МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНIТАРНО-ЕПIДЕМIОЛОГIЧНА СЛУЖБА

ПОСТАНОВА

вiд 23 липня 2001 року N 61


Про внесення змiн та доповнень до постанови вiд 17.05.2001 N 54 "Про захист населення територiй України вiд губчастоподiбної енцефалопатiї та запобiгання поширенню прiонних iнфекцiй"

     Я, Головний державний санiтарний лiкар України, Бобильова Ольга Олександрiвна, розглянувши порядок запобiгання поширенню губчастоподiбної енцефалопатiї великої рогатої худоби через лiкарськi засоби, прийнятий у Європейському Спiвтовариствi, постановляю:

     1. Пункт 1 викласти у такiй редакцiї: "Заборонити ввiз та транзит через територiю України з неблагополучних на губчастоподiбну енцефалопатiю великої рогатої худоби та iнших прiонних iнфекцiй країн сировини для харчової промисловостi, готових харчових продуктiв, кормiв, кормових добавок, м'ясного, кiсткового та м'ясо-кiсткового борошна, а сировини для парфумерної та фармацевтичної промисловостi, парфумерних, косметичних та лiкарських засобiв iз сировини та продуктiв, одержаних вiд жуйних тварин, - у разi вiдсутностi документа, що пiдтверджує одержання сировини з регiонiв та господарств, вiльних вiд прiонних iнфекцiй.

     2. У пунктi 3.4 вилучити слова "лiкарськими, парфумерними, косметичними".

     Привести продовольчi ринки та об'єкти дрiбно-роздрiбної торгiвлi, незалежно вiд форм власностi, у вiдповiднiсть до вимог дiючих ветеринарно-санiтарних та санiтарних норм. Вжити дiєвих заходiв щодо припинення торгiвлi сировиною, напiвфабрикатами, готовими харчовими продуктами тваринного походження, лiкарськими, парфумерними, косметичними та iншими засобами, якi мiстять бiлки жуйних тварин, без Ветеринарного свiдоцтва України. У разi вiдсутностi такої документацiї припиняти реалiзацiю вказаної продукцiї до вирiшення фахiвцями ветеринарної служби питання щодо подальшого її використання.

     3. Пункт 5 викласти у такiй редакцiї:

     "Державному департаменту з контролю за якiстю та виробництвом лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення, Державнiй iнспекцiї з контролю якостi лiкарських засобiв та Державному фармакологiчному центру Мiнiстерства охорони здоров'я встановити контроль за недопущенням виробництва i реалiзацiї лiкарських, iмунобiологiчних, косметичних засобiв та засобiв медичного призначення iз сировини та продуктiв, одержаних вiд жуйних тварин, без пiдтвердження їх одержання з регiонiв та господарств, вiльних вiд прiонних iнфекцiй. Розробити Порядок (Порядки) розгляду документiв (матерiалiв) при виробництвi, реєстрацiї (перереєстрацiї) та контролi вже зареєстрованих (перереєстрованих) лiкарських, iмунобiологiчних та iнших засобiв медичного призначення щодо оцiнки ризику контамiнацiї їх прiонами та погодити його (їх) з Головним державним санiтарним лiкарем України".

     4. До Перелiку країн, неблагополучних на губчастоподiбну енцефалопатiю та iншi прiоннi iнфекцiї (додаток до постанови Головного державного санiтарного лiкаря України вiд 17.05.2001 N 54), додати - Чехiя.

     5. Ця Постанова є обов'язковою для виконання центральними органами виконавчої влади, установами, органiзацiями, юридичними та фiзичними особами, на яких розповсюджується її дiя з дня прийняття, i може бути оскаржена у порядку, встановленому законодавством.

     6. Постанову довести до вiдома та виконання зацiкавлених вiдомств, органiзацiй та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi.

     7. Контроль за виконанням покласти на першого заступника Головного державного санiтарного лiкаря України Бережнова С. П.

Головний державний санiтарний лiкар України О.О. Бобильова

"Еженедельник АПТЕКА", N 29, 30 липня 2001 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.