ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

13.06.2002 р. N 11/6-24-5204-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про форму надання iнформацiї

     З метою унiфiкацiї повiдомлень, якi надсилаються Держмитслужбi у зв'язку iз зупиненням митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, iнформуємо, що повiдомлення про зупинення митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, обов'язково має мiстити такi данi:

     1. Дата зупинення митного оформлення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi.

     Датою зупинення митного оформлення товару вважається дата отримання правовласником або його представником повiдомлення вiд митницi про зупинення митного оформлення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi. Для чiткого встановлення цiєї дати, у повiдомленнi правовласнику або його представнику необхiдно вказувати на обов'язковiсть пiдтвердження наявними засобами зв'язку (факсом, електронною поштою) факту отримання вiд митницi повiдомлення iз зазначенням дати його отримання.

     2. Номер товару згiдно з реєстром Держмитслужби.

     3. Назва товару та його код за УКТЗЕД.

     4. Кiлькiсть товару.

     5. Вiдомостi про правовласника.

     6. Вiдомостi про вiдправника/експортера (назва, юридична адреса, код за ЄДРПОУ - для суб'єктiв ЗЕД, зареєстрованих в Українi).

     7. Вiдомостi про одержувача/iмпортера (назва, юридична адреса, код за ЄДРПОУ - для суб'єктiв ЗЕД, зареєстрованих в Українi).

     У випадку скасування рiшення про зупинення митного оформлення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, та здiйснення його митного оформлення у повiдомленнi зазначаються наступнi данi:

     1. Реквiзити повiдомлення про зупинення митного оформлення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, надiсланого Держмитслужбi.

     2. Пiдстави для скасування рiшення про зупинення митного оформлення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi (визнання недостатнiми поданих правовласником або його представником доказiв про порушення прав правовласника; надання правовласником або його представником дозвiлу на здiйснення митного оформлення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, митне оформлення якого зупинено; закiнчення термiну зупинення митного оформлення товару за умови вiдсутностi ухвали суду про порушення провадження у справi).

     3. Номер ВМД, по якiй здiйснено митне оформлення товару та дата митного оформлення або реквiзити повiдомлення власнику товару/декларанту про можливiсть здiйснення митного оформлення товару.

     Звертаємо увагу посадових осiб митних органiв, якi вiдповiдають за здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, на необхiднiсть безумовного дотримання форми подання цiєї iнформацiї.

Заступник Голови Служби Ю.М.Дьомiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.