ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ УКРАЇНИ
28.11.2002 р. N 11/2-10-11729 19.11.2002 р. N 11/3-4633

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     На пiдставi Указу Президента України вiд 05.08.2002 N 688 "Про внесення змiн до Указу Президента України вiд 13 лютого 1998 року N 117" повiдомляємо про тимчасовий порядок оформлення та використання при митному оформленнi та митному контролi нового типу дозвiльних документiв, а саме: вiдкритих дозволiв (висновкiв) Держекспортконтролю на право здiйснення мiжнародних передач товарiв, якi у вiдповiдностi до чинного законодавства пiдлягають або не пiдлягають експортному контролю:

     1. Вiдкритi дозволи (висновки) оформлюються за встановленими для генеральних дозволiв (висновкiв) зразками, типовi форми яких наведено, вiдповiдно, у додатках N 1 та NN 2, 3 до погодженої Держмитслужбою Iнструкцiї про порядок оформлення та використання дозволiв/висновкiв на право здiйснення вивезення, ввезення та транзиту товарiв, що вiдповiдно до законодавства пiдлягають або не пiдлягають експортному контролю, яку затверджено наказом Держекспортконтролю України вiд 03.08.98 N 163 та зареєстровано в Мiн'юстi 10.09.98 за N 560/3000.

     2. Заповнення цих форм здiйснюється аналогiчно до порядку, визначеного вищезгаданою Iнструкцiєю... для заповнення генеральних дозволiв (висновкiв), з урахуванням таких вiдмiнностей:

     2.1. У роздiлi 3 дозволу (висновку) вказується його тип ("вiдкритий").

     2.2. У разi здiйснення iмпорту (тимчасового ввезення) у роздiлi 5 дозволу (висновку) заповнюються тiльки пiдроздiли 5.3 "Країна(и)" та 5.4 "Код(и) країни" iз зазначенням, вiдповiдно, назв та кодiв країн-експортерiв. В разi надання дозволу (висновку) на право здiйснення iмпорту (тимчасового ввезення) з будь-яких держав свiту у пiдроздiлi 5.3 зазначається: "країни свiту", а пiдроздiл 5.4 не заповнюється.

     2.3. У разi здiйснення експорту (тимчасового вивезення) у роздiлi 6 дозволу (висновку) заповнюються тiльки пiдроздiли 6.3 "Країна(и)" та 6.4 "Код(и) країни", iз зазначенням, вiдповiдно, назв та кодiв країн-iмпортерiв.

     2.4. У разi здiйснення експорту або тимчасового ввезення (для форм, наведених у додатках 1, 2 до Iнструкцiї...) роздiл 7 "Споживач" може не заповнюватись.

     2.5. В окремих випадках, при наявностi обмежень щодо можливостi здiйснення експорту (тимчасового вивезення) товарiв за вiдкритим дозволом (висновком) до деяких країн свiту, їх перелiк та/або iншi умови, що стосуються держав-iмпортерiв, може бути вмiщено у дозволi або висновку (вiдповiдно у роздiлi 19 "Особливi умови дозволу" або 16 "Особливi умови висновку" або 11 "Особливi умови надання висновку"), чи у довiльнiй формi викладено у спецiальному додатку до дозволу (висновку), перший примiрник якого оформлюється на кольоровому захищеному нумерованому бланку, пiдписується, завiряється i надається в тому ж порядку, що i вiдповiдний дозвiл (висновок). В цьому разi роздiл 6 дозволу (висновку) мiстить посилання на один iз вищезгаданих роздiлiв дозволу (висновку) або на додаток до нього, а пiдроздiли 6.3, 6.4 можуть не заповнюватись.

     3. Використання вiдкритих дозволiв (висновкiв) здiйснюється у порядку, аналогiчному тому, що встановлений зазначеною Iнструкцiєю... для генеральних дозволiв (висновкiв).

     Вищевикладений тимчасовий порядок набуває чинностi з 1 грудня п. р. i дiятиме до внесення у встановленому порядку необхiдних змiн до Iнструкцiї про порядок оформлення та використання дозволiв/висновкiв на право здiйснення вивезення, ввезення та транзиту товарiв, що вiдповiдно до законодавства пiдлягають або не пiдлягають експортному контролю.

Голова Державної митної служби України Голова Державної служби експортного контролю України
М. М. Каленський О. С. Легейда
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.