УГОДА

мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Республiки Вiрменiя про безвiзовi поїздки громадян

(Угоду затверджено Постановою КМ N 12 вiд 10.01.2002)

     Кабiнет Мiнiстрiв України i Уряд Республiки Вiрменiя, якi надалi iменуються "Сторонами",

     з метою подальшого розвитку дружнiх вiдносин мiж двома державами, керуючись бажанням впорядкувати режим взаємних поїздок громадян двох держав, домовились про таке:

Стаття 1

     Громадяни держави однiєї Сторони, незалежно вiд мiсця постiйного проживання, можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати на територiї держави iншої Сторони без вiз з дотриманням правил перебування i реєстрацiї, що дiють в цiй державi, по документах, зазначених у Додатку до цiєї Угоди.

Стаття 2

     1. Громадяни держави однiєї Сторони, якi втратили документи, зазначенi у Додатку до цiєї Угоди, на територiї держави iншої Сторони, повиннi негайно повiдомити компетентнi органи держави перебування, якi видають довiдку, що пiдтверджує заяву про втрату документiв.

     2. Особам, зазначеним у пунктi 1 цiєї Статтi, дипломатичнi представництва або консульськi установи вiдповiдної Сторони видаватимуть дiйсний документ для повернення в державу свого громадянства. Виїзд таких осiб з територiї держави перебування може здiйснюватися без додаткових дозвiльних записiв.

Стаття 3

     Громадяни держави однiєї Сторони, на яких поширюється дiя цiєї Угоди, в'їжджають, виїжджають, прямують транзитом по територiї держави iншої Сторони через прикордоннi пункти пропуску, вiдкритi для мiжнародного сполучення.

Стаття 4

     1. Сторони до набуття чинностi цiєю Угодою обмiняються по дипломатичних каналах зразками документiв, зазначених у Додатку до цiєї Угоди.

     2. У випадку введення нових або внесення змiн в дiючi документи, зазначенi у Додатку до цiєї Угоди, Сторони не пiзнiше, нiж за тридцять (30) днiв до введення нових або внесення змiн в дiючi документи, проiнформують про це одна одну по дипломатичних каналах i передадуть зразки нових або змiнених документiв.

Стаття 5

     1. Кожна iз Сторiн має право повнiстю або частково призупинити дiю окремих положень цiєї Угоди, якщо це необхiдно для забезпечення безпеки держави, громадського порядку або охорони здоров'я населення.

     2. Про прийняття та про скасування заходiв, передбачених пунктом 1 цiєї Статтi, Сторони заздалегiдь повiдомлятимуть одна одну по дипломатичних каналах.

Стаття 6

     Питання, що виникли в результатi застосування цiєї Угоди, будуть вирiшуватися шляхом консультацiй i переговорiв мiж Сторонами.

Стаття 7

     Сторони за взаємною згодою можуть вносити доповнення та змiни до цiєї Угоди, якi набувають чинностi вiдповiдно до внутрiшньодержавних процедур кожної Сторони шляхом обмiну нотами.

Стаття 8

     1. Ця Угода укладається на необмежений термiн i набуває чинностi на тридцятий (30) день пiсля того, як Сторони шляхом обмiну нотами повiдомлять одна одну про виконання внутрiшньодержавних процедур, необхiдних для набуття чинностi цiєю Угодою.

     2. Кожна iз Сторiн може припинити дiю цiєї Угоди, повiдомивши про це iншу Сторону у письмовiй формi. У цьому випадку Угода втрачає чиннiсть по закiнченнi шести мiсяцiв з дати такого повiдомлення.

     Вчинено в м. Києвi 23 грудня 1999 р. у двох примiрниках, кожний українською, вiрменською та росiйською мовами, при цьому всi тексти є автентичними.

     Для цiлей тлумачення положень цiєї Угоди застосовується текст росiйською мовою.

     (пiдпис)

За Кабiнет Мiнiстрiв України За Уряд Республiки Вiрменiя

 

Додаток
до Угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України i Урядом Республiки Вiрменiя про безвiзовi
поїздки громадян

     Дiйсними документами для в'їзду та виїзду за кордон в розумiннi цiєї Угоди є:

     1. Для громадян України:

     1.1. паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

     1.2. проїзний документ дитини;

     1.3. дипломатичний паспорт;

     1.4. службовий паспорт;

     1.5. посвiдчення члена екiпажу повiтряного судна (за наявностi запису в польотному завданнi);

     1.6. свiдоцтво на повернення в Україну (тiльки для повернення в Україну).

     2. Для громадян Республiки Вiрменiя:

     2.1. паспорт громадянина Республiки Вiрменiя;

     2.2. дипломатичний паспорт;

     2.3. службовий паспорт;

     2.4. посвiдчення члена екiпажу повiтряного судна (за наявностi запису про польотне завдання);

     2.5. свiдоцтво на повернення в Республiку Вiрменiя (тiльки для повернення в Республiку Вiрменiя);

     2.6. свiдоцтво про народження для дiтей вiком до 16 рокiв (тiльки для виїзду з України в супроводженнi законних представникiв).

За Кабiнет Мiнiстрiв України За Уряд Республiки Вiрменiя
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.