ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Д О Р У Ч Е Н Н Я

28.03.2003 N 50


Про посилення контролю за операцiями з давальницькою сировиною, зокрема, цукром-сирцем

     З метою посилення контролю за операцiями з давальницькою сировиною, зокрема, цукром-сирцем та недопущення порушень з боку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi умов зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) на його переробку, дотримання ними заявленого режиму переробки на митнiй територiї України в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi, ДОРУЧАЮ:

     1. Начальникам оперативних пiдроздiлiв митницi здiйснити органiзацiйнi заходи щодо посилення контролю за дотримання суб'єктами ЗЕД заявленого режиму переробки давальницької сировини, зокрема, цукру-сирцю на митнiй територiї України в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi.

     2. Запровадити комiсiйне оформлення вантажiв готової продукцiї, що була вироблена на митнiй територiї України в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi з давальницької сировини цукру-сирцю та вивозиться за її межi. До складу комiсiї залучити спiвробiтникiв вiддiлiв тарифiв та митної вартостi, номенклатури товарiв, власної безпеки та вiддiлення по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил, за погодженням з керiвництвом визначених пiдроздiлiв.

     3. При здiйсненнi митного оформлення давальницької сировини цукру-сирцю забезпечити проведення обов'язкових експертних дослiджень (iз застосуванням можливостей Центральної митної лабораторiї) ввезеної сировини на предмет встановлення хiмiчного складу та коду товарiв, згiдно з УКТ ЗЕД.

     4. Начальникам вантажних вiддiлiв митницi запровадити в своїх пiдроздiлах щомiсячнi постiйнi перевiрки щодо недопущення порушень

     з боку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi умов зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) на переробку давальницької сировини, зокрема, фактiв реалiзацiї без дозволу митницi цукру, ввезеного в якостi давальницької сировини для виготовлення кондитерських виробiв.

     5. Регулярнi перевiрки спрямувати на встановлення фактiв наявностi давальницької сировини цукру-сирцю та готової продукцiї, яка з нього виробляється i пiдлягає вивезенню за межi митної територiї України, на пiдприємствах, що здiйснюють переробку.

     6. За результатами перевiрок, при виявленнi фактiв порушень з боку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi умов зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) на переробку давальницької сировини, зокрема, фактiв реалiзацiї без дозволу митницi цукру, ввезеного в якостi давальницької сировини для виготовлення кондитерських виробiв, начальникам вантажних вiддiлiв iнформувати про це керiвництво митницi та застосовувати до порушникiв санкцiї, передбаченi митним законодавством України.

     7. Заступнику начальника загального вiддiлу (Груша В.М.) довести це доручення до вiдома начальникiв оперативних пiдроздiлiв митницi.

     8. Контроль за виконанням доручення покладаю на заступникiв начальника митницi згiдно з їх функцiональними обов'язками.

     Загальний контроль залишаю за собою.

Заступник Голови Держмитслужби України начальник Київської регiональної митницi А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.