ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

30.05.2003р. N 11/5-09-8375-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про доповнення до листа Держмитслужби вiд 22.05.03 N 11/5-09-7847-ЕП

     З метою органiзацiї роботи пунктiв пропуску для залiзничного сполучення та зменшення простоїв вагонiв Державною митною службою України був пiдготовлений лист вiд 22.05.03 N 11/5-09-7847-ЕП у якому вимагалось дотримуватись вимог статтi 18 Митного кодексу України пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв у митному режимi експорту в митницях вiдправлення.

     Виконання вимог зазначеного листа свiдчить, що не у всiх мiсцях здiйснення митного оформлення є працiвники Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України, що призводить до невиправданих затримок митного оформлення товарiв, особливо на пiдприємствах iз безперервним циклом роботи.

     З метою недопущення випадкiв затримок митного оформлення товарiв у митному режимi експорту в митницях вiдправлення посадовим особам митниць необхiдно роз'яснювати суб'єктам господарської дiяльностi, що вони самостiйно обирають мiсце здiйснення екологiчного та радiологiчного контролю. У разi вiдсутностi можливостi здiйснити екологiчний та радiологiчний контролi у зонi дiяльностi митницi вiдправлення, цi види контролю обов'язково здiйснюються у пунктах пропуску митниць призначення.

     Начальникам регiональних митниць та митниць довести дану iнформацiю до суб'єктiв господарської дiяльностi.

Заступник Голови Служби М.М. Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.