Документ скасований: Наказ КРМ № 763 від 21.09.2001

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 29.08.2001 р. N 725


Про затвердження Тимчасової технологiчної схеми проведення аналiзу та перевiрки документiв фiзичних осiб, що ввозять транспортнi засоби на митну територiю України у разi переселення на постiйне мiсце проживання, та створення комiсiї для проведення перевiрок документiв й надання висновку щодо здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi

     З метою вдосконалення митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України фiзичними особами у разi переселення на постiйне мiсце проживання, уникнення можливого ухилення окремими категорiями громадян вiд сплати належних податкiв та зборiв пiд час ввезення транспортних засобiв, у вiдповiдностi до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.01.98 р. N 39 "Про внесення змiни до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.08.96 р. N 1010" та у вiдповiдностi до вимог наказу Держмитслужби України вiд 06.05.2001 р. N 296 "Про проведення митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться в Україну громадянами при переселеннi на постiйне мiсце проживання" наказую:

     1. Затвердити Тимчасову технологiчну схему проведення аналiзу та перевiрки документiв фiзичних осiб, що ввозять транспортнi засоби на митну територiю України у разi переселення на постiйне мiсце проживання (додаток N 1). Ввести в дiю зазначену Тимчасову технологiчну схему з 01.09.2001 р.

     2. Створити комiсiю (додаток N 2) для проведення перевiрки документiв, що подаються фiзичними особами у разi переселення на постiйне мiсце проживання в Україну, для надання висновку про можливiсть проведення митного оформлення транспортного засобу зазначеного громадянина у пiльговому режимi.

     3. Начальнику вiддiлу оформлення транспортних засобiв (Халаю В. В.) опрацювати з особовим складом Тимчасову технологiчну схему та керуватися нею пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв фiзичних осiб у разi переселення на постiйне мiсце проживання в Україну. Довести вимоги цього наказу до фiзичних осiб.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Грушi В. М.) довести наказ до вiдома зазначених пiдроздiлiв митницi.

     5. Начальнику вiддiлу оформлення транспортних засобiв до 5 (п'ятого) числа кожного мiсяця надавати до вiддiлу органiзацiї митного контролю зведену iнформацiю за встановленою формою (додаток N 3) як додаток до iнформацiйної довiдки згiдно наказу КРМ вiд 28.01.99 р. N 47 "Про надання аналiтично-iнформацiйної довiдки".

     6. Вважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Київської регiональної митницi вiд 06.06.2001 р. N 477 "Про проведення митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться в Україну громадянами при переселеннi на постiйне мiсце проживання".

     7. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на начальникiв вiдповiдних вiддiлiв.

     8. Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник митницi О. I. Симонов

 

Додаток N 1
до наказу Київської регiональної митницi
вiд 29 серпня 2001 р. N 725

Тимчасова технологiчна схема проведення аналiзу та перевiрки документiв фiзичної особи, що ввозить транспортнi засоби на митну територiю України у разi переселення на постiйне мiсце проживання

     1. Порядок розгляду документiв на транспортнi засоби, що ввозяться на митну територiю України зазначеними категорiями фiзичних осiб, у вiддiлi оформлення транспортних засобiв.

     1.1 Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв громадянин надає керiвництву вiддiлу оформлення транспортних засобiв письмову заяву щодо здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi та iншi документи, що пiдтверджують факт переселення на постiйне мiсце проживання й необхiднi для здiйснення митного оформлення транспортного засобу. Начальник (особа, що його замiщує) вiддiлу оформлення транспортних засобiв Київської регiональної митницi ретельно перевiряє наданi до митного оформлення документи. Пiсля закiнчення перевiрки документiв начальник вiддiлу (особа, що його замiщує) на зворотному боцi заяви громадянина зазначає резолюцiю щодо можливостi (неможливостi) здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi. Письмова резолюцiя повинна мати однозначну iнформацiю про можливiсть (або вiдсутнiсть пiдстав) для здiйснення митного оформлення з наданням пiльг.

     1.2 Пiсля цього в одноденний термiн комплект документiв разом з заявою громадянина передається iнспекторським складом вiддiлу через загальний вiддiл Київської регiональної митницi до ВОМК та членiв комiсiї для додаткової перевiрки та надання остаточного висновку.

     2. Порядок проведення додаткової перевiрки документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час митного оформлення.

     2.1 Комiсiя ретельно перевiряє наданi до митного оформлення документи, у разi виникнення потреби комiсiя може надсилати запити до вiдповiдних органiв щодо правильностi наданих до митного оформлення документiв. Висновки членiв комiсiї вiдображаються у виглядi письмової резолюцiї на зворотному боцi заяви громадянина. Письмова резолюцiя повинна мати однозначну iнформацiю про можливiсть (або вiдсутнiсть пiдстав) для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг.

     3. Остаточне вирiшення питання щодо вiдповiдностi наданих документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час здiйснення митного оформлення.

     3.1 Пiсля надання необхiдних висновкiв членами комiсiї заява громадянина з комплектом документiв направляється начальнику митницi (особi, що його замiщує) з метою прийняття остаточного рiшення щодо можливостi (або вiдсутностi пiдстав) митного оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг.

     4. Завершення перевiрки документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час митного оформлення та проведення подальшого митного оформлення.

     4.1 Документи з резолюцiєю начальника митницi повертаються через загальний вiддiл Київської регiональної митницi до вiддiлу оформлення транспортних засобiв з метою подальшого митного оформлення та формування архiвних документiв.

 

Додаток N 2
до наказу Київської регiональної митницi
вiд 29 серпня 2001 р. N 725

Склад комiсiї

     1. Начальник (особа, що його замiщує) вiддiлу оформлення транспортних засобiв - Халай В. В.

     2. Начальник (особа, що його замiщує) вiддiлу власної безпеки та контролю - Бєлокопитов С. П.

     3. Начальник (особа, що його замiщує) оперативного вiддiлу (вiддiлення по боротьбi з КБ та ПМП) - Демченко О. М.

     4. Начальник (особа, що його замiщує) вiддiлу оргмитконтролю - Iванченко Е. П.

 

Додаток N 3
до наказу Київської регiональної митницi
вiд 29 серпня 2001 р. N 725

ЗВIТ
про проведення перевiрок документiв фiзичних осiб на ввезенi транспортнi засоби у разi переселення на постiйне мiсце проживання вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.08.96 N 1010 "Про вдосконалення порядку ввезення (пересилання) громадянами предметiв (товарiв) в Україну" в перiод з ______ по ______

N
п/п
П. I. Б. громадянина, який прибув на ПМП Країна прибуття Марка й модель ТЗ, рiк виготовлення, N кузова, тип й об'єм двигуна Вартiсть ТЗ (фактурна та митна) Примiтки (пiльгове/повне м/о)
           
           
           
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.