, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     32. У критерiях, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з будiвництва об'єктiв, що за класом наслiдкiв (вiдповiдальностi) належать до об'єктiв iз середнiми та значними наслiдками, i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною архiтектурно-будiвельною iнспекцiєю України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 грудня 2015 р. N 1164 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 3, ст. 190; 2017 р., N 47, ст. 1466):

     1) абзац другий пункту 3 викласти в такiй редакцiї:

     "провадять менш як три роки будiвельну дiяльнiсть iз створення об'єктiв архiтектури iз значними наслiдками (СС3) та менш як один рiк iз створення об'єктiв архiтектури iз середнiми наслiдками (СС2);";

     2) абзац другий пункту 4 викласти в такiй редакцiї:

     "провадять вiд трьох до восьми рокiв будiвельну дiяльнiсть iз створення об'єктiв архiтектури iз значними наслiдками (СС3) та менш як три роки iз створення об'єктiв архiтектури iз середнiми наслiдками (СС2);";

     3) абзац другий пункту 5 викласти в такiй редакцiї:

     "провадять вiд восьми рокiв i бiльше будiвельну дiяльнiсть iз створення об'єктiв архiтектури iз значними наслiдками (СС3) та вiд трьох i бiльше рокiв iз створення об'єктiв архiтектури iз середнiми наслiдками (СС2);";

     4) пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з будiвництва об'єктiв, що за класом наслiдкiв (вiдповiдальностi) належать до об'єктiв iз середнiми та значними наслiдками, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     33. У додатку до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11 лютого 2016 р. N 69 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi банкiв пуповинної кровi, iнших тканин i клiтин людини згiдно з перелiком, затвердженим Мiнiстерством охорони здоров'я, i визначається перiодичнiсть здiйснення зазначеним Мiнiстерством планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 16, ст. 638):

     1) в абзацi другому пункту 6 слова "одного разу на рiк" замiнити словами "одного разу на два роки";

     2) пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень лiцензiйних умов дiяльностi банкiв пуповинної кровi, iнших тканин i клiтин людини згiдно з перелiком, затвердженим Мiнiстерством охорони здоров'я, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     34. Абзац п'ятий пункту 7 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з розробленням, виготовленням, постачанням спецiальних технiчних засобiв для зняття iнформацiї з каналiв зв'язку та iнших технiчних засобiв негласного отримання iнформацiї, що пiдлягає лiцензуванню, i визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Службою безпеки, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 серпня 2016 р. N 503 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 65, ст. 2194; 2017 р., N 70, ст. 2110), замiнити абзацами такого змiсту:

     "У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з розробленням, виготовленням, постачанням спецiальних технiчних засобiв для зняття iнформацiї з каналiв зв'язку та iнших технiчних засобiв негласного отримання iнформацiї, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     35. У додатку до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 вересня 2016 р. N 651 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi карантину рослин i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв, та визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України" (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 77, ст. 2570):

     1) в абзацi другому пункту 7 слова "одного разу на рiк" замiнити словами "одного разу на два роки";

     2) пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi карантину рослин, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     36. Пункт 8 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi посередництва у працевлаштуваннi за кордоном i визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством соцiальної полiтики, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 жовтня 2016 р. N 750 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 87, ст. 2834), викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi посередництва у працевлаштуваннi за кордоном, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     37. Абзац шостий пункту 6 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з поводження з небезпечними вiдходами, що пiдлягає лiцензуванню, та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством екологiї та природних ресурсiв, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 листопада 2016 р. N 804 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 91, ст. 2971; 2017 р., N 100, ст. 3076), замiнити абзацами такого змiсту:

     "У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з поводження з небезпечними вiдходами, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     38. Пункт 7 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 березня 2017 р. N 153 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження туроператорської дiяльностi, що пiдлягає лiцензуванню, та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi" (Офiцiйний вiсник України, 2017 р., N 26, ст. 743) викласти в такiй редакцiї:

     "7. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень лiцензiйних умов провадження туроператорської дiяльностi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здiйснюється у наступному плановому перiодi.".

     39. Пункт 8 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31 травня 2017 р. N 384 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi з оцiнки вiдповiдностi вимогам технiчних регламентiв i визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi" (Офiцiйний вiсник України, 2017 р., N 47, ст. 1467) викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi оцiнки вiдповiдностi вимогам технiчних регламентiв, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     40. Пункт 13 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 червня 2017 р. N 437 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, що пiдлягає лiцензуванню, у сферi надання послуг у галузi криптографiчного захисту iнформацiї (крiм послуг електронного цифрового пiдпису) та технiчного захисту iнформацiї за перелiком, що визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України, i встановлюється перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Адмiнiстрацiєю Державної служби спецiального зв'язку та захисту iнформацiї" (Офiцiйний вiсник України, 2017 р., N 54, ст. 1630) викласти в такiй редакцiї:

     "13. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з надання послуг у галузi криптографiчного захисту iнформацiї (крiм послуг електронного цифрового пiдпису) та технiчного захисту iнформацiї за перелiком, що визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

     41. Пункт 8 критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi надання послуг електронного цифрового пiдпису та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю) Адмiнiстрацiєю Державної служби спецiального зв'язку та захисту iнформацiї, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 грудня 2017 р. N 904 (Офiцiйний вiсник України, 2017 р., N 98, ст. 2991), викласти в такiй редакцiї:

     "8. У разi коли за результатами планових та позапланових заходiв державного нагляду (контролю) (за наявностi) протягом останнiх шести рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до середнього ступеня ризику, та протягом останнiх десяти рокiв для суб'єктiв господарювання, якi вiднесенi до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства у сферi надання послуг електронного цифрового пiдпису, наступний плановий захiд щодо такого суб'єкта господарювання проводиться не ранiше нiж через перiод часу, встановлений для вiдповiдного ступеня ризику, збiльшений в 1,5 раза.

     Якщо з дня прийняття такого рiшення за результатами позапланових перевiрок виявлено порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у вiдповiднiй сферi, наступний плановий захiд державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання проводиться у наступному плановому перiодi.".

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 грудня 2017 р. N 1103

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили чиннiсть

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 грудня 2008 р. N 1097 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi фiзичної культури i спорту та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 98, ст. 3235).

     2. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 грудня 2008 р. N 1139 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi використання i охорони вод та вiдтворення водних ресурсiв i визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв, пов'язаних з державним наглядом (контролем)" (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 100, ст. 3330).

     3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 грудня 2008 р. N 1164 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з виробництвом, випуском i реалiзацiєю продукцiї (виконанням робiт, наданням послуг), та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 4, ст. 99).

     4. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 сiчня 2009 р. N 16 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi питного водопостачання i водовiдведення та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 4, ст. 100).

     5. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 грудня 2009 р. N 1433 "Про внесення змiн до критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з виробництвом, випуском i реалiзацiєю продукцiї (виконанням робiт, наданням послуг), та визначається перiодичнiсть проведення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2010 р., N 17, ст. 771).

     6. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 квiтня 2011 р. N 351 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з розробленням, випробуванням, виробництвом, експлуатацiєю ракет-носiїв, космiчних апаратiв, наземного комплексу управлiння космiчними апаратами i їх складових частин та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 26, ст. 1058).

     7. Пункт 14 змiн, що вносяться до актiв Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 2011 р. N 1390 (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 3, ст. 85).

     8. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 березня 2012 р. N 259 "Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у житловiй сферi та визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю)" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 25, ст. 945).

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.