ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства" щодо подання iноземцями та особами без громадянства бiометричних даних для оформлення вiз

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2012 р., N 19 - 20, ст. 179) такi змiни:

     1. Пункт 2 частини першої статтi 1 викласти в такiй редакцiї:

     "2) вiза - дозвiл, наданий уповноваженим органом України в установленiй законодавством формi, необхiдний для в'їзду на територiю України або для транзитного проїзду через її територiю та перебування на територiї України протягом вiдповiдного строку".

     2. Частину першу статтi 10 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Iноземцi та особи без громадянства пiд час оформлення вiзи зобов'язанi подати свої бiометричнi данi для їх фiксацiї, якщо iнше не передбачено законодавством чи мiжнародними договорами України. Правила оформлення iноземцям та особам без громадянства вiзи, в тому числi подання ними своїх бiометричних даних пiд час оформлення, та перелiк документiв, необхiдних для її отримання, встановлюються Кабiнетом Мiнiстрiв України".

     3. Частину першу статтi 11 пiсля абзацу дев'ятого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "вiдмови заявника подати свої бiометричнi данi для їх фiксацiї, якщо iнше не передбачено законодавством чи мiжнародними договорами України".

     У зв'язку з цим абзац десятий вважати абзацом одинадцятим.

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування, та вводиться в дiю через шiсть мiсяцiв з дня набрання ним чинностi.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України протягом шести мiсяцiв з дня опублiкування цього Закону:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
4 березня 2021 року
N 1328-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.