ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

09.06.2003р. N 12/12-1351-ЕП

 

Начальникам митних органiв
Головним бухгалтерам


Про надання iнформацiї

     Управлiння фiнансiв та бухгалтерського облiку iнформує.

     Листом вiд 05.05.2003 N 19-36/746 Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України повiдомляє наступне.

     У зв'язку з набуттям чинностi Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти" N 434-IV Мiнекономiки вважає за необхiдне звернути увагу на основнi змiни, внесенi зазначеним Законом.

     Встановлено вартiсну межу в сумi, еквiвалентнiй 2 тис. євро при закупiвлi товарiв i послуг та 100 тис. євро - для робiт, починаючи з якої застосовуються процедури встановленi Законом. При цьому, предмет закупiвлi визначається виходячи з рiчної потреби у певному предметi закупiвлi (товар, робота чи послуга).

     Вилучено iз статтi 6 Закону "Умови захисту вiтчизняного ринку" норму щодо обов'язкового обмеження участi у процедурах закупiвлi виключно вiтчизняними виробниками.

     Передбачено необхiднiсть погодження з спецiально уповноваженим органом застосування двох iз п'яти iснуючих процедур - торгiв з обмеженою участю при очiкуванiй вартостi закупiвлi, еквiвалентнiй 100 тис. євро i вище та закупiвлi у одного виконавця при очiкуванiй вартостi закупiвлi, еквiвалентнiй 5 тис. євро (товари, послуги) i 100 тис. євро (роботи). Норму щодо необхiдностi погодження процедури двоступеневих торгiв виключено iз Закону.

     Визначено мiнiмальну вагу цiнового критерiю (70 вiдсоткiв) при встановленнi критерiїв оцiнки тендерних пропозицiй iнших нiж цiна (стаття 26 Закону).

     Пiдвищено вартiсну межу для застосування процедури запиту цiнових пропозицiй (котирувань) до суми, еквiвалентнiй 20 тис. євро - для товарiв (послуг). Для закупiвлi робiт зазначена процедура не застосовується.

Начальник Управлiння фiнансiв та бухгалтерського облiку - головний бухгалтер Д.С.Олiйник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.