МIНIСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ЕКОНОМIКИ, ТОРГIВЛI ТА СIЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

26.05.2020 N 985


Про затвердження Порядку ведення Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 червня 2020 р. за N 506/34789


     Вiдповiдно до частини четвертої статтi 29 Закону України "Про основнi принципи та вимоги до органiчного виробництва, обiгу та маркування органiчної продукцiї", пункту 9 Положення про Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 459 (зi змiнами), наказую:

     1. Затвердити Порядок ведення Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї, що додається.

     2. Директорату сiльського розвитку в установленому законодавством порядку подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Мiнiстр розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України I. Петрашко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
26 травня 2020 року N 985

ПОРЯДОК
ведення Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї

     1. Цей Порядок визначає процедуру внесення, вiдмови у внесеннi органiв iноземної сертифiкацiї до Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї (далi - Перелiк) та внесення змiн до нього.

     2. У цьому Порядку термiн "заявник" вживається у значеннi: суб'єкт господарювання, що здiйснює експорт та/або iмпорт органiчної продукцiї.

     Iншi термiни вживаються у значеннях, наведених у Законi України "Про основнi принципи та вимоги до органiчного виробництва, обiгу та маркування органiчної продукцiї".

     3. Ведення Перелiку здiйснюється Держпродспоживслужбою в електронному виглядi з використанням власної матерiально-технiчної бази шляхом його оприлюднення на офiцiйному вебсайтi Держпродспоживслужби.

     4. Для внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку заявник звертається до Держпродспоживслужби iз заявою у довiльнiй формi про внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку iз зазначенням таких вiдомостей:

     1) назва держави мiсцезнаходження органу iноземної сертифiкацiї;

     2) пiдтвердження акредитацiї органу iноземної сертифiкацiї у вiдповiднiй галузi органiчного виробництва та/або обiгу органiчного виробництва нацiональним органом акредитацiї iноземної держави, яка є учасницею мiжнародних або регiональних угод про визнання акредитацiї;

     3) назва органу, що здiйснює контроль за органом iноземної сертифiкацiї.

     5. Держпродспоживслужба здiйснює перевiрку достовiрностi та повноти поданої заявником iнформацiї, що є пiдставою для внесення, вiдмови у внесеннi до Перелiку та перебування в ньому.

     6. За результатами перевiрки вiдомостей, зазначених заявником для внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку, Держпродспоживслужба не пiзнiше 10 робочих днiв з дати подання заяви про внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку приймає одне з таких рiшень:

     1) про внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї;

     2) про вiдмову у внесеннi органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї.

     7. Держпродспоживслужба не пiзнiше двох робочих днiв з дня прийняття рiшення про внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку вносить його до Перелiку, але не пiзнiше строку прийняття рiшення, зазначеного в пунктi 6 цього Порядку.

     Датою внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку вважається дата прийняття рiшення Держпродспоживслужбою.

     8. Виключною пiдставою для прийняття рiшення про вiдмову у внесеннi органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку є надання заявником недостовiрної або неповної iнформацiї, зазначеної у пунктi 4 цього Порядку.

     9. Рiшення Держпродспоживслужби про вiдмову у внесеннi органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку може бути оскаржено заявником до суду в установленому законом порядку.

     10. У разi неприйняття Держпродспоживслужбою рiшення про вiдмову у внесеннi органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї протягом 10 робочих днiв з дня подачi заяви про внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку заявник має право здiйснювати експорт / iмпорт за принципом мовчазної згоди.

     11. У разi змiни вiдомостей, якi зазначалися у заявi про внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку, заявник протягом 10 робочих днiв з дня їх настання подає Держпродспоживслужбi заяву про внесення змiн до Перелiку у довiльнiй формi.

     12. Розгляд Держпродспоживслужбою заяви про внесення змiн до Перелiку та прийняття рiшення здiйснюються вiдповiдно до пункту 5 цього Порядку протягом 10 робочих днiв з дати подання заяви про внесення змiн до Перелiку.

     13. Пiдставами для прийняття рiшення про виключення органу iноземної сертифiкацiї з Перелiку є:

     1) рiшення нацiонального органу акредитацiї iноземної держави, яка є учасницею мiжнародних або регiональних угод про визнання акредитацiї, що здiйснював акредитацiю органу iноземної сертифiкацiї, про позбавлення органу iноземної сертифiкацiї акредитацiї у вiдповiднiй галузi органiчного виробництва та/або обiгу органiчної продукцiї;

     2) закiнчення термiну дiї документа, що пiдтверджує акредитацiю органу iноземної сертифiкацiї у вiдповiднiй галузi органiчного виробництва та/або обiгу органiчної продукцiї, виданого нацiональним органом акредитацiї iноземної держави, яка є учасницею мiжнародних або регiональних угод про визнання акредитацiї.

     14. Рiшення про виключення органу iноземної сертифiкацiї з Перелiку приймається Держпродспоживслужбою протягом 10 робочих днiв з дня настання пiдстав, передбачених пунктом 13 цього Порядку.

     Копiя рiшення Держпродспоживслужби про виключення органу iноземної сертифiкацiї з Перелiку вручається заявнику, який подавав заяву про внесення органу iноземної сертифiкацiї до Перелiку, або надсилається на електронну адресу, зазначену цим заявником, протягом двох робочих днiв пiсля його прийняття.

     15. Перелiк ведеться за формою згiдно з додатком до цього Порядку державною мовою, крiм назви органу iноземної сертифiкацiї та назви органу, що здiйснює контроль за органом iноземної сертифiкацiї, якi зазначаються мовою держави мiсцезнаходження.

     16. Внесення вiдомостей до Перелiку здiйснюється Держпродспоживслужбою безоплатно.

     17. Держпродспоживслужба забезпечує безперервний та безоплатний доступ до Перелiку на своєму офiцiйному вебсайтi.

Керiвник експертної групи полiтики якостi директорату сiльського розвитку О. Лозовицький

 

Додаток
до Порядку ведення Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї
(пункт 15)

Перелiк органiв iноземної сертифiкацiї

N з/п Номер i дата (цифровим способом) рiшення про внесення до Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї Номер i дата (цифровим способом) рiшення про виключення з Перелiку органiв iноземної сертифiкацiї Найменування органу iноземної сертифiкацiї Назва держави мiсцезнаходження органу iноземної сертифiкацiї Реквiзити та термiн дiї документа, що пiдтверджує акредитацiю органу iноземної сертифiкацiї у вiдповiднiй галузi органiчного виробництва та/або обiгу органiчної продукцiї, виданого нацiональним органом акредитацiї iноземної держави, яка є учасницею мiжнародних або регiональних угод про визнання акредитацiї Назва органу, що здiйснює контроль за органом iноземної сертифiкацiї
1 2 3 4 5 6 7
1            
2            
3            
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.