ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення щодо виконаних постанов

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення (Вiдомостi Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до N 51, ст. 1122) такi змiни:

     1. У частинi сьомiй статтi 258 слова "трьох днiв з дня винесення такої постанови" замiнити словами та цифрами "п'ятнадцяти днiв з дня винесення такої постанови, крiм випадку, передбаченого частиною сьомою статтi 2791 цього Кодексу".

     2. Частину сьому статтi 2791 викласти в такiй редакцiї:

     "Постанова про накладення адмiнiстративного стягнення, що не була виконана шляхом сплати 50 вiдсоткiв розмiру штрафу протягом десяти днiв з дня її винесення, надсилається вiдповiдальнiй особi, зазначенiй у частинi першiй статтi 142 цього Кодексу, рекомендованим листом з повiдомленням на адресу мiсця реєстрацiї (проживання) фiзичної особи (мiсцезнаходження юридичної особи). За зверненням особи постанова про накладення адмiнiстративного стягнення, що вважається виконаною, надсилається рекомендованим листом на її адресу протягом п'яти днiв з моменту отримання звернення".

     3. Частину другу статтi 291 доповнити словами та цифрами "або пiд час її виконання у випадках, передбачених частиною першою статтi 3001 цього Кодексу".

     4. У статтi 3001:

     1) частину першу викласти в такiй редакцiї:

     "У разi сплати вiдповiдальною особою, зазначеною у частинi першiй статтi 142 цього Кодексу, або громадянином (резидентом) України, який ввiз на територiю України транспортний засiб, зареєстрований за межами України, 50 вiдсоткiв розмiру штрафу за постановою про накладення адмiнiстративного стягнення за правопорушення у сферi забезпечення безпеки дорожнього руху, зафiксоване в автоматичному режимi, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобiв, зафiксоване в режимi фотозйомки (вiдеозапису), до вручення такої постанови або отримання поштового повiдомлення про вручення або про вiдмову в її отриманнi, або повернення поштового вiдправлення з позначкою про невручення, або протягом десяти днiв з дня набрання постановою законної сили така постанова вважається виконаною. Постанова про накладення адмiнiстративного стягнення за порушення зупинки, стоянки та паркування транспортних засобiв, зафiксоване в режимi фотозйомки (вiдеозапису), також вважається виконаною у разi сплати штрафу за повiдомленням про притягнення до адмiнiстративної вiдповiдальностi, залишеним уповноваженою посадовою особою на мiсцi вчинення правопорушення на лобовому склi транспортного засобу, у тому числi шляхом сплати 50 вiдсоткiв розмiру штрафу протягом десяти днiв з дня вчинення вiдповiдного правопорушення";

     2) у частинi другiй слова "частинi першiй цiєї статтi" замiнити словами та цифрами "частинах першiй та другiй статтi 142 цього Кодексу".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у мiсячний строк iз дня опублiкування цього Закону:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
29 квiтня 2021 року
N 1438-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.