РIШЕННЯ N 1/2022

Спiльного Комiтету,
утвореного згiдно з Угодою про вiльну торгiвлю мiж Україною та Республiкою Македонiя, щодо замiни Протоколу B до Угоди про вiльну торгiвлю мiж Україною та Республiкою Македонiя

(посилання мiстяться у статтях 11 та 12)

     Спiльний Комiтет,

     Беручи до уваги Протокол B до Угоди про вiльну торгiвлю мiж Україною та Республiкою Македонiя, вчиненої в м. Скоп'є 18 сiчня 2001 року (далi - "Угода"), що стосується обмiну пiльгами в сiльському господарствi мiж Договiрними Сторонами,

     Висловлюючи свою готовнiсть до подальшої лiбералiзацiї торгiвлi сiльськогосподарською та харчовою продукцiєю обома Договiрними Сторонами,

     Ураховуючи статтю 36 Угоди,- що уповноважує Спiльний Комiтет вносити змiни до Додаткiв та Протоколiв до Угоди,

     ВИРIШИВ:

     1. Протокол B до Угоди про вiльну торгiвлю мiж Україною та Республiкою Македонiя, вчиненої в м. Скоп'є 18 сiчня 2001 року, замiнюється новим Протоколом В та Додатками до нього, якi є невiд'ємною частиною цього Рiшення.

     2. Це Рiшення набирає чинностi на тридцятий день з дати отримання останньої дипломатичної ноти, що пiдтверджує виконання внутрiшньодержавних процедур. Якщо останню дипломатичну ноту отримано в четвертому кварталi календарного року, це Рiшення набирає чинностi з 1 сiчня наступного року.

     НА ПОСВIДЧЕННЯ ЧОГО уповноваженi представники, що нижче пiдписалися, будучи належним чином уповноваженими на це, пiдписали це Рiшення.

     ВЧИНЕНО у м. Прага 6 жовтня 2022 року у двох примiрниках, кожний українською, македонською та англiйською мовами, при цьому всi тексти є рiвно автентичними. У разi розбiжностей у тлумаченнi положень цього Рiшення текст англiйською мовою матиме переважну силу.

ЗА УКРАЇНУ ЗА РЕСПУБЛIКУ ПIВНIЧНА МАКЕДОНIЯ

 

Протокол B
(посилання мiститься у статтi 12)
ВЗАЄМНИЙ ОБМIН ПОСТУПКАМИ У СФЕРI СIЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА МIЖ УКРАЇНОЮ ТА РЕСПУБЛIКОЮ ПIВНIЧНА МАКЕДОНIЯ

Стаття 1

     Цей Протокол застосовується до продуктiв, зазначених у Роздiлi II цiєї Угоди,

Стаття 2

     Республiка Пiвнiчна Македонiя:

     a) скасовує всi мита на iмпорт та всi збори, що мають еквiвалентну дiю митних зборiв до продуктiв, походженням з України, визначених у Додатку I (a) до цього Протоколу;

     b) частково або поступово знижує всi мита на iмпорт та всi збори, що мають еквiвалентну дiю митних зборiв до продуктiв, походженням з України та визначених у Додатку I (b) до цього Протоколу, у вiдповiдностi до графiку зниження мит для кожного продукту, зазначеного у цьому Додатку;

     c) скасовує всi мита на iмпорт та всi збори, що мають еквiвалентну дiю митних зборiв до продуктiв, походженням з України та визначених в Додатку I (c) до цього Протоколу в межах тарифних квот, визначених для кожного продукту окремо.

Стаття 3

     Україна:

     a) скасовує всi мита на iмпорт та всi збори, що мають еквiвалентну дiю митних зборiв до продуктiв, якi походять з Республiки Пiвнiчна Македонiя, визначених в Додатку II (a) до цього Протоколу;

     b) частково або поступово знижує всi мита на iмпорт на всi збори, що мають еквiвалентну дiю митних зборiв до продуктiв, якi походять з Республiки Пiвнiчна Македонiя i визначенi в Додатку II (b) до цього Протоколу, у вiдповiдностi до графiку зниження мит для кожного продукту, зазначеного у цьому Додатку;

     c) скасовує всi мита на iмпорт та всi збори, що мають еквiвалентну дiю митних зборiв до продуктiв, походженням з Республiки Пiвнiчна Македонiя та визначених в Додатку II (c) до цього Протоколу в межах тарифних квот, визначених для кожного продукту окремо.

Стаття 4

     1. Для кожного продукту базовою ставкою мита, до якого застосовується поступове зниження, зазначене у Додатку I (b) та Додатку II (b), є ставка мита режиму найбiльшого сприяння (РНС), яка застосовувалася станом на 1 сiчня 2021 року.

     2. Якщо перед, одночасно або пiсля набрання чинностi цим Протоколом було запроваджене зниження мит на основi erga omnes, такi зниженi мита повиннi замiнити базовi мита, зазначенi в пунктi 1 цiєї статтi, з дати, коли такi зниження були запровадженi, або з дати набрання чинностi цим Протоколом, якщо це сталося пiзнiше.

     3. Зниженi мита на iмпорт, розрахованi у Додатку I (b) та Додатку II (b), округлюються до першого десяткового знаку або, у разi специфiчних ставок мита, до другого десяткового знаку.

     4. Зниження мита на iмпорт, як це передбачено у Додатках I (b) i II (b), та щорiчнi обсяги тарифних квот, визначенi у Додатках I (c) та II (c) до цього Протоколу, застосовуються упродовж першого року з дати набрання чинностi цим Протоколом до 31 грудня календарного року, в якому цей Протокол набирає чинностi. Починаючи з другого року та кожен наступний рiк встановленi зниження мит та щорiчнi обсяги тарифних квот застосовуються з 1 сiчня до 31 грудня календарного року.

Стаття 5

     1. Розподiл митними органами тарифних квот, визначених у Додатку I (c) та Додатку II (c), здiйснюється за принципом "перший прийшов - перший обслуговується".

 

Додаток I (a)

Iмпорт в Республiку Пiвнiчна Македонiя сiльськогосподарських продуктiв походженням з України (застосовуємся нульова ставка мита)

Код
ГС 2017
Опис
0201 М'ясо великої рогатої худоби, свiже або охолоджене:
0202 М'ясо великої рогатої худоби, морожене:
0203 21 Свинина, свiжа, охолоджена або морожена:
- морожена:
- - тушi та половини туш:
0203 22 Свинина, свiжа, охолоджена або морожена:
- морожена:
- - окости, лопатки та їх вiдруби, веобваленi:
0203 29 Свинина, свiжа, охолоджена або морожена:
- морожена:
- - iнша:
0402 Молоко та вершки, згущенi або з доданням цукру або iнших пiдсолоджувальннх речовин:
0408 91 Яйця птицi:
- iншi:
- - сушенi:
1003 Ячмiнь:
1005 90 00 00 Кукурудза:
- iнша
1512 11 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, зле без змiни їх хiмiчного складу:
- олiї соняшникова або сафлорова та їх фракцiї:
- - олiї сирi
1701 12 Цукор з цукрової тростини або з цукрових бурякiв i хiмiчно чиста цукроза, у твердому станi:
- цукор-сирець без додання ароматичних добавок або барвникiв:
- - буряковий цукор;
1702 30 Iншi цукри, включаючи хiмiчно чистi лактозу, мальтозу, глюкозу та фруктозу, у твердому станi; сиропи з цукрiв без додання ароматичних добавок або барвникiв; мед штучний, змiшаний або не змiшаний з натуральним медом; карамелiзованi цукор i патока:
- глюкоза та сироп з глюкози, без вмiсту фруктози або з вмiстом менш як 20 мас. % фруктози в сухому станi:
1704 Кондитерськi вироби з цукру (включаючи бiлий шоколад) без вмiсту какао:
1905 31
1905 32
Хлiбобулочнi, борошнянi кондитерськi вироби, з вмiстом або без вмiсту какао; вафельнi пластини, порожнi капсули, придатнi для використання у фармацевтицi, вафельнi облатки для запечатування, рисовий папiр та аналогiчнi продукти:
- печиво солодке сухе; вафлi та вафельнi облатки:
- - печиво солодке сухе
- - - вафлi та вафельнi облатки
2007 Варення, джеми, плодовi желе, мармелад, плодовi або горiховi пюре, плодовi або горiховi пасти, одержанi шляхом теплової обробки, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
2103 30 90 00 Продукти для приготування соусiв i готовi соуси; смаковi добавки та приправи змiшанi; порошок гiрчицi та готова гiрчиця:
- порошок гiрчицi та готова гiрчиця:
- - готова гiрчиця
2103 90 90 90 Продукти для приготування соусiв i готовi соуси; смаковi добавки та приправи змiшанi; порошок гiрчицi та готова гiрчиця:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi
2201 Води, включаючи природнi або штучнi мiнеральнi, газованi, без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних або ароматичних речовин; лiд та снiг:
2209 00 Оцет харчовий та його замiнники, одержанi з оцтової кислоти:
2309 Продукти, що використовуються для годiвлi тварин:

 

Додаток I (b)

Iмпорт в Республiку Пiвнiчна Македонiя сiльськогосподарських продуктiв походженням з України
(поступове зниження та скасування ставок мита)

Код
ГС 2017
Опис Дiюче мито РНС на 1 сiчня 2021 року Кiнцева поступка (категорiя) Мито, що застосовується (% вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)
1 рiк 2 рiк 3 рiк 4 рiк 5 рiк 6 рiк 7 рiк
0405 10 Масло вершкове та iншi жири, виробленi з молока; молочнi пасти:
- масло:
15 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
0802 31 Iншi горiхи, свiжi або сушенi, очищенi вiд шкаралупи або неочищенi, з шкiркою або без шкiрки:
- горiхи волоськi:
- - у шкаралупi
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
0802 32 Iншi горiхи, свiжi або сушенi, очищенi вiд шкаралупи або неочищенi, з шкiркою або без шкiрки:
- горiхи волоськi:
- - без шкаралупи
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1103 13 10 00 Крупи, крупка та гранули iз зерна зернових культур:
- крупи та крупка:
- - з кукурудзи:
- - - з вмiстом жиру не бiльш як 1,5 мас. %
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1103 19 90 00 Крупи, крупка та гранули iз зерна зернових культур:
- крупи та крупка:
- - iз зерна iнших зернових культур:
- - - iнших
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1104 12 90 00 Зерно зернових культур, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене, у виглядi пластiвцiв, обрушене, рiзане (ядро) або подрiбнене), за винятком рису товарної позицiї 1006; зародки зерна зернових культур, цiлi, плющенi, у виглядi пластiвцiв або меленi:
- зерно, плющене або у виглядi пластiвцiв:
- - з вiвса:
- - - у виглядi пластiвцiв
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1104 29 17 00 Зерно зернових культур, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене, у виглядi пластiвцiв, обрушене, рiзане (ядро) або подрiбнене), за винятком рису товарної позицiї 1006; зародки зерна зернових культур, цiлi, плющенi, у виглядi пластiвцiв або меленi:
- iнше оброблене зерно (наприклад, лущене, обрушене, рiзане (ядро) або подрiбнене):
- - з iнших зернових культур:
- - - iнше:
- - - - лущене, рiзане або нерiзане чи подрiбнене або неподрiбнене
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1104 29 30 00 Зерно зернових культур, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене, у виглядi пластiвцiв, обрушене, рiзане (ядро) або подрiбнене), за винятком рису товарної позицiї 1006; зародки зерна зернових культур, цiлi, плющенi, у виглядi пластiвцiв або меленi:
- iнше оброблене зерно (наприклад" лущене, обрушене, рiзане (ядро) або подрiбнене):
- - з iнших зернових культур:
- - - iнше:
- - - - обрушене
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1104 29 89 00 Зерно зернових культур, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене, у виглядi пластiвцiв, обрушене, рiзане (ядро) або подрiбнене), за винятком рису товарної позицiї 1006; зародки зерна зернових культур, цiлi, плющенi, у виглядi пластiвцiв або меленi:
- iнше оброблене зерно (наприклад, лущене, обрушене, рiзане (ядро) або подрiбнене):
- - з iнших зернових культур;
- - - iнше:
- - - - iнше:
- - - - - iнше
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1901 90 19 00 Екстракти солодовi; готовi харчовi продукти з борошна, крупки, крупiв, крохмалю або солодового екстракту менш як 5 мас. % вiд маси какао у перерахунку на повнiстю знежирену основу, не екстракт, без вмiсту какао або з вмiстом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повнiстю знежирену основу, в iншому мiсцi не зазначенi; готовi харчовi продукти iз сировини товарних позицiй 0401 - 0404, без вмiсту какао або з вмiстом в iншому мiсцi або не включенi:
- iншi:
- - екстракт солодовий:
- - - iншi
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1901 90 91 00 Екстракти солодовi; готовi харчовi продукти з борошна, крупки, крупiв, крохмалю або солодовою екстракту менш як 5 мас. % вiд маси какао у перерахунку на повнiстю знежирену основу, не екстракт, без вмiсту какао або з вмiстом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повнiстю знежирену основу, в iншому мiсцi не зазначенi; готовi харчовi продукти iз сировини товарних позицiй 0401 - 0404, без вмiсту какао або з вмiстом в iншому мiсцi або не включенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту молочних жирiв, сахарози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас. % молочних жирiв, менш як 5 мас. % сахарози (включаючи iнвертний цукор) чи iзоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю, крiм харчових продуктiв у виглядi порошку iз сировини товарних позицiй 0401 - 0404
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
1901 90 99 00 Екстракти солодовi; готовi харчовi продукти з борошна, крупки, крупiв, крохмалю або солодового екстракту менш як 5 мас. % вiд маси какао у перерахунку на повнiстю знежирену основу, не екстракт, без вмiсту какао або з вмiстом менш як 40 мас. % какао в перерахунку на повнiстю знежирену основу, в iншому мiсцi не зазначенi; готовi харчовi продукти iз сировини товарних позицiй 0401 - 0404, без вмiсту какао або з вмiстом в iншому мiсцi або не включенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %    
2101 11 00 00 Екстракти, есенцiї та концентрати кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю i готовi продукти на їх основi або на основi кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю; смажений цикорiй та iншi смаженi замiнники кави i екстракти, есенцiї та їх концентрати:
- екстракти, есенцiї та концентрати кави i готовi продукти на основi цих екстрактiв, есенцiй i концентратiв або на основi кави:
- - екстракти, есенцiї та концентрати
20 % 0 % за 7 рокiв 86 % 71 % 57 % 43 % 29 % 14 % 0 %
2101 12 92 00 Екстракти, есенцiї та концентрати кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю i готовi продукти на їх основi або на основi кави, чаю чи мате, або парагвайського чаю; смажений цикорiй та iншi смаженi замiнники кави i екстракти, есенцiї та їх концентрати:
- екстракти, есенцiї та концентрати кави i готовi продукти на основi цих екстрактiв, есенцiй i концентратiв або на основi кави:
- - готовi продукти на основi цих екстрактiв, есенцiй або концентратiв або на основi кави:
- - - готовi продукти на основi цих екстрактiв, есенцiй або концентратiв кави
20 % 0 % за 7 рокiв 86 % 71 % 57 % 43 % 29 % 14 % 0 %

Iмпорт в Республiку Пiвнiчна Македонiя сiльськогосподарських продуктiв походженням з України
(поступове зниження на 50 % вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)

Код ГС 2017 Опис Дiюче мито РНС на 1 сiчня 2021 року Кiнцева поступка (категорiя) Мито, що застосовується (% вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)
1 рiк 2 рiк 3 рiк 4 рiк 5 рiк
0207 11 М'ясо та їстiвнi субпродукти свiйської птицi, зазначеної в товарнiй позицiї 0105, свiжi, охолодженi або мороженi:
- курей свiйських (Gallus domesticus):
- - не розрiзанi на частини, свiжi або охолодженi:
10 % + 0,1 євро/кг макс. 17 %* 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
0207 12 М'ясо та їстiвнi субпродукти свiйської птицi, зазначеної в товарнiй позицiї 0105, свiжi, охолодженi або мороженi:
- курей свiйських (Gallus domesticus):
- - не розрiзанi на частини, мороженi
19 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
0207 13 М'ясо та їстiвнi субпродукти свiйської птицi, зазначеної в товарнiй позицiї 0105, свiжi, охолодженi або мороженi:
- курей свiйських (Gallus domesticus):
- - частини тушок i субпродукти, свiжi або охолодженi;
10 % + 0,1 євро/кг макс. 24 %* 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2105 00 Морозиво та iншi види харчового льоду, що мiстять або не мiстять какао; 0,49 євро/кг* макс. 23 %* 50 % за 5 рокiв 90 % 80 % 70 % 60 % 50 %
2106 90 59 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - складенi спиртнi продукти, крiм продуктiв, виготовлених на основi ароматичних речовин, що використовуються у виробництвi напоїв
20 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2106 90 92 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас. % молочних жирiв, менш як 5 мас. % цукрози чи iзоглюкозв, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю
20 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2106 90 98 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi:
20 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 Води, включаючи мiнеральнi та газованi, з доданням цукру чи iнших пiдсолоджувальних або ароматичних речовин, iншi безалкогольнi напої, крiм фруктових або овочевих сокiв товарної позицiї 2009:   50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 10 00 00 - води, включаючи мiнеральнi та газованi, з доданням цукру чи iнших пiдсолоджувальних або ароматичних речовин 40 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 91 00 00 - iншi:
- - безалкогольне пиво
50 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 9911 10 - iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404 або жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - напої на основi сої iз вмiстом бiлка 2,8 мас. % або бiльше спецiально приготованi напої для немовлят i дiтей молодшого вiку або для дiєтичних цiлей у посудинах не бiльше 250 гр
5 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 11 90 - iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404 або жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - напої на основi сої iз вмiстом бiлка 2,8 мас. % або бiльше
- - - - - iншi:
50 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 15 10 - iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404 або жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - напої на основi сої iз вмiстом бiлка менше 2,8 мас. %; напої на основi горiхiв групи 08, зернових культур групи 10 або насiння групи 12
- - - - - спецiально приготованi напої для немовлят i дiтей молодшого вiку або для дiєтичних цiлей у посудинах не бiльше 250 гр
5 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 15 90 - iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404 або жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - напої на основi сої iз вмiстом бiлка менше 2,8 мас. %; напої на основi горiхiв групи 08, зернових культур групи 10 або насiння групи 12
- - - - - iншi:
50 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 19 10 - iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404 або жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - iншi:
- - - - - спецiально приготованi напої для немовлят i дiтей молодшого вiку або для дiєтичних цiлей у посудинах не бiльше 250 гр
5 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 19 90 - iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404 або жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - iншi:
- - - - - iншi
50 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 91 00 - iншi:
- - iншi:
- - - iншi, з вмiстом жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - менш як 0,2 мас. %
50 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 95 00 - iншi:
- - iншi:
- - - iншi, з вмiстом жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - 0,2 мас. % або бiльше, але менш як 2 мас. %
50 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %
2202 99 99 00 - iншi:
- - iншi:
- - - iншi, з вмiстом жирiв, одержаних з продуктiв товарних позицiй 0401 - 0404:
- - - - 2 мас. % або бiльше
50 % 50 % за 3 роки 83 % 67 % 50 % 50 % 50 %

____________
     * як адвалорна, так i специфiчна частини, а також максимальний рiвень мита повиннi бути зниженi на 50 % за 3 або 5 рокiв.

Iмпорт в Республiку Пiвнiчна Македонiя сiльськогосподарських продуктiв походженням з України
(поступове зниження на 35 % вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)

Код
ГС 2017
Опис Дiюче мито РНС на 1 сiчня 2021 року Кiнцева поступка (категорiя) Мито, що застосовується (% вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)
1 рiк 2 рiк 3 рiк
0207 14 М'ясо та їстiвнi субпродукти свiйської птицi, зазначеної в товарнiй позицiї 0105, свiжi, охолодженi або мороженi:
- курей свiйських (Gallus domesticus):
- - частини тушок i субпродукти, мороженi
22 % 35 % за 3 роки 88 % 77 % 65 %

Iмпорт в Республiку Пiвнiчна Македонiя сiльськогосподарських продуктiв походженням з України
(зниження на 30 % вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)

Код ГС
2017
Опис Дiюче мито РНС на 1 сiчня 2021 року Мито, що застосовується (% вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)
1517 90 99 00 Маргарин; харчовi сумiшi або продукти з тваринних або рослинних жирiв або олiй, або фракцiй рiзних жирiв або олiй цiєї групи, крiм харчових жирiв, або олiй, або їх фракцiй товарної позицiї 1516:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi
10 % 70 %
1602 32 Iншi готовi чи консервованi продукти з м'яса, м'ясних субпродуктiв або кровi:
- iз свiйської птицi товарної позицiї 0105:
- - з курей свiйських (Gallus domesticus):
10 % 70 %

 

Додаток I (c)

Iмпорт в Республiку Пiвнiчна Македонiя сiльськогосподарських продуктiв походженням з України
(нульове мито в межах тарифних квот)

Код
ГС 2017
Опис Щорiчна тарифна квота (у тоннах) Мито поза квотою (РНС)
1512 19 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу:
- олiї соняшникова або сафлорова та їх фракцiї:
- - iншi:
50 РНС
1806 Шоколад та iншi готовi харчовi продукти з вмiстом какао: 100 РНС
2005 20 Iншi овочi, приготовленi або консервованi без додання оцту чи оцтової кислоти, незамороженi, крiм продуктiв товарної позицiї 2006:
- картопля:
50 РНС
2009 50 Соки з плодiв (включаючи виноградне сусло) i соки овочевi, незбродженi та без додання спирту, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- сiк томатний:
50 РНС
2009 79 Соки з плодiв (включаючи виноградне сусло) i соки овочевi, незбродженi та без додання спирту, з доданням або баз додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- сiк яблучний:
- - iнший
50 РНС
2104 10 Супи чи бульйони готовi та заготовки для їх приготування; гомогенiзованi складенi харчовi продукти:
- супи чи бульйони готовi та заготовки для їх приготування
50 РНС

Iмпорт в Республiку Пiвнiчна Македонiя сiльськогосподарських продуктiв походженням з України
(нульове мито в межах тарифної квоти та поступове збiльшення тарифної квоти)

Код
ГС 2017
Опис Мито поза квотою (РНС) Щорiчна тарифна квота (у лiтрах)
1 рiк 2 рiк 3 рiк 4 рiк 5 рiк
2204 Вина винограднi, включаючи вина крiпленi; сусло виноградне, крiм того, що включено до товарної позицiї 2009:   10000 20000 30000 40000 50000
2204 10 - вина iгристi: РНС
  - iншi вина; виноградне сусло, бродiння якого зупинене шляхом додання спирту:  
2204 21 - - у посудинах мiсткiстю 2 л або менше: РНС
2204 22 - - у посудинах ємнiстю бiльше 2 л, але не бiльше 10 л: РНС
2204 29 - - iншi: РНС
2204 30 - iнше виноградне сусло: РНС

 

Додаток II (a)

Iмпорт в Україну сiльськогосподарських продуктiв походженням з Республiки Пiвнiчна Македонiя
(застосовується нульова ставка мита)

Код
ГС 2017
Опис
0204 Баранина або козлятина, свiжа, охолоджена або морожена
0702 00 00 00 Помiдори, свiжi або охолодженi
0704 20 00 00 Капуста головчаста, капуста цвiтна, капуста броколi, кольрабi, капуста листова та аналогiчнi їстiвнi овочi роду Brassica, свiжi або охолодженi:
- капуста брюссельська
0704 90 10 00 Капуста головчаста, капуста цвiтна, капуста броколi, кольрабi, капуста листова та аналогiчнi їстiвнi овочi роду Brassica, свiжi або охолодженi:
- iншi:
- - капуста бiлоголова та червоноголова
0704 90 90 00 Капуста головчаста, капуста цвiтна, капуста броколi, кольрабi, капуста листова та аналогiчнi їстiвнi овочi роду Brassica, свiжi або охолодженi:
- iншi:
- - iнша
0707 00 05 00 Огiрки, корнiшони, свiжi або охолодженi:
- огiрки
0707 00 90 00 Огiрки, корнiшони, свiжi або охолодженi:
- корнiшони
0709 60 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- перець роду Capsicum або роду Pimenta
0709 70 00 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- шпинат, шпинат новозеландський i лобода
0709 91 00 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- iншi:
- - артишоки
0709 92 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- iншi:
- - маслини, або оливки
0709 99 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- iншi:
- - iншi
0710 10 00 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- картопля
0710 22 00 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- бобовi овочi, лущенi або нелущенi:
- - квасоля (Vigna spp., Phaseolus spp.)
0710 29 00 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- бобовi овочi, лущенi або нелущенi:
- - iншi
071040 00 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- цукрова кукурудза
0712 Овочi сушенi, цiлi, нарiзанi шматками, скибками, подрiбненi чи у виглядi порошку, але без будь-якої подальшої обробки
0806 10 Виноград, свiжий або сушений:
- свiжий
0806 20 Виноград, свiжий або сушений:
- сушений
0808 10 80 90 Яблука, грушi та айва, свiжi:
- яблука;
- - iншi:
- - - зi квiтня до 30 листопада
0808 40 00 00 Яблука, грушi та айва, свiжi:
- айва
0809 40 90 00 Абрикоси, вишнi, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свiжi:
- сливи та терен:
- - терен
0811 90 31 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - з доданням цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- - - iншi:
- - - - тропiчнi плоди та тропiчнi горiхи
0813 Плоди сушенi, крiм тих, що включенi до товарних позицiй 0801 - 0806; сумiшi горiхiв або сушених плодiв цiєї групи
0904 Перець роду Piper; плоди роду Capsicum або роду Pimenta, сушенi, подрiбненi або меленi:
0909 61 00 00 Насiння анiсу, бадьяну, кмину або фенхелю; ягоди ялiвцю:
- насiння анiсу, бадьяну, кмину або фенхелю; ягоди ялiвцю:
- - неподрiбненi та немеленi
1211 90 Рослини, частини рослин, насiння та плоди, якi використовуються в основному у парфумерiї, медицинi або для боротьби з комахами, паразитами тощо, свiжi, охолодженi, замороженi або сушенi, порiзанi або непорiзанi, подрiбненi або меленi:
- iншi:
1512 11 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу:
- олiї соняшникова або сафлорова та їх фракцiї:
- - олiї сирi
1512 21 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або керафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу:
- олiя бавовняна та її фракцiї:
- - олiя сира, очищена або неочищена вiд госнполу
1512 29 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу:
- олiя бавовняна та її фракцiї:
- - iншi
1704 Кондитерськi вироби з цукру (включаючи бiлий шоколад) без вмiсту какао
1806 Шоколад та iншi готовi харчовi продукти з вмiстом какао
1904 Готовi харчовi вироби, одержанi шляхом здуття або смаження зерна зернових культур чи зернових продуктiв (наприклад, кукурудзянi пластiвцi); зерновi культури (крiм кукурудзи) у виглядi зерна або пластiвцiв, гранул чи обробленi iншим способом (за винятком борошна, крупки, крупiв), попередньо проваренi або приготовленi iншим способом, в iншому мiсцi не зазначенi
1905 31 Хлiбобулочнi, борошнянi кондитерськi вироби, з вмiстом або без вмiсту какао; вафельнi пластини, порожнi капсули, придатнi для використання у фармацевтицi, вафельнi облатки для запечатування, рисовий папiр та аналогiчнi продукти:
- печиво солодке сухе; вафлi та вафельнi облатки:
- - печиво солодке сухе
1905 32 Хлiбобулочнi, борошнянi кондитерськi вироби, з вмiстом або без вмiсту какао; вафельнi пластини, порожнi капсули, придатнi для використання у фармацевтицi, вафельнi облатки для запечатування, рисовий папiр та аналогiчнi продукти:
- печиво солодке сухе; вафлi та вафельнi облатки:
- - вафлi та вафельнi облатки
2001 Овочi, плоди та iншi їстiвнi частини рослин, приготовленi або консервованi з доданням оцту чи оцтової кислоти
2002 Томати, приготовленi або консервованi без додання оцту чи оцтової кислоти
2005 Iншi овочi, приготовленi або консервованi без додання оцту чи оцтової кислоти, незамороженi, крiм продуктiв товарної позицiї 2006
2007 Варення, джеми, плодовi желе, мармелад, плодовi або горiховi пюре, плодовi або горiховi пасти, одержанi шляхом теплової обробки, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин
2008 Плоди, горiхи та iншi їстiвнi частини рослин, приготовленi або консервованi iншим способом, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин або спирту, в iншому мiсцi не зазначенi
2009 Соки з плодiв (включаючи виноградне сусло) або соки овочевi, незбродженi та без додання спирту, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин
2103 Продукти для приготування соусiв i готовi соуси; смаковi добавки та приправи змiшанi; порошок гiрчицi та готова гiрчиця
2106 90 98 90 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi:
- - - - iншi
2208 20 Спирт етиловий неденатурований з концентрацiєю спирту менш як 80 об. %; спиртовi дистиляти та спиртнi напої, одержанi шляхом перегонки, лiкери та iншi напої, що мiстять спирт:
- спиртовi дистиляти та спиртнi напої, одержанi шляхом перегонки виноградного вина або вижимки винограду
2208 90 Спирт етиловий неденатурований з концентрацiєю спирту менш як 80 об. %; спиртовi дистиляти та спиртнi напої, одержанi шляхом перегонки, лiкери та iншi напої, що мiстять спирт:
- iншi
2209 00 Оцет харчовий та його замiнники, одержанi з оцтової кислоти
2401 10 Тютюнова сировина; тютюновi вiдходи:
- тютюн з невiддiленою середньою жилкою
2401 20 Тютюнова сировина; тютюновi вiдходи:
- тютюн з частково або повнiстю вiддiленою середньою жилкою

 

Додаток II (b)

Iмпорт в Україну сiльськогосподарських продуктiв походження з Республiки Пiвнiчна Македонiя
(часткове або поступове зниження мита)

Код
ГС 2017
Опис Дiюче мито РНС на 1 сiчня 2021 року Кiнцева поступка (категорiя) Мито, що застосовується (% вiд дiючого мита РНС на 1 сiчня 2021 року)
1 рiк 2 рiк 3 рiк 4 рiк 5 рiк
0401 20 91 00 Молоко та вершки, незгущенi та без додання цукру чи iнших пiдсолоджу вальних речовин:
- з вмiстом жирiв понад 1 мас. %, але не бiльш як 6 мас. %:
- - понад 3 мас. %:
- - - у первинних упаковках, об'ємом нетто не бiльш як 2 л
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0602 10 90 00 Iншi живi рослини (включаючи їх корiння), живцi та пiдщепи; мiцелiй грибiв:
- невкорiненi живцi та пiдщепи:
- - iншi
5 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0602 90 47 00 iншi живi рослини (включаючи їх корiння), живцi та пiдщепи; мiцелiй грибiв:
- iншi:
- - iншi:
- - - рослини для вiдкритого ґрунту:
- - - - дерева, кущi та чагарники:
- - - - - iншi:
- - - - - - iншi:
- - - - - - - iншi:
- - - - - - - - хвойнi i вiчнозеленi
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0704 10 00 00 Капуста головчаста, капуста цвiтна, капуста броколi, кольрабi, капуста листова та аналогiчнi їстiвнi овочi роду Brassica, свiжi або охолодженi: - капуста цвiтна та капуста броколi 10 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 20 00 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- спаржа
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 30 00 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- баклажани (бадрiджани)
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 40 00 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- iнша селера, крiм селери кореневої
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 51 00 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- гриби та трюфелi:
- - гриби роду Agaricus (печерицi, або шампiньйони)
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 59 10 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- гриби та трюфелi:
- - iншi:
- - - лисички
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 59 30 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- гриби та трюфелi:
- - iншi:
- - - бiлi гриби
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 59 50 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- гриби та трюфелi:
- - iншi:
- - - трюфелi
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 59 90 00 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- гриби та трюфелi:
- - iншi:
- - - iншi
10 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0709 93 Iншi овочi, свiжi або охолодженi:
- iншi:
- - гарбузи, кабачки та iншi овочi родини гарбузових (Cucurbita spp.)
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 21 00 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- бобовi овочi, лущенi або налущенi:
- - горох (Pisuin sativum)
10 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 30 00 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на варi), мороженi:
- шпинат, шпинат новозеландський i лобода
20 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 10 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - маслини, або оливки
10 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 51 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - перець роду Capsicum або роду Pimenta:
- - - перець солодкий
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 59 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - переш, роду Capsicum або роду Pimenta:
- - - iнший
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 61 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - гриби:
- - - роду Agaricus (печерицi, або шампiньйони)
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 69 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - гриби:
- - - iншi
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 70 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - помiдори
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 80 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - артишоки
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 80 85 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - спаржа
7 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 30 95 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- iншi овочi:
- - iншi
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0710 90 00 00 Овочi (сирi або варенi у водi чи на парi), мороженi:
- овочевi сумiшi
10 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0807 11 00 90 Динi (включаючи кавуни) i папая, свiжi:
- динi (включаючи кавуни):
- - кавуни:
- - - зi квiтня до 30 листопада
20 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0808 10 10 00 Яблука, грушi та айва, свiжi:
- яблука:
- - для сидру, насипом, з 16 вересня до 15 грудня
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0808 30 10 00 Яблука, грушi та айва, свiжi:
- грушi:
- - для грушевого сирдру, насипом, з 1 серпня до 31 грудня
10 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0808 30 90 10 Яблука, грушi та айва, свiжi:
- грушi:
- - iншi:
- - - зi грудня до 31 березня
5 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0808 30 90 90 Яблука, грушi та айва, свiжi:
- грушi:
- - iншi:
- - - зi квiтня до 30 листопада
10 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0809 10 00 00 Абрикоси, вишнi та черешнi, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свiжi:
- абрикоси
5 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0809 21 00 00 Абрикоси, вишнi та черешнi, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свiжi:
- вишня та черешня:
- - вишня кисла (Primus cerasus)
5 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0809 29 00 00 Абрикоси, вишнi та черешнi, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свiжi:
- вишня та черешня:
- - iншi
5 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0809 30 Абрикоси, вишнi та черешнi, персики (включаючи нектарний), сливи та терен, свiжi:
- персики, включаючи нектарини:
5 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
0809 40 05 00 Абрикоси, вишнi та черешнi, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свiжi:
- - сливи та терен:
- сливи
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 10 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- суницi та полуницi:
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 20 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- малина, ожина, плоди шовковицi та гiбрид ожини з малиною (логанова ягода), чорна смородина, бiла або червона смородина (порiчки) та агрус
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 11 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - з доданням цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- - - з вмiстом цукру понад 13 мас. %:
- - - - тропiчнi плоди та тропiчнi горiхи
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 19 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - з доданням цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- - - з вмiстом цукру понад 13 мас. %:
- - - - iншi
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 39 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальннх речовин:
- iншi:
- - з доданням цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- - - iншi:
- - - - iншi
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 50 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - iншi:
- - - плоди рослини виду Vaccinium inyrtillus
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 70 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальннх речовин:
- iншi:
- - iншi:
- - - плоди рослин видiв Vaccinium myrtilloides i Vaccinium angustifolium
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 75 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - iншi:
- - - вишнi та черешнi:
- - - - вишня кисла (Prunus cerasus)
10 % 30 % за 3 роки 90 % 80 % 70 % 70 % 70 %
0811 90 80 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - iншi:
- - - вишнi та черешнi:
- - - - iншi
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 85 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - iншi:
- - - тропiчнi плоди та тропiчнi горiхи
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
0811 90 95 00 Плоди та горiхи, сирi або варенi у водi чи на парi, мороженi, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
1512 19 10 00 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу:
- олiї соняшникова або сафлорова та їх фракцiї:
- - iншi:
- - - для технiчного або промислового використання, крiм виробництва продуктiв харчування
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
1512 19 90 10 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу:
- олiї соняшникова або сафлорова та їх фракцiї:
- - iншi:
- - - iншi:
- - - - соняшникова
30 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
1512 19 90 90 Олiї соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу:
- олiї соняшникова або сафлорова та їх фракцiї:
- - iншi:
- - - iншi:
- - - - сафлорова
20 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
1601 00 10 00 Ковбаси та аналогiчнi вироби з м'яса, м'ясних субпродуктiв чи кровi; готовi харчовi продукти, виготовленi на основi цих виробiв:
- з печiнки
15 % 0 % за 3 роки 67 % 33 % 0 % 0 % 0 %
1601 00 91 00 Ковбаси та аналогiчнi вироби з м'яса, м'ясних субпродуктiв чи кровi; готовi харчовi продукти, виготовленi на основi цих виробiв:
- iншi:
- - ковбаси, сухi або пастоподiбнi, сирi
15 % 30 % за 3 роки 90 % 80 % 70 % 70 % 70 %
1601 00 99 00 Ковбаси та аналогiчнi вироби з м'яса, м'ясних субпродуктiв чи кровi; готовi харчовi продукти, виготовленi на основi цих виробiв:
- iншi:
- - iншi
15 % 30 % за 3 роки . 90 % 80 % 70 % 70 % 70 %
2102 10 10 00 Дрiжджi (активнi чи неактивнi); iншi мертвi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин товарної позицiї 3002); готовi пекарськi порошки:
- дрiжджi активнi:
- - дрiжджi культурнi
15 % 30 % за 5 рокiв 94 % 88 % 82 % 76 % 70 %
2102 10 31 00 Дрiжджi (активнi чи неактивнi); iншi мертвi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин товарної позицiї 3002); готовi пекарськi порошки:
- дрiжджi активнi:
- - дрiжджi пекарськi:
- - - сухi
20 % 30 % за 5 рокiв 94 % 88 % 82 % 76 % 70 %
2102 10 39 00 Дрiжджi (активнi чи неактивнi); iншi мертвi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин товарної позицiї 3002); готовi пекарськi порошки:
- дрiжджi активнi:
- - дрiжджi пекарськi:
- - - iншi
20 % 30 % за 5 рокiв 94 % 88 % 82 % 76 % 70 %
2102 10 90 00 Дрiжджi (активнi чи неактивнi); iншi мертвi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин товарної позицiї 3002); готовi пекарськi порошки:
- дрiжджi активнi:
- - iншi
15 % 30 % за 5 рокiв 94 % 88 % 82 % 76 % 70 %
2105 00 10 10 Морозиво та iншi види харчового льоду, що мiстять або не мiстять какао:
- без вмiсту молочних жирiв або з вмiстом менш як 3 мас. % молочних жирiв:
- - фруктове морозиво, виготовлене з сумiшей товарної пiдкатегорiї 2106 90 98 60
5 % 50 % за 5 рокiв 90 % 80 % 70 % 60 % 50 %
2105 00 10 90 Морозиво та iншi види харчового льоду, що мiстять або не мiстять какао:
- без вмiсту молочних жирiв або з вмiстом менш як 3 мас. % молочних жирiв:
- - iнше
10 % 50 % за 5 рокiв 90 % 80 % 70 % 60 % 50 %
2105 00 91 00 Морозиво та iншi види харчового льоду, що мiстять або не мiстять какао:
- з вмiстом молочних жирiв:
- - з мас. % або бiльше, але менш як 7 мас. %
10 % 50 % за 5 рокiв 90 % 80 % 70 % 60 % 50 %
2105 00 99 00 Морозиво та iншi види харчового льоду, що мiстять або не мiстять какао:
- з вмiстом молочних жирiв:
- - 7 мас. % або бiльше
10 % 50 % за 5 рокiв 90 % 80 % 70 % 60 % 50 %
2106 10 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- бiлковi концентрати та текстурованi бiлковi речовини:
4 % 20 % за 5 рокiв 96 % 92 % 88 % 84 % 80 %
2106 90 20 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - складенi спиртнi продукти, крiм продуктiв, виготовлених на основi ароматичних речовин, що використовуються у виробництвi напоїв
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
2106 90 30 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - сиропи цукровi, ароматизованi або з доданням барвникiв:
- - - сироп з iзоглюкози
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 6 %
2106 90 51 00 Харчовi продукт, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - сиропи цукровi, ароматизованi або з доданням барвникiв:
- - - iншi:
- - - - сироп з лактози
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
2106 90 55 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - сиропи цукровi, ароматизованi або з доданням барвникiв:
- - - iншi:
- - - - сироп з глюкози або з мальтодекстрину
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
2106 90 59 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - сиропи цукровi, ароматизованi або з доданням барвникiв:
- - - iншi:
- - - - iншi
10 % 20 % за 5 рокiв 96 % 92 % 88 % 84 % 80 %
2106 90 92 00 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас. % молочних жирiв, менш як 5 мас. % цукрози чи iзоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю
8 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
2106 90 98 60 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi:
- - - - сумiшi (основи) для виготовлення фруктового морозива з вмiстом концентрованого фруктового соку або безалкогольного напою, з вмiстом цукру не бiльш як 30 мас. % та без вмiсту молочних жирiв
5 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %
2106 90 98 80 Харчовi продукти, в iншому мiсцi не зазначенi:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi:
- - - - сирне фондю
10 % 0 % за 5 рокiв 80 % 60 % 40 % 20 % 0 %

 

Додаток II (c)

Iмпорт в Україну сiльськогосподарських продуктiв походженням з Республiки Пiвнiчна Македонiя
(нульове мито в межах тарифної квоти)

Код
ГС 2017
Опис Щорiчна тарифна квота (в лiтрах) Мито поза квотою (РНС)
  Вина винограднi, включаючи вина крiпленi; сусло виноградне, крiм того, що включено до товарної позицiї 2009: 40000000  
2204 10 - вина iгристi РНС
2204 21 - iншi вина; виноградне сусло, бродiння якого зупинене шляхом додання спирту:
- - у посудинах мiсткiстю 2 л або менше
РНС
2204 22 - iншi вина; виноградне сусло, бродiння якого зупинене шляхом додання спирту:
- - у посудинах ємнiстю бiльш 2 л або менше, але не бiльше 10 л
РНС
2204 29 - iншi вина; виноградне сусло, бродiння якого зупинене шляхом додання спирту:
- - iншi
РНС
2204 30 - iнше виноградне сусло РНС
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.