УГОДА

мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Республiки Узбекистан про умови взаємних поїздок громадян

(Угоду затверджено Постановою КМ N 11 вiд 10.01.2002)

     Кабiнет Мiнiстрiв України i Уряд Республiки Узбекистан, якi надалi iменуються Сторонами,

     з метою подальшого розвитку дружнiх вiдносин мiж двома державами та їх народами, керуючись бажанням впорядкувати режим взаємних поїздок громадян двох держав, домовились про таке:

Стаття 1

     Громадяни держави однiєї Сторони можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати на територiї держави iншої Сторони без вiз з дотриманням правил перебування i прописки (реєстрацiї), що дiють в цiй державi, по документах, зазначених у Додатку до цiєї Угоди.

Стаття 2

     Громадяни держави однiєї Сторони в'їжджають, виїжджають, прямують транзитом по територiї держави iншої Сторони через прикордоннi пункти пропуску, вiдкритi для мiжнародного сполучення.

Стаття 3

     У випадку втрати документа, зазначеного у Додатку до цiєї Угоди, громадянином держави однiєї Сторони на територiї держави iншої Сторони, компетентнi органи країни перебування видають йому довiдку, що пiдтверджує заяву про втрату документа, з метою отримання дiйсного документа для повернення в державу свого громадянства.

Стаття 4

     1. Сторони до набуття чинностi цiєю Угодою обмiняються по дипломатичних каналах зразками документiв, зазначених у Додатку до цiєї Угоди.

     2. У випадку введення нових або внесення змiн в дiючi документи, зазначенi у Додатку до цiєї Угоди, Сторони не пiзнiше, нiж за тридцять днiв до введення нових або внесення змiн в дiючi документи, поiнформують про це одна одну по дипломатичних каналах i передадуть зразки нових або змiнених документiв.

     3. Сторони обмiнюватимуться iнформацiєю про чинне законодавство стосовно порядку в'їзду, виїзду, перебування iноземних громадян та iншою iнформацiєю в цiй галузi.

Стаття 5

     1. Кожна iз Сторiн має право повнiстю або частково призупинити дiю цiєї Угоди або окремих її положень, якщо це необхiдно для забезпечення безпеки держави, громадського порядку або охорони здоров'я населення.

     2. Про прийняття та скасування таких заходiв, Сторони будуть заздалегiдь, але не пiзнiше 72 годин з моменту прийняття рiшення, повiдомляти одна одну по дипломатичних каналах.

Стаття 6

     Питання, що виникають в результатi застосування цiєї Угоди, будуть вирiшуватися шляхом консультацiй i переговорiв мiж Сторонами.

Стаття 7

     Сторони за взаємною згодою можуть вносити до цiєї Угоди змiни та доповнення, якi пiсля набуття чинностi в порядку, передбаченому пунктом 1 Статтi 8 цiєї Угоди, будуть являтися її невiд'ємною частиною.

Стаття 8

     1. Ця Угода укладається на необмежений термiн i набуває чинностi на тридцятий день пiсля того, як Сторони шляхом обмiну нотами повiдомлять одна одну про виконання внутрiшньодержавних процедур, необхiдних для набуття чинностi цiєю Угодою.

     2. Дiя цiєї Угоди втрачає чиннiсть пiсля дев'яноста днiв з дати направлення однiй iз Сторiн вiдповiдної ноти iншiй Сторонi.

     Вчинено в мiстi Ташкент 12 жовтня 2000 року, у двох примiрниках, кожний українською, узбецькою та росiйською мовами, при цьому всi тексти мають однакову силу.

     Для цiлей тлумачення положень цiєї Угоди застосовується текст росiйською мовою.

(пiдпис)

За Кабiнет Мiнiстрiв України За Уряд Республiки Узбекистан

 

Додаток
до Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Республiки Узбекистан про умови взаємних поїздок громадян

Перелiк
документiв для в'їзду, виїзду та пересування громадян держави однiєї Сторони по територiї держави iншої Сторони

1. Для громадян України

     1.1. паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

     1.2. дипломатичний паспорт;

     1.3. службовий паспорт;

     1.4. проїзний документ дитини;

     1.5. посвiдчення члена екiпажу повiтряного судна (за наявностi запису в польотному завданнi);

     1.6. посвiдчення особи моряка (при наявностi суднової ролi або виписки з неї);

     1.7. свiдоцтво на повернення в Україну (тiльки для повернення в Україну);

     1.8. свiдоцтво про народження для дiтей до 16 рокiв (тiльки в супроводi їх законних представникiв).

2. Для громадян Республiки Узбекистан

     2.1. паспорт громадянина Республiки Узбекистан;

     2.2. дипломатичний паспорт;

     2.3. льотне посвiдчення члена екiпажу повiтряного судна (за наявностi запису в польотному завданнi);

     2.4. свiдоцтво на повернення в Республiку Узбекистан (тiльки для повернення в Республiку Узбекистан);

     2.5. свiдоцтво про народження для дiтей до 16 рокiв (тiльки в супроводi законних представникiв).

     Примiтки:

     1. Неповнолiтнi громадяни України (до 18 рокiв), якi не мають документiв для виїзду за кордон, прямують через кордон у супроводi батькiв або їхнiх законних представникiв, у паспортнi документи яких внесенi у встановленому порядку данi про них.

     2. Неповнолiтнi громадяни Республiки Узбекистан (до 16 рокiв) прямують через кордон у супроводi батькiв або їхнiх законних представникiв, у паспорти яких внесенi у встановленому порядку данi про них.

     3. Документи, зазначенi в пунктах 1.8 та 2.5 цiєї Угоди, будуть застосовуватися для в'їзду-виїзду, прямування транзитом та перебування на територiї держави iншої Сторони до 31 грудня 2001 року.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.