Документ скасований: Постанова КМУ № 424 від 08.06.2005

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 31 березня 2003 р. N 423


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 1742

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 1742 "Про затвердження Положення про порядок обчислення i сплати до державного бюджету вiдрахувань вiд надходжень за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами та вiд плати за транзит трубопроводом амiаку, природного газу через територiю України" (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 48, ст. 2083; 2001 р., N 13, ст. 537, N 33, ст. 1532) такi змiни:

     у назвi постанови та пунктi 1 слова "вiдрахувань вiд надходжень", "вiд плати за транзит трубопроводом" i "через територiю" замiнити вiдповiдно словами "рентної плати", "за транзитне транспортування трубопроводами" i "територiєю";

     Положення про порядок обчислення i сплати до державного бюджету вiдрахувань вiд надходжень за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами та вiд плати за транзит трубопроводом амiаку, природного газу через територiю України, затверджене зазначеною постановою, викласти у новiй редакцiї, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 37

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 29 листопада 2000 р. N 1742
(у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 31 березня 2003 р. N 423)

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок обчислення i сплати до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами та транзитне транспортування трубопроводами амiаку, природного газу територiєю України

     1. Це Положення визначає механiзм обчислення i сплати до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами та транзитне транспортування трубопроводами амiаку, природного газу територiєю України (далi - транспортування нафти та транзитне транспортування амiаку, природного газу).

     2. Суб'єкти пiдприємницької дiяльностi вносять до державного бюджету:

     рентну плату за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами в розмiрi, еквiвалентному 0,685 долара США за 1 тонну нафти, що транспортується;

     рентну плату за транзитне транспортування амiаку в розмiрi, еквiвалентному 0,3 долара США за 1 тонну на кожнi 100 кiлометрiв вiдстанi;

     рентну плату за транзитне транспортування природного газу в розмiрi 1,67 гривнi за 1000 куб. метрiв газу на кожнi 100 кiлометрiв вiдстанi.

     Зазначенi платежi вносяться щодекади, виходячи з обсягiв нафти, амiаку та природного газу.

     3. Платником рентної плати за транспортування нафти є ВАТ "Укртранснафта", за транзитне транспортування амiаку - ДП "Укрхiмтрансамiак", за транзитне транспортування природного газу - НАК "Нафтогаз України".

     4. Рентна плата за транспортування нафти та транзитне транспортування амiаку обчислюється у гривнях, виходячи з розмiрiв, зазначених у пунктi 2 цього Положення, за офiцiйним курсом Нацiонального банку, встановленим на день, що передує дню внесення платежу.

     У разi коли день, що передує строковi внесення платежу, збiгається з вихiдним (святковим) днем, рентна плата за транспортування нафти та транзитне транспортування амiаку обчислюється у гривнях за офiцiйним курсом Нацiонального банку, встановленим на день, що настає за вихiдним (святковим) днем, i на цей день переноситься строк внесення платежу.

     Рентна плата за транзитне транспортування природного газу обчислюється виходячи з розмiрiв, зазначених у пунктi 2 цього Положення.

     5. Рентна плата за транспортування нафти та транзитне транспортування амiаку, природного газу вноситься платниками до державного бюджету щодекади авансовими платежами 15 i 25 числа поточного мiсяця та 5 числа мiсяця, що настає за звiтним, виходячи з обсягiв нафти, амiаку та природного газу, транспортованих за минулу декаду, та рентної плати, визначеної згiдно з пунктом 4 цього Положення.

     Рентна плата за транспортування нафти та транзитне транспортування амiаку, природного газу зараховується до державного бюджету за вiдповiдними кодами бюджетної класифiкацiї.

     6. Вiдомостi про внесення рентної плати за транспортування нафти та транзитне транспортування амiаку, природного газу подаються вiдповiдному органу державної податкової служби щомiсяця до 20 числа мiсяця, що настає за звiтним, за формами, затвердженими Державною податковою адмiнiстрацiєю, а до її затвердження - за формами згiдно з додатками 1-3.

     Рентна плата у повному обсязi, обчислена вiдповiдно до розрахунку за звiтний мiсяць (з урахуванням фактично внесених авансових платежiв за цей мiсяць), вноситься до державного бюджету до 25 числа мiсяця, що настає за звiтним.

     Рентна плата, яка була нарахована за звiтний перiод i не внесена в установлений термiн (до 25 числа мiсяця, що настає за звiтним), вноситься до державного бюджету з нарахуванням пенi з розрахунку 120 вiдсоткiв рiчних облiкової ставки Нацiонального банку суми недоплати, розрахованої за кожний день прострочення платежу, починаючи з наступного дня пiсля настання строку платежу i до дня сплати включно.

     Зайво внесенi суми рентної плати вiдносяться в рахунок вiдповiдних чергових платежiв або повертаються платниковi в установленому порядку.

     7. Вiдповiдальнiсть за правильнiсть обчислення i своєчаснiсть внесення до державного бюджету рентної плати покладається на платника та його посадових осiб згiдно iз законодавством.

     8. Контроль за правильнiстю обчислення i своєчаснiстю внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти та транзитне транспортування амiаку, природного газу здiйснюють органи державної податкової служби.

 

Додаток 1
до Положення
До   державної податкової iнспекцiї
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ платника  
Повне найменування пiдприємства  
Прiзвище та iнiцiали вiдповiдальної особи
(виконавця)  
Iдентифiкацiйний код  
Телефон  

РОЗРАХУНОК
рентної плати за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами

за ________________________ 200__ року
(мiсяць)

Декада Обсяг транспор-
тування, тонн
Ставка платежу у доларах США на одиницю вимiру Курс долара США Пiдлягає сплатi Фактично сплачено, гривень Пiдлягає доплатi або зараху-
ванню (гр. 7 - гр. 8), гривень
число гривень за 1 долар США доларiв США (гр. 2 х гр. 3) гривень (гр. 5 х гр. 6)
1 2 3 4 5 6 7 8 9
I                
II                
III                
Усього Х Х Х Х        

 

Додаток 2
до Положення
До   державної податкової iнспекцiї
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ платника  
Повне найменування пiдприємства  
Прiзвище та iнiцiали вiдповiдальної особи
(виконавця)  
Iдентифiкацiйний код  
Телефон  

РОЗРАХУНОК
рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами амiаку територiєю України

за ________________________ 200__ року
(мiсяць)

Декада Обсяг транспор-
тування, тонн
Вiдстань транспор-
тування, кiлометрiв
Ставка платежу у доларах США на одиницю вимiру Курс долара США Пiдлягає сплатi Фактично сплачено, гривень Пiдлягає доплатi або зараху-
ванню (гр. 7 - гр. 8), гривень
число гривень за 1 долар США доларiв США (гр. 2 х гр. 3 х гр. 4) / 100 гривень (гр. 6 х гр. 7)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
I       14          
II       24          
III       4          
Усього Х Х   Х Х        

 

Додаток 3
до Положення
До   державної податкової iнспекцiї
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ платника  
Повне найменування пiдприємства  
Прiзвище та iнiцiали вiдповiдальної особи
(виконавця)  
Iдентифiкацiйний код  
Телефон  

РОЗРАХУНОК
рентної плати за транзитне транспортування природного газу територiєю України

за ________________________ 200__ року
(мiсяць)

Декада Обсяг транзиту, тис. куб. метрiв Вiдстань транспор-
тування, кiлометрiв
Ставка платежу в гривнях на одиницю вимiру Пiдлягає сплатi (гр. 2 х гр. 3 х гр. 4) / 100, гривень Фактично сплачено, гривень Пiдлягає доплатi або зарахуванню (гр. 5 - гр. 6), гривень
1 2 3 4 5 6 7
I            
II            
III            
Усього            
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.