ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДНIПРОВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
КIРОВОГРАДСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 7 травня 1997 року N 195


Про затвердження Технологiчної схеми повернення залишкiв коштiв попередньої оплати з депозитного рахунку Кiровоградської митницi

Зареєстровано
в Кiровоградському обласному управлiннi юстицiї
28 грудня 1999 р. за N 165


     З метою впорядкування роботи митницi в питаннi повернення залишкiв коштiв попередньої оплати суб'єктам ЗЕД наказую:

     1. Затвердити Технологiчну схему повернення залишкiв коштiв попередньої оплати з депозитного рахунку Кiровоградської митницi (додається).

     2. Головному iнспектору канцелярiї Хмеленко О. М. забезпечити множення та доведення до 13.05.97 р. цього наказу та схеми до митних пiдроздiлiв за кодами: 6, 9, 12 - 16, Е.

     3. Контроль за виконанням цього наказу та затвердженої ним схеми залишаю за собою.

Начальник митницi О. В. Солонченко

 

Додаток
до наказу Кiровоградської митницi
вiд 7 травня 1997 р. N 195
Зареєстровано
в Кiровоградському обласному управлiннi юстицiї
28 грудня 1999 р. за N 165

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
повернення залишкiв коштiв попередньої оплати з депозитного рахунку Кiровоградської митницi

1. Загальнi Положення

     1.1. Дiя цiєї схеми поширюється на митнi платежi та податки.

     1.2. Повернення сум залишкiв коштiв попередньої оплати митних платежiв та податкiв здiйснюється на пiдставi звернення особи, що здiйснює декларування товарiв та iнших предметiв (далi - пiдприємство).

     1.3. Заява повинна мiстити в собi мету повернення, загальну суму та суму в розрiзi по перерахованих платiжних дорученнях на депозитний рахунок митницi, поштовi та банкiвськi реквiзити одержувача платежу (поштова адреса, код ЗКПО платника, код ЗКПО та МФО банку, номер розрахункового рахунку, на який повиннi бути повернутi кошти) та пiдписуватись головним бухгалтером i керiвником пiдприємства. 

     1.4. Заява розмiщується на фiрмовому бланку пiдприємства з зазначенням дати та реєстрацiйного вихiдного номера.

     В разi, коли заява пишеться на аркушi паперу з кутовим штампом або неможливо встановити достовiрнiсть фiрменного бланку, заява завiряється гербовою печаткою пiдприємства.

2. Порядок повернення коштiв залишкiв попередньої оплати пiдприємствам, акредитованим в зонi дiяльностi митного поста

     2.1. Процедура пiдтвердження залишкiв коштiв попередньої оплати в митному пiдроздiлi така: 

     2.1.1. Пiдприємство з заявою звертається до iнспектора напрямку митних доходiв та платежiв митного пiдроздiлу, в зонi дiяльностi якого вiн акредитований.

     2.1.2. Iнспектор згiдно з карткою оперативного контролю облiку сум попередньої оплати митних платежiв та податкiв перевiряє вiдповiднiсть даних, зазначених в заявi залишку коштiв по картцi. Згiдно з довiдкою обслуговуючого банку про наявнiсть розрахункового рахунку перевiряє банкiвськi реквiзити пiдприємства. 

     В разi спiвпадання даних листа-заяви, картки облiку та довiдки про наявнiсть розрахункового та валютного рахункiв iнспектор на зворотному боцi листа робить запис:

"Наявнiсть коштiв в сумi ___________ на р/р _________ та банкiвськi реквiзити пiдприємства ______________, зазначенi у листi-заявi, пiдтверджую.
Iнспектор  
(прiзвище, пiдпис, дата)

     2.1.3. Водночас в картцi облiку робиться примiтка:

     "Згiдно з листом пiдприємства ___________________ вiд ____ N ___ зарезервовано для повернення кошти в сумi _________________
     Використання зарезервованих сум пiсля цього забороняється.

     2.2. Лист-заява нарочним або поштою направляється до канцелярiї митницi. Iнспектор канцелярiї реєструє даний лист по "Журналу реєстрацiї вхiдної кореспонденцiї пiдприємств, органiзацiй, фiрм та мiсцевих органiв влади" та передає до вiддiлу митних доходiв та платежiв.

     2.3. У вiддiлi митних доходiв та платежiв лист ставиться на контроль iнспектором, вiдповiдальним за повернення коштiв згiдно з "Журналом облiку руху грошових коштiв" (додаток N ____), про що на зворотному боцi листа-заяви робиться напис: 

"Взято на облiк."
 
дата, прiзвище та пiдпис iнспектора, який веде контроль

     2.3.1. Пiсля цього лист вiзується начальником вiддiлу митних доходiв та платежiв або особою, яка його замiщує, та направляється до канцелярiї. Iнспектор канцелярiї подає його на розгляд начальнику митницi або особi, яка його замiщує. 

     2.3.2. В разi виникнення ускладнень по поверненню коштiв, пов'язаних з непередбаченими обставинами (наприклад, термiнове оформлення вантажу тощо), iнспектором вiддiлу митних доходiв та платежiв, вiдповiдальним за повернення коштiв, готується службова записка на iм'я начальника митницi та проект-вiдповiдь пiдприємству з обгрунтуванням причин вiдмови в поверненнi коштiв. 

     2.4. В разi позитивної резолюцiї начальника митницi вiддiл бухоблiку, звiтностi та контролю проводить перерахування коштiв з депозитного рахунку митницi на рахунок заявника.

     2.5. Пiсля перерахування коштiв iнспектор вiддiлу бухоблiку, звiтностi та контролю готує лист-вiдповiдь пiдприємству про повернення коштiв з зазначенням номера та дати платiжного доручення, згiдно з яким повернуто кошти, та направляє до вiддiлу митних доходiв та платежiв службову записку про здiйснення повернення коштiв. 

     2.6. На пiдставi службової записки вiддiлу бухоблiку, звiтностi та контролю та виписок банку про рух коштiв по депозитному рахунку митницi iнспектор вiддiлу митних доходiв та платежiв, який вiдповiдає за повернення коштiв, робить запис в "Журналi облiку руху грошових коштiв" (вказує номер та дату платiжного доручення, згiдно з яким повернуто кошти) та передає цю iнформацiю на митнi пiдроздiли службовою запискою. 

     2.7. На пiдставi одержаної iнформацiї iнспектором митного поста проводиться зменшення залишку коштiв в картцi облiку пiдприємства.

3. Повернення коштiв залишкiв попередньої оплати пiдприємствам, якi акредитованi в зонi дiяльностi вантажного вiддiлу

     3.1. В разi звернення пiдприємства процедура перевiрки залишкiв коштiв проводиться згiдно з п. 2.1 даної схеми. 

     3.1.1. Перевiрку даних листа-заяви пiдприємства здiйснює iнспектор сектору митних платежiв вiддiлу митних доходiв та платежiв, а на контроль ставить iнспектор сектору облiку та звiтностi вiддiлу митних доходiв та платежiв.

     3.2. Пiсля вiзування листа начальником вiддiлу або особою, яка його замiщує, лист передається до канцелярiї для реєстрацiї, передачi на розгляд начальнику митницi та подальшого перерахування коштiв платнику. 

     3.3. В разi позитивної резолюцiї начальника митницi лист направляється до вiддiлу бухоблiку, контролю та звiтностi для здiйснення перерахування коштiв. 

     3.5. Подальший порядок iнформування суб'єктiв ЗЕД та iнспекторського складу вiддiлу аналогiчний пунктам 2.5; 2.6 даної схеми.

     4. В разi, коли залишки коштiв попередньої оплати знаходяться на контролi згiдно з "Журналом контролю руху грошових коштiв", пiдтвердження та взяття на облiк коштiв здiйснюється iнспектором сектору облiку, аналiзу та звiтностi вiддiлу митних доходiв та платежiв. 

     Подальший порядок повернення коштiв залишкiв сум попередньої оплати аналогiчний пункту 3.2 даної схеми.

 

Додаток
до наказу Кiровоградської митницi
вiд 7 травня 1997 р. N 195

ЖУРНАЛ ОБЛIКУ РУХУ ГРОШОВИХ КОШТIВ

N
п/п
Реєстрацiйний номер та дата надходження по журналу реєстрацiї вхiдної документацiї Найменування пiдприємства Номер депозитного рахунку, з якого перераховуються кошти Номер розрахункового рахунку, на який зараховуються кошти
1 2 3 4 5
         

 

Сума, що пiдлягає перерахуванню Номер та дата платiжного доручення, згiдно з яким повернуто кошти Прiзвище iнспектора, що прийняв iнформацiю про повернення коштiв Прiзвище iнспектора, що передав iнформацiю про повернення коштiв Примiтки
6 7 8 9 10
         
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.