МIНIСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ЕКОНОМIКИ, ТОРГIВЛI ТА СIЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

12.12.2019 N 656


Про внесення змiн до наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 17 листопада 2015 року N 1454

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
03 лютого 2020 р. за N 119/34402


     Вiдповiдно до Закону України вiд 06 червня 2019 року N 2740-VIII "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо iмплементацiї актiв законодавства Європейського Союзу у сферi технiчного регулювання", Положення про Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 459 (у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11 вересня 2019 року N 838), наказую:

     1. Унести до наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 17 листопада 2015 року N 1454 "Про затвердження Положення про комiсiю з розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та Порядку розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 04 грудня 2015 року за N 1512/27957, такi змiни:

     1) заголовок викласти в такiй редакцiї:

"Про затвердження Положення про комiсiю з розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй та Порядку розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй";

     2) абзаци другий, третiй пункту 1 пiсля слiв "органiв з оцiнки вiдповiдностi" доповнити словами "та визнаних незалежних органiзацiй".

     2. Затвердити Змiни до Положення про комiсiю з розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi, затвердженого наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 17 листопада 2015 року N 1454, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 04 грудня 2015 року за N 1512/27957, що додаються.

     3. Затвердити Змiни до Порядку розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi, затвердженого наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 17 листопада 2015 року N 1454, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 04 грудня 2015 року за N 1513/27958, що додаються.

     4. Департаменту технiчного регулювання та метрологiї забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     5. Цей наказ набирає чинностi одночасно iз набранням чинностi пiдпунктом 40 пункту 14 роздiлу I Закону України вiд 06 червня 2019 року N 2740-VIII "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо iмплементацiї актiв законодавства Європейського Союзу у сферi технiчного регулювання", але не ранiше дня офiцiйного опублiкування цього наказу.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Мiнiстр розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України Т. Милованов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
12 грудня 2019 року N 656
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
03 лютого 2020 р. за N 119/34402

ЗМIНИ
до Положення про комiсiю з розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi

     1. Заголовок викласти в такiй редакцiї:

"ПОЛОЖЕННЯ
про комiсiю з розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй".

     2. Пункт 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Комiсiя з розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй (далi - комiсiя) є постiйним консультативно-дорадчим органом Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України (Мiнекономiки).".

     3. У пунктi 3:

     абзац другий викласти в такiй редакцiї:

     "розглядає апеляцiї на рiшення, прийнятi призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi та визнаними незалежними органiзацiями (далi - призначенi органи з оцiнки вiдповiдностi) за результатами розгляду ними апеляцiй, поданих особами, якi замовляли таким органам роботи з оцiнки вiдповiдностi та не згоднi з рiшеннями, прийнятими такими органами стосовно об'єктiв оцiнки вiдповiдностi (далi - заявник);";

     в абзацi четвертому слово "пiдтримання" замiнити словами "повне чи часткове пiдтримання".

     4. Абзац перший пункту 6 викласти в такiй редакцiї:

     "6. Склад комiсiї затверджується внутрiшнiм наказом Мiнекономiки органiзацiйно-розпорядчого характеру. До складу комiсiї входять представники Мiнекономiки, iнших центральних органiв виконавчої влади та Служби безпеки України, на якi покладаються функцiї технiчного регулювання у визначених сферах дiяльностi, та громадських об'єднань (за згодою).".

     5. Абзац перший пункту 11 викласти в такiй редакцiї:

     "11. З метою усунення проявiв корупцiї член комiсiї повинен заявити про самовiдвiд чи пiдлягає вiдводу в разi, якщо вiн перебував або перебуває у службовiй залежностi вiд заявника, призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi, який є однiєю iз сторiн апеляцiї, або є близькою особою в розумiннi Закону України "Про запобiгання корупцiї" для заявника - фiзичної особи, будь-якої особи з числа працiвникiв заявника чи будь-якої особи, яка належить до персоналу призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi, який є однiєю iз сторiн апеляцiї, або за наявностi iнших обставин, що викликають сумнiв у неупередженостi такого члена.".

     6. Друге речення абзацу четвертого пункту 12 викласти в такiй редакцiї: "У разi прийняття рiшення про повне або часткове пiдтримання апеляцiї в протоколi надаються рекомендацiї призначеному органу з оцiнки вiдповiдностi про скасування чи змiну рiшення, прийнятого цим органом за результатами розгляду апеляцiї.".

     7. У текстi Положення слово "Мiнекономрозвитку" замiнити словом "Мiнекономiки", а слово "пiдтримання" замiнити словами "повне чи часткове пiдтримання".

Заступник директора департаменту технiчного регулювання О. Гiленко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
12 грудня 2019 року N 656
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
03 лютого 2020 р. за N 120/34403

ЗМIНИ
до Порядку розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi

     1. Заголовок викласти в такiй редакцiї:

"ПОРЯДОК
розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй".

     2. Пункт 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Цей Порядок визначає процедуру подання та розгляду комiсiєю з розгляду апеляцiй на рiшення призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй (далi - комiсiя) апеляцiй на рiшення, прийнятi призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi та визнаними незалежними органiзацiями (далi - призначенi органи з оцiнки вiдповiдностi) за результатами розгляду ними апеляцiй, поданих особами, якi замовляли таким органам роботи з оцiнки вiдповiдностi та не згоднi з рiшеннями, прийнятими такими органами стосовно об'єктiв оцiнки вiдповiдностi (далi - заявник).".

     3. В абзацi першому пункту 3 слова "Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України (Мiнекономрозвитку)" замiнити словами "Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України (Мiнекономiки)".

     4. У пунктi 6 слово "Мiнекономрозвитку" замiнити словом "Мiнекономiки".

     5. Абзац перший пункту 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. У разi якщо комiсiя визнає, що рiшення призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi, яке оскаржується, порушує процедури у сферi оцiнки вiдповiдностi або порушує процедури розгляду апеляцiй призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi, вона приймає рiшення про повне або часткове пiдтримання апеляцiї, яким рекомендує вiдповiдному призначеному органу з оцiнки вiдповiдностi скасувати чи змiнити рiшення, прийняте цим органом за результатами розгляду апеляцiї.".

Заступник директора департаменту технiчного регулювання О. Гiленко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.