ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТI ХАРЧОВИХ ПРОДУКТIВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧIВ

02.11.2018 N 1311/8278-18


Щодо розмiру платної послуги з питань карантину рослин

     Державна служба України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв розглянула <...> звернення <...> та повiдомляє про таке.

     Розмiри плати за надання платних послуг у сферi карантину рослин регулюються постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.12.2011 р. N 1348 "Деякi питання надання послуг Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв, органами та установами, що належать до сфери її управлiння".

     Вiдповiдно до статтi 9 Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 р. N 996-XIV пiдставою для оплати зазначених послуг є рахунок-фактура iз зазначенням дати.

     Вiдповiдно до додатка 1 вищевказаної постанови для розрахунку застосовується той розмiр прожиткового мiнiмуму для працездатних осiб, який iснує на момент надання послуги. Прожитковий мiнiмум для працездатних осiб встановлюється законом України щодо затвердження державного бюджету на вiдповiдний рiк iз зазначенням його розмiру та дати введення в дiю.

     Листи Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв не встановлюють норм права, а носять лише роз'яснювальний характер.

Перший заступник Голови А. Жук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.