ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про патентування деяких видiв пiдприємницької дiяльностi"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про патентування деяких видiв пiдприємницької дiяльностi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1996 р., N 20, ст. 82; 1998 р., N 30-31, ст. 193; 1999 р., N 38, ст. 345) такi змiни:

     1. Перше речення частини першої статтi 3-2 викласти у такiй редакцiї:

     "1. Спецiальний торговий патент може бути придбаний суб'єктом пiдприємницької дiяльностi, який займається видами дiяльностi, визначеними в статтях 3 i 3-1 цього Закону, i обсяг реалiзацiї товарiв (робiт, послуг) якого не перевищує 1 млн. гривень за рiк".

     2. У статтi 7-1:

     1) у частинi першiй:

     абзац другий викласти у такiй редакцiї:

     "податок на додану вартiсть, крiм податку з операцiй ввезення (пересилання) товарiв на митну територiю України або отримання вiд нерезидентiв робiт (послуг) для їх використання або споживання на митнiй територiї України";

     абзац четвертий викласти у такiй редакцiї:

     "податок на прибуток пiдприємств, крiм податку з доходiв, отриманих у виглядi дивiдендiв, процентiв, роялтi, та доходiв вiд фрахту транспортних засобiв";

     абзац десятий виключити;

     2) частину другу виключити;

     3) абзац перший частини п'ятої викласти у такiй редакцiї:

     "5. Суб'єкти пiдприємницької дiяльностi - фiзичнi особи, якi придбали спецiальний торговий патент, зобов'язанi вести книгу облiку доходiв i витрат у порядку, встановленому центральним податковим органом".

     3. Абзац другий частини першої статтi 8 викласти у такiй редакцiї:

     "за порушення строкiв сплати або неповне внесення чергових платежiв нараховується пеня на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцiй за їх наявностi) з розрахунку 120 вiдсоткiв рiчних облiкової ставки Нацiонального банку України на день виникнення такого податкового боргу або на день його (частини) погашення, залежно вiд того, яка з величин таких ставок є бiльшою, за кожний календарний день прострочення у його сплатi".

     4. Останнє речення частини п'ятої статтi 9 викласти у такiй редакцiї:

     "Експеримент припиняється у встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України порядку, але не ранiше одного року пiсля його початку".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ,
13 грудня 2001 року
N 2881-III

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.