ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

вiд 21.09.2001 р. N 6718/5/16-1216


     ДПА України розглянула лист пенсiонерiв щодо нарахування ПДВ на продукцiю, яка ввозиться на митну територiю Росiйської Федерацiї, i повiдомляє таке.

     Дiючими нормами Закону України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" встановлено, що по операцiях з продажу товарiв, що були вивезенi (експортованi) платником податку за межi митної територiї України, ПДВ обчислюється за нульовою ставкою. При цьому не дозволяється застосування нульової ставки податку до операцiй з вивезення (експорту) товарiв (робiт, послуг) у разi, коли такi операцiї звiльнено вiд оподаткування на митнiй територiї України згiдно з п. 5.1 та 5.2 цього Закону.

     Що стосується оподаткування ПДВ операцiй з ввезення товарiв (робiт, послуг) на митну територiю Росiйської Федерацiї, то оподаткування таких операцiй регулюється Податковим кодексом Росiйської Федерацiї. Україною з 1 липня 2001 року прийнятi адекватнi заходи, i товари, що ввозяться на митну територiю України, оподатковуються за ставкою 20 вiдсоткiв.

Заступник Голови Г. Оперенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.