ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2012 р., N 19 - 20, ст. 179) такi змiни:

     1. Частину другу статтi 15 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Особи, зазначенi у частинi п'ятiй статтi 16 цього Закону, можуть в'їжджати в Україну та виїжджати з України за паспортними документами та акредитацiйними картками".

     2. У частинi п'ятiй статтi 16:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "5. Мiнiстерство закордонних справ України здiйснює реєстрацiю";

     пiсля абзацу четвертого доповнити двома новими абзацами такого змiсту:

     "приватних домашнiх працiвникiв (робiтникiв) членiв дипломатичного персоналу, консульських посадових осiб та адмiнiстративно-технiчного персоналу дипломатичних представництв i консульських установ iноземних держав, посадових осiб мiжнародних органiзацiй, якi прибули в Україну у службових справах, працiвникiв представництв таких органiзацiй в Українi, працiвникiв представництв держав при мiжнародних органiзацiях, що мають штаб-квартиру в Українi, а також членiв їхнiх сiмей;

     направлених зовнiшньополiтичними вiдомствами iноземних держав або штаб-квартирами мiжнародних органiзацiй студентiв вищих навчальних закладiв iноземних держав, якi проходять стажування та/або навчальну практику у дипломатичних представництвах i консульських установах iноземних держав, мiжнародних органiзацiях та їх представництвах, представництвах держав при мiжнародних органiзацiях, що мають штаб-квартиру в Українi".

     У зв'язку з цим абзац п'ятий вважати абзацом сьомим;

     абзац сьомий викласти в такiй редакцiї:

     "Порядок реєстрацiї осiб, зазначених у цiй частинi, визначається Мiнiстерством закордонних справ України. Реєстрацiя осiб, зазначених в абзацах п'ятому i шостому цiєї частини, здiйснюється з дотриманням принципу взаємностi".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України протягом трьох мiсяцiв з дня набрання чинностi цим Законом:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити перегляд i приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
3 лютого 2021 року
N 1182-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.