МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

Н А К А З

вiд 04.01.2002 N 6


Про затвердження Положення про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт товарiв, визначених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 грудня 2001 року N 1703

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 сiчня 2002 р. за N 39/6327


     На виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 грудня 2001 року N 1703 "Про перелiки товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає квотуванню i лiцензуванню у 2002 роцi" НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Положення про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт товарiв, визначених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 грудня 2001 року N 1703, що додається.

     2. Провадження справ з погодження видачi лiцензiй на експорт товарiв покласти на Управлiння контролю за обiгом дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння.

     3. Управлiнню контролю за обiгом дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння зареєструвати цей наказ у Мiнiстерствi юстицiї України в установлений чинним законодавством термiн.

     4. Контроль за додержанням вимог цього Положення покласти на Управлiння контролю за обiгом дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння (Видолоб В.В.).

Мiнiстр I.О.Юшко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
04.01.2002 N 6
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 сiчня 2002 р. за N 39/6327

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок погодження видачi лiцензiй на експорт товарiв, визначених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 грудня 2001 року N 1703

1. Загальнi положення

     1.1. Цим Положенням установлюється єдиний порядок погодження видачi лiцензiй на експорт товарiв, визначених у додатку 1 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 грудня 2001 року N 1703 "Про перелiки товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає квотуванню i лiцензуванню у 2002 роцi" (далi - Погодження).

     1.2. Дiя цього Положення поширюється на суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi незалежно вiд форм власностi, вiдомчого пiдпорядкування та мiсця їхньої реєстрацiї.

2. Порядок звернення до Мiнiстерства фiнансiв України для отримання Погодження

     2.1. Для отримання Погодження суб'єкти пiдприємницької дiяльностi подають до Мiнiстерства фiнансiв України письмове звернення довiльної форми, у якому зазначають:

     2.1.1. Мету звернення.

     2.1.2. Найменування товару: дорогоцiннi метали за видами продукцiї (iз зазначенням марки та нормативних документiв стандартизацiї); брухт i вiдходи дорогоцiнних металiв за видами сировини (кiнофоторентгенматерiали, комплектувальнi вироби, обчислювальна технiка, побутовi пристрої тощо); дорогоцiнне камiння, дорогоцiнне камiння органогенного утворення та напiвдорогоцiнне камiння (вiдповiдно до термiнiв, визначених законодавством) та iнше.

     2.1.3. Iнформацiю про надходження товару (товар власного виробництва чи придбаний для реалiзацiї).

     2.1.4. Кiлькiсть товару: дорогоцiннi метали - у грамах (iз зазначенням лiгатурної та чистої ваги дорогоцiнного металу); дорогоцiнне камiння - у каратах, штуках; дорогоцiнне камiння органогенного утворення та напiвдорогоцiнне камiння - у каратах, кiлограмах (грамах), штуках.

     2.1.5. Код товару згiдно з УКТ ЗЕД.

     2.1.6. Iнформацiю про покупця: повне найменування та мiсцезнаходження.

     2.1.7. Дату i номер контракту.

     2.2. До звернення додаються:

     2.2.1. Заявка на лiцензiю, заповнена в установленому порядку.

     2.2.2. Копiя лiцензiї Мiнiстерства фiнансiв України на вiдповiдний вид дiяльностi з дорогоцiнними металами i дорогоцiнним камiнням, дорогоцiнним камiнням органогенного утворення, напiвдорогоцiнним камiнням.

     2.2.3. Копiя сертифiката про походження товару, виданого вiдповiдною торгово-промисловою палатою.

     2.2.4. Копiя зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на експорт разом з додатками i специфiкацiями до нього, завiрена в установленому порядку керiвником суб'єкта пiдприємницької дiяльностi.

     2.2.5. Копiя експертного висновку торгово-промислової палати щодо вiдповiдностi товару коду УКТ ЗЕД.

     2.2.6. Копiя експертного висновку Державного гемологiчного центру України (на товари з дорогоцiнного камiння, дорогоцiнного камiння органогенного утворення, напiвдорогоцiнного камiння).

     2.3. Суб'єкти пiдприємницької дiяльностi несуть вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть наданої iнформацiї, розрахункiв i поданих документiв.

3. Порядок розгляду Мiнiстерством фiнансiв України звернень суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi для отримання Погодження

     3.1. Днем подання звернення разом з комплектом документiв, зазначених у пунктi 2.2 цього Положення, уважається день його реєстрацiї в Мiнiстерствi фiнансiв України.

     Термiн розгляду звернення становить 15 робочих днiв з дня його реєстрацiї.

     3.2. За результатами розгляду поданих документiв приймається рiшення про надання Погодження або вiдмову в його наданнi.

     3.3. У разi надання Погодження заявка на лiцензiю пiдписується заступником Державного секретаря Мiнiстерства фiнансiв України, завiряється гербовою печаткою i видається заявниковi.

     Копiя погодженої заявки на лiцензiю залишається в Мiнiстерствi фiнансiв України.

     3.4. Рiшення про вiдмову в наданнi Погодження (у письмовiй формi) може бути прийняте в разi подання документiв з порушенням вимог, зазначених у пунктi 2.2 цього Положення.

Начальник Управлiння контролю за обiгом дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння В.В.Видолоб
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.