Документ скасований: Наказ КРМ № 950 від 10.06.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Н А К А З

04.07.2003 N 698


Про внесення доповнень до Технологiї митного оформлення вантажiв, що пiдлягають експортному контролю, затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 18.01.2001 р. N 21

     З метою впорядкування процедури здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що пiдлягають експортному контролю й на виконання спiльного наказу Державної служби експортного контролю України, Служби безпеки України, Державної митної служби України вiд 05.06.2003 р. N 135/222/386, наказую:

     1. Роздiл 7 Технологiї митного оформлення вантажiв, що пiдлягають експортному контролю, затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 18.01.2001 р. N 21 (далi Технологiя) викласти в наступнiй редакцiї:

7. Взаємодiя вантажного вiддiлу - 8 (далi ВВ-8) з оперативними пiдроздiлами митницi пiд час здiйснення митного оформлення мiжнародної передачi товарiв спецiального призначення.

     7.1. Посадовi особи оперативних пiдроздiлiв митницi у разi виявлення товарiв, якi за своїми характеристиками чи властивостями можуть бути класифiкованi як товари спецiального призначення та такi, що внесенi до Контрольних спискiв, iнформують про це керiвництво оперативного пiдроздiлу з наданням копiй таких документiв:

     - вантажної митної декларацiї;

     - зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

     - товаросупровiдних документiв;

     - iнших документiв, що були поданi суб'єктом пiдприємницької дiяльностi до митницi i можуть дозволити класифiкувати товар за призначенням (за їх наявностi) (далi Пакет документiв).

     Керiвництво даного оперативного пiдроздiлу iнформує, службовою запискою, про факт виявлення згаданих товарiв керiвництво ВВ-8, з наданням Пакету документiв.

     7.2 Керiвництво ВВ-8 у разi отримання такої службової записки та Пакету документiв вiд оперативних пiдроздiлiв митницi або виявлення згаданих товарiв готує лист-повiдомлення, з данням Пакету документiв, з метою iнформування про це Службу безпеки України (щодо товарiв, якi класифiкуються як спецiальнi технiчнi засоби), Департамент спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї (далi ДСТСЗI) Служби безпеки України (щодо товарiв, якi класифiкуються як засоби захисту iнформацiї) або їх вiдповiдний регiональний орган (пiдроздiл).

     7.3. Подальше здiйснення митного оформлення таких товарiв здiйснюється ВВ-8 митницi вiдповiдно до чинного законодавства України з питань експортного контролю з урахуванням письмового висновку Служби безпеки України (ДСТСЗI Служби безпеки України) або їх уповноваженого регiонального органу (пiдроздiлу) про належнiсть (неналежнiсть) зазначеного товару до спецiальних технiчних засобiв (засобiв захисту iнформацiї), отриманого митницею, або наданого суб'єтом зовнiшньоекономiчної дiяльностi до митного оформлення.

     7.4. Висновок Служби безпеки України або ДСТСЗI Служби безпеки України мiстить вiдомостi щодо:

     - належностi товарiв, мiжнароднi передачi яких передбачається здiйснювати, до спецiальних технiчних засобiв або засобiв захисту iнформацiї та умов їх передачi;

     - наявностi лiцензiї на право провадження вiдповiдної дiяльностi у сферi криптографiчного та технiчного захисту iнформацiї, а також у сферi, пов'язанiй iз спецiальними технiчними засобами, вiдповiдно до статтi 9 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi";

     - погодження здiйснення вiдповiдної мiжнародної передачi чи мотивованої вiдмови.

     2. Роздiл 7 "Заключнi положення" Технологiї вважати роздiлом 8.

     3. Начальникам пiдроздiлiв митницi довести даний наказ до вiдома особового складу.

     4. Заступнику начальника загального вiддiлу (Груша В.М.) довести даний наказ до вiдома пiдроздiлiв митницi.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на заступникiв начальника Київської регiональної митницi згiдно їх функцiональних обов'язкiв.

     Загальний контроль залишаю за собою.

Т.в.о. начальника митницi А.В.Макаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.