КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 14 серпня 2019 р. N 696


Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України змiни, що додаються.

     2. Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi забезпечити до 1 вересня 2019 р. проведення дослiдження з метою затвердження ставок винагороди (роялтi) та подати на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв України проект акта щодо ставок тимчасових тарифiв.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 67

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 14 серпня 2019 р. N 696

ЗМIНИ,
що вносяться до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 сiчня 2003 р. N 71 "Про затвердження розмiру, порядку та умов виплати винагороди (роялтi) за комерцiйне використання опублiкованих з комерцiйною метою фонограм, вiдеограм, їх примiрникiв та зафiксованих у них виконань" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 4, ст. 128; 2009 р., N 34, ст. 1169):

     1) пункт 2 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Органiзацiї колективного управлiння застосовують затвердженi цiєю постановою розмiри винагороди (роялтi) як тимчасовi тарифи на строк до шести мiсяцiв у разi недосягнення згоди на переговорах про встановлення тарифiв.";

     2) у додатку до постанови:

     пункт 4 роздiлу I у графi "Вид комерцiйного використання фонограм, вiдеограм, їх примiрникiв та зафiксованих у них виконань" викласти в такiй редакцiї:

     "4. Кабельна ретрансляцiя, публiчне сповiщення (публiчне повторне сповiщення) шляхом трансляцiї i ретрансляцiї зафiксованих у фонограмах i (або) вiдеограмах виконань, а також безпосередньо фонограм i (або) вiдеограм, опублiкованих з комерцiйною метою, їх примiрникiв у передачах кабельного телебачення i (або) радiомовлення чи через Iнтернет";

     у роздiлi II:

     пункт 2 доповнити абзацом такого змiсту:

     "кабельної ретрансляцiї зафiксованого у фонограмi або вiдеограмi та їх примiрниках виконання.";

     абзац п'ятий пункту 3 викласти в такiй редакцiї:

     "юридичнi особи, у тому числi державнi та комунальнi телерадiоорганiзацiї, якi здiйснюють кабельну ретрансляцiю, публiчне сповiщення (публiчне повторне сповiщення) шляхом трансляцiї i ретрансляцiї зазначених об'єктiв сумiжних прав у передачах ефiрного, супутникового, кабельного телебачення та радiомовлення або через Iнтернет, зокрема провайдери програмної послуги, а також iншi суб'єкти господарювання.";

     пункти 7 i 8 виключити;

     у текстi додатка слова "уповноважена органiзацiя" в усiх вiдмiнках i формах числа замiнити словами "акредитована органiзацiя" у вiдповiдному вiдмiнку i числi.

     2. Доповнити постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 сiчня 2003 р. N 72 "Про затвердження мiнiмальних ставок винагороди (роялтi) за використання об'єктiв авторського права i сумiжних прав" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 4, ст. 129) пунктом 21 такого змiсту:

     "21. Органiзацiї колективного управлiння застосовують затвердженi цiєю постановою ставки винагороди (роялтi) як тимчасовi тарифи на строк до шести мiсяцiв у разi недосягнення згоди на переговорах про встановлення тарифiв.".

     3. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 червня 2003 р. N 992 "Про розмiр вiдрахувань, що сплачуються виробниками та iмпортерами обладнання i матерiальних носiїв, iз застосуванням яких у домашнiх умовах можна здiйснити вiдтворення творiв i виконань, зафiксованих у фонограмах i (або) вiдеограмах" (Офiцiйний вiсник України, 2003 p., N 27, ст. 1329; 2014 р., N 18, ст. 545):

     1) у вступнiй частинi слова i цифри "статей 25 i 42" виключити;

     2) пункт 2 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Органiзацiї колективного управлiння застосовують затвердженi цiєю постановою розмiри вiдрахувань як тимчасовi тарифи на строк до шести мiсяцiв у разi недосягнення згоди на переговорах про встановлення тарифiв.";

     3) пункт 3 виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.