ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

29.03.03 N 11/1-13-4753-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про виконання наказу Держмитслужби вiд 04.02.03 N 74

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
 листом Державної митної служби України
 вiд 31 грудня 2003 року N 11/1-13-18588-ЕП

     З метою виконання регiональними митницями, митницями вимог наказу Держмитслужби України вiд 04.02.03 N 74 "Про визначення мiсць митного оформлення окремих видiв товарiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 17.02.03 за N 124/7445, повiдомляємо.

     Для отримання дозволу на змiну мiсця оформлення товарiв визначених згаданим наказом, суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi повинен звернутися до митницi, у якiй вiн перебуває на облiку. За результатами розгляду звернення митниця готує вiдповiднi пропозицiї до регiональної митницi, в зонi дiяльностi якої вона знаходиться.

     Регiональна митниця (з урахуванням пропозицiй митниць) в триденний термiн розглядає звернення й приймає рiшення про доцiльнiсть надання дозволу на здiйснення митного оформлення в митницi, у якiй перебуває на облiку суб'єкт ЗЕД, або митницi призначення вантажу.

     Для погодження рiшення регiональна митниця направляє до Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури Держмитслужби України лист, який мiстить обґрунтування прийнятого рiшення та iнформацiю за формою, наведеною в додатку до цього листа.

     Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури Держмитслужби України в десятиденний термiн з дня отримання звернення розглядає його та повiдомляє регiональну митницю про прийняте рiшення.

     Дiя наказу поширюється на товари, митне оформлення яких здiйснюється вiдповiдно до митного режиму випуску у вiльний обiг та що ввозяться на митну територiю України за договорами, якi передбачають розрахунки за поставлений товар в грошовiй формi (а саме - за договорами купiвлi-продажу, комiсiї, консигнацiї) або за бартерними угодами чи у рахунок виконаних робiт i наданих послуг.

(абзац шостий в редакцiї листа Державної митної служби України вiд 31.12.2003 р. N 11/1-13-18588-ЕП)

     Повiдомляємо також, що митне оформлення товарiв, зазначених у наказi Держмитслужби України вiд 04.02.03 N 74, на ввезення яких попереднi повiдомлення та попереднi декларацiї оформлено до набрання чинностi наказом, а також товарiв, що перебувають пiд митним контролем, здiйснюється в митницях призначення.

     З 24.03.03 оформлення попереднiх повiдомлень та попереднiх декларацiй на товари, пойменованi в наказi Держмитслужби України вiд 04.02.03 N 74, здiйснювати в митницях, визначених в п. 2 згаданого наказу.

     З метою недопущення затримок при ввезеннi товарiв на територiю України, дозволити, тимчасово, проведення митного оформлення товарiв, перелiк, яких затверджено наказом Держмитслужби України вiд 04.02.03 N 74, також наступними митницями прямого пiдпорядкування -Бориспiльською й Севастопольською.

     Листи Держмитслужби України вiд 11.02.03 N 11/2-13-1978-ЕП i вiд 25.02.03 N 11/3-13-2773-ЕП вважати такими, що втратили чиннiсть.

     Усi iншi спiрнi питання, якi будуть виникати при виконаннi вимог наказу Держмитслужби України вiд 04.02.03 N 74 "Про визначення мiсць митного оформлення окремих видiв товарiв", вирiшувати оперативно з Управлiнням контролю митної вартостi та номенклатури.

     Контактнi особи та телефони:
     Заступник начальника Управлiння - Овдiєнко Н.Т. (тел. 247-26-18);
     Заступник начальника вiддiлу Управлiння - Овчарук I.Г. (тел. 247-27-26)

     Додаток: на 1 арк.

Голова Служби М.М. Каленський

 

Додаток
Вiдомостi, якi подаються регiональною митницею, для прийняття рiшення про надання дозволу на проведення митного оформлення товарiв визначених Перелiком, затвердженим наказом Державної митної служби України вiд 04.02.03 № 74
Регiональна митниця (код, назва)  
Суб’єкт ЗЕД (назва, юридична адреса, код ЄДРПОУ)  
Митниця, у якiй суб’єкт ЗЕД перебуває на облiку (код, назва)  
Митниця призначення (код, назва)  
Номер, дата договору купiвлi-продажу, якiй передбачає грошовi розрахунки  
Пункт митного пропуску на кордонi України (код, назва)  
Вид транспорту в межах України  
ТОВАР
Код товару за УКТЗЕД Найменування товару Найменування країни походження Наймену-вання країни вiдправлення Кiлькiсть, одиниця вимiру(додаткова, або в разi вiдсутностi додаткової - основна) Цiна за одиницю згiдно з договором
*** *** *** *** *** ***
*** *** *** *** *** ***
*** *** *** *** *** ***
*** *** *** *** *** ***
Ознаки ПМП, контрабанди, а також спецiальнi санкцiї, тощо Наявнiсть
Вiдсутнiсть
Наявнiсть судових рiшень  
Прiзвище, iм’я, по-батьковi керiвника митницi, у якiй суб’єкт перебуває на облiку Пiдпис керiвника митницi
Рiшення регiональної митницi Дозволено (не дозволено) здiйснювати митне оформлення та випуск у вiльний обiг у митницi, у якiй суб’єкт перебуває на облiку або в митницi призначення
Прiзвище, iм’я, по-батьковi керiвника регiональної митницi (пiдпис керiвника, дата)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.