КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 26 вересня 2002 р. N 1456


Про ведення облiку, здiйснення митного контролю та митного оформлення електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон України пiд час паралельної роботи пiвденно-захiдної частини об'єднаної енергетичної системи України ("острова Бурштинської ТЕС") з енергетичним об'єднанням The Union for the Coordination of Transmission of Electricity (UCTE)

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Технологiчне перемiщення електроенергiї, що виникає пiд час паралельної роботи пiвденно-захiдної частини об'єднаної енергетичної системи України ("острова Бурштинської ТЕС") з енергетичним об'єднанням UCTE, митному оформленню та митному контролю не пiдлягає.

     Облiк технологiчного перемiщення електроенергiї i контроль за її компенсацiєю у розрахунковий перiод здiйснює Нацiональна енергетична компанiя "Укренерго".

     2. Встановити, що пiд технологiчним перемiщенням електроенергiї розумiється електроенергiя, яка перемiщується мiж енергосистемами країн пiд час їх паралельної роботи внаслiдок пiдтримування параметрiв роботи цих енергосистем i пiдлягає компенсацiї (поверненню) у подальшому з визначеною перiодичнiстю. Технологiчне перемiщення визначається як рiзниця мiж сумарним обсягом електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон усiма мiждержавними лiнiями електропередачi, що з'єднують енергосистему України (або її частину) з енергооб'єднанням UCTE, та обсягом електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон за зовнiшньоекономiчними контрактами.

Прем'єр-мiнiстр України А.КIНАХ

Iнд. 37

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.