ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

02.11.2001 р. N 09/09-5112-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     В доповнення до листа Держмитслужби вiд 14.08.2001 N 11/2-09-6422 повiдомляємо.

     За iнформацiєю Головного управлiння кадрової полiтики Мiнiстерства оборони України надаємо роз'яснення щодо довiдок, що подаються вiйськовослужбовцями, якi виїжджали за кордон для проходження вiйськової служби, для здiйснення митного оформлення товарiв, предметiв та транспортних засобiв, що ввозяться ними в Україну.

     Порядок проходження вiйськової служби та порядок призначення вiйськовослужбовцiв на посади визначено Тимчасовим положенням про проходження вiйськової служби громадянами України. До повноважень Головного управлiння кадрової полiтики Мiнiстерства оборони України належить ведення облiку, довiдкової роботи, вiдпрацювання наказiв (по особовому складу) про призначення на посади, перемiщення по службi та вiдрядження на навчання таких категорiй вiйськовослужбовцiв як офiцери та прапорщики (мiчмани). В частинi, яка стосується миротворчої дiяльностi, - проведення роботи по призначенню на посади офiцерiв та прапорщикiв (мiчманiв) у складi українських миротворчих пiдроздiлiв, ведення їх облiку, супроводження по службi та довiдкова робота.

     Щодо солдат (матросiв), сержантiв, старшин - то ця категорiя вiйськовослужбовцiв призначаються на посади наказами командирiв вiйськових частин (статтi 31, 32 Тимчасового положення про проходження вiйськової служби солдатами, матросами, сержантами та старшинами). Вiдповiдно до цього довiдки для цих категорiй вiйськовослужбовцiв видаються командирами миротворчих пiдроздiлiв (вiйськових частин), в яких вини проходили вiйськову службу.

     З огляду на вищевикладене повiдомляємо, що Мiнiстерством оборони України прийнято наступний порядок видачi довiдок про проходження вiйськової служби за кордоном у складi українських миротворчих пiдроздiлiв.

     Для офiцерiв, прапорщикiв (мiчманiв) довiдки видаються Головним Управлiнням кадрової полiтики Мiнiстерства оборони України (до 01.08.2001 - Головним управлiнням кадрiв Мiнiстерства оборони України).

     Для солдат (матросiв), сержантiв, старшин - командирами миротворчих пiдроздiлiв (вiйськових частин), в яких вони проходили вiйськову службу або галузевим державним архiвом Мiнiстерства оборони України.

Начальник Управлiння органiзацiї митного контролю С.С.Терещенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.