ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

24.04.2019 N 13238/7/99-99-18-02-03-17

 

Митницi ДФС


     За результатами монiторингу заповнення митних декларацiй на бланку єдиного адмiнiстративного документа, за якими здiйснювалось завершення митного режиму тимчасового ввезення Державна фiскальна служба України повiдомляє таке.

     Частиною третьою статтi 108 Митного кодексу України (далi - Кодекс) встановлено, що з урахуванням мети ввезення товарiв та/або транспортних засобiв комерцiйного призначення, особливостей транспортних операцiй та iнших обставин попередньо встановлений строк тимчасового ввезення товарiв вiдповiдно до частини першої цiєї статтi та/або транспортних засобiв; комерцiйного призначення вiдповiдно до частини другої цiєї статтi за письмовою заявою власника цих товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення або уповноваженої ним особи може бути продовжений вiдповiдним органом доходiв i зборiв.

     Згiдно з абзацом другим пункту 37 Положення про митнi декларацiї, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 травня 2012 року N 450 (зi змiнами), пiсля завершення митного оформлення змiни до митної декларацiї на бланку єдиного адмiнiстративного документа можуть вноситися шляхом подання з метою продовження строку тимчасового ввезення товарiв з частковим звiльненням вiд оподаткування митними платежами, а також у випадках, визначених Кодексом, декларантом або уповноваженою ним особою додаткової митної декларацiї та оформлення її митним органом.

     Вiдповiдно до частини першої статтi 112 Кодексу митний режим тимчасового ввезення завершується шляхом реекспорту товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення, помiщених у цей митний режим, або шляхом помiщення їх в iнший митний режим, що допускається цим Кодексом, а також у випадках, передбачених частиною третьою цiєї статтi.

     Згiдно з главами 1 та 2 роздiлу II Порядку заповнення митної декларацiї на бланку єдиного адмiнiстративного документа, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.05.2012 N 651, графа 40 "Загальна декларацiя/Попереднiй документ" митної декларацiї заповнюється, якщо заявленому за митною декларацiєю митному режиму передував iнший митний режим або поданню митної декларацiї передувало оформлення, тимчасової або перiодичної митної декларацiї. У графi зазначаються вiдомостi про попереднiй документ, у тому числi той, який при оформленнi товару в митний режим, що передує заявленому, використовувався замiсть митної декларацiї. Якщо товари, що декларуються, послiдовно розмiщувалися в кiлькох митних режимах, то в графi зазначаються вiдомостi про митну декларацiю або iнший документ, що використовувався замiсть митної декларацiї, за якою (яким) цi товари розмiщувалися в останнiй митний режим, що передує заявленому.

     З огляду на зазначене, у разi подання для завершення митного режиму тимчасового ввезення з умовним частковим звiльненням вiд оподаткуванню митними платежами митної декларацiї на бланку єдиного адмiнiстративного документа, до графи 40 такої митної декларацiї вносяться вiдомостi про митну декларацiю, згiдно з якою товари ввозились у митному режимi тимчасового ввезення. Вiдомостi про додаткову митну декларацiю, за якою здiйснювалось продовження строку тимчасового ввезення товарiв, до графи 40 такої митної декларацiї не вносяться.

     Керiвникам митниць ДФС забезпечити доведення зазначеної iнформацiї до особового складу митниць, а також юридичних i фiзичних осiб.

В.о. заступника Голови В. КРИВЩЬКИЙ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.