ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ ОРГАНIЗАЦIЇ МИТНОГО КОНТРОЛЮ ТА ОФОРМЛЕННЯ

03.05.2019 N 1282/99-99-18-02-02-18

 

Спецiалiзоване управлiння з питань розробки та супроводження програмного забезпечення для органiв доходiв i зборiв


     У зв'язку iз опрацюванням запиту <...> щодо заповнення у графi 50 митної декларацiї вiдомостей про декiлькох осiб, що приймають задекларованi товари до перевезення (далi - МД).

     Вiдповiдно до положень глави першої роздiлу II Порядку заповнення митних декларацiй на бланку єдиного адмiнiстративного документа, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.05.2012 N 651, зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 14.08.2012 за N 1372/21684, графа 50 "Принципал" заповнюється, якщо здiйснюється перемiщення митною територiєю України.

     У графi згiдно з додатком до вищезазначеного Порядку зазначаються вiдомостi про перевiзника (експедитора) товарiв, задекларованих у МД, номер його телефону в мiжнародному форматi (з урахуванням коду країни та населеного пункту або мережi оператора мобiльного зв'язку) та вiдомостi про особу, що приймає задекларованi товари до перевезення: прiзвище, iнiцiали, серiя та номер паспорта (для громадян нерезидентiв: прiзвище, iм'я та по батьковi (за наявностi), громадянство, реквiзити паспортного документа або документа, що його замiнює).

     Можливостi зазначення у митнiй декларацiї вiдомостей про декiлькох осiб, що приймають задекларованi товари до перевезення, зазначеним Порядком не передбачено.

     У цьому зв'язку, просимо доопрацювати програмне забезпечення за допомогою якого здiйснюється контроль правильностi заповнення граф МД в частинi неможливостi прийняття до митного оформлення МД iз зазначенням у графi 50 вiдомостей про декiлькох осiб, якi приймають задекларованi товари до перевезення.

В.о. директора Департаменту А. СЕРБАЙЛО
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.