ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.07.2002 р. N 11/2-19-6298-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць


     З метою удосконалення подальшого спiвробiтництва мiж митними органами та власниками вантажних митних комплексiв надсилаємо для розгляду та надання зауважень i пропозицiй проект Типової угоди про спiвробiтництво (додається).

     При розглядi зазначеної Типової угоди про спiвробiтництво слiд врахувати розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.06.2002 N 307 "Про полiпшення умов перетинання державного кордону вантажними автотранспортними засобами" згiдно з яким, контроль та оформлення автотранспортних засобiв i вантажiв, що ними перевозяться може здiйснюватися у прикордонних вантажних термiналах тiльки за наявностi згоди перевiзника.

     Узагальнену iнформацiю надiслати на адресу Управлiння правової роботи засобами електронної пошти до 01.08.2002.

     Додаток: на 3 арк. в електронному виглядi.

Перший заступник Голови Служби О.Б. Єгоров

 

ТИПОВА УГОДА
про спiвробiтництво

м. _____________ "____" ___________ 200__ року

     ___________________ митниця, (далi - Митниця), в особi начальника митницi, який дiє на пiдставi Положення про ____________________, з одного боку, та __________________________________, (далi - Автотермiнал), в особi генерального директора _____________________________, який дiє на пiдставi Статуту, з iншого боку, уклали цю Угоду про таке.

     Визначення термiнiв.

     ____________________ (далi - Автотермiнал) - юридична особа України, що дiє на пiдставi Статуту, яка є власником вантажного митного комплексу, в тому числi примiщень, територiї, основних засобiв, тощо.

     Вантажний митний автомобiльний комплекс - спецiальна огороджена територiя, яка являє собою прикордонно-митну зону (схема додається), на якiй розташованi: - зона митного контролю; - стоянка затриманих транспортних засобiв; - сервiсна зона; - комплекс адмiнiстративних та господарських споруд.

     Зона митного контролю - обмежена для доступу, визначена на митному кордонi України або в iнших мiсцях територiя, в межах якої митниця здiйснює митний контроль.

1. Предмет угоди

     1.1. Предметом цiєї угоди є взаємне спiвробiтництво сторiн щодо здiйснення пропуску через митний кордон України транспортних засобiв та вантажiв.

     1.2. Метою взаємодiї Сторiн є:

  • використання можливостей Автотермiналу з метою створення сприятливих умов для прискорення товарообiгу та збiльшення пропускної спроможностi пунктiв пропуску на митному кордонi України; - наближеннi до мiжнародних стандартiв перевезень вантажiв;

  • спрощення i прискорення процедур митного контролю та оформлення вантажiв i транспортних засобiв; - скорочення простою транспортних засобiв;

  • покращання умов працi працiвникам митницi, яка розмiщується в пунктi пропуску;

  • створення умов для надання соцiально-побутових послуг водiям вантажних транспортних засобiв;

  • полiпшення екологiчної, санiтарно-епiдемiологiчної ситуацiї перед державним кордоном України;

  • лiквiдацiя умов, що сприяють виникненню кримiногенної ситуацiї перед державним кордоном України.

2. Права та обов'язки Автотермiналу

     2.1. Автотермiнал має право:

     2.1.1. Займатися на територiї Автотермiналу всiма видами пiдприємницької дiяльностi, якi передбаченi його Статутом та не суперечать Митному кодексу України та iншим нормативним актам що стосуються митної справи.

     2.1.2. Має право розташовувати на територiї Автотермiналу поза межами зони митного контролю структури, якi забезпечують технологiю оформлення вiдповiдних документiв: декларантськi, страховi, пункти обмiну валют та iншi.

     2.2. Автотермiнал зобов'язується:

     2.2.1. Забезпечувати виконання та дотримання положень всiх "Технологiчних схем митного оформлення на територiї автотермiналу _____________________________________", затверджених начальником ________________________ митницi.

     2.2.2. Автотермiнал має вiдповiдати умовам, необхiдним для якiсного здiйснення митного контролю за перемiщенням вантажiв та вантажних транспортних засобiв та мати в наявностi:

  • охорону;

  • засоби контролю вантажiв та вантажних транспортних засобiв;

  • примiщення для розмiщення митних та iнших контрольних служб (санiтарної, ветеринарної, фiтосанiтарної, радiологiчної, екологiчної тощо);

  • розвантажувально-завантажувальну технiку;

  • транспортнi засоби, якi використовуються для обслуговування Автотермiналу;

  • протипожежнi засоби;

  • складське обладнання;

  • вiдповiдне технiчне оснащення (оргтехнiка, засоби зв'язку та контролю тощо).

     2.2.3. Здiйснювати за власний рахунок забезпечення та утримання зазначеної у п.п. 2.2.2 матерiально-технiчної бази автотермiналу;

     2.2.4. Надавати митницi примiщення та обладнання на безоплатнiй основi, необхiднi для виконання її функцiй.

     2.2.5. Виключити можливiсть вивезення за межi Автотермiналу транспортних засобiв та вантажiв без проведення митного контролю, не допускати втрати транспортних засобiв та вантажiв, що перебувать на територiї Автотермiналу.

     2.2.6. Не створювати перешкод при здiйсненнi митного контролю.

     2.2.7. Виключити можливiсть доступу стороннiх осiб на територiю Автотермiналу без спецiальних дозволiв, що видаються за погодженням з Митницею.

     2.2.8. Сплачувати за використання митницею телефонної мережi, що надається митницею.

3. Права та обов'язки митницi

     3.1. Митниця має право:

     3.1.1. Здiйснювати митний контроль та оформлення транспортних засобiв та вантажiв, що перетинають митний кордон України на територiї Автотермiналу.

     3.1.2. Звертатися до Автотермiналу з пропозицiями стосовно вдосконалення спiльної роботи Митницi i Автотермiналу.

     3.1.3. В процесi спiльної дiяльностi вводити в дiю новi технологiчнi схеми та вносити змiни та доповнення до дiючих технологiчних схем, з попереднiм погодженням їх з керiвництвом Автотермiналу, якщо вони зачiпають права Автотермiналу, або стосуються спiльних iнтересiв по органiзацiї технологiчних процесiв.

     3.2. Митниця зобов'язується:

     3.2.1. Дотримуватись положень всiх Технологiчних схем митного оформлення на територiї автотермiналу, затверджених начальником митницi.

     3.2.2. Надавати методичну допомогу Автотермiналу при виконаннi покладених на нього завдань.

     3.2.3. Спiльно з працiвниками Автотермiналу забезпечувати органiзацiю та виконання режиму, встановленого в зонi митного контролю на Автотермiналi.

     3.2.4. Дотримуватися правил протипожежної безпеки на територiї Автотермiналу.

4. Обставини непереборної сили

     5.1. Перебiг термiну виконання сторонами зобов'язань за цiєю Угодою може бути призупинений тiльки в разi настання обставин непереборної сили, а саме: пожежi, стихiйного лиха, збройного конфлiкту, перекриття шляхiв руху транспорту внаслiдок страйку, рiшень Уряду або iнших обставин, якi перебувають поза контролем сторiн.

     5.2. Сторона, яка зазнала дiї обставин непереборної сили, має негайно повiдомити про це другу сторону. Факт наявностi та термiн дiї обставин непереборної сили пiдтверджується вповноваженим на те органом.

     5.3. При настаннi обставин непереборної сили, Сторони звiльняються вiд вiдповiдальностi за невиконання своїх зобов'язань.

5. Розiрвання угоди

     6.1. Угода може бути розiрвана в односторонньому порядку у наступних випадках

     - при невиконаннi або неналежному виконаннi зобов'язань;

     - за бажанням однiєї сторони.

     При цьому сторона-iнiцiатор зобов'язана письмово повiдомити iншу сторону про розiрвання Угоди, але не менше нiж за мiсяць до передбачуваної дати розiрвання Угоди.

6. Розв'язання суперечок

     При виникненнi розбiжностей пiд час виконання умов Угоди сторони вирiшую їх за взаємною згодою.

     У разi недосягнення взаємної згоди спори за цiєю Угодою розглядаються згiдно з чинним законодавством України.

7. Термiн дiї Угоди

     8.1. Ця Угода набирає чинностi з моменту пiдписання її сторонами та дiє до 31.12.2003.

     8.2. У разi вiдсутностi заяви однiєї iз сторiн про припинення або змiну умов угоди за один мiсяць до закiнчення її дiї, вона вважається продовженою на той самий термiн i на тих самих умовах, що передбаченi цiєю Угодою.

9. Iншi умови

     9.1. Усi змiни та доповнення до цiєї Угоди вважаються дiйсними, якщо вони здiйсненi у письмовому виглядi та пiдписанi уповноваженими на те представниками сторiн.

     9.2. У випадках, не передбачених цiєю Угодою, сторони керуються чинним законодавством України.

     9.3. Ця Угода складена у двох примiрниках, що мають рiвну юридичну силу, по одному для кожної iз сторiн.

ЮРИДИЧНI АДРЕСИ, ПОШТОВI ТА ПЛАТIЖНI РЕКВIЗИТИ СТОРIН:

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.