ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

06.08.2003р. N 11/7-10-11778-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць

Про порядок здiйснення митного контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi

    У зв'язку iз значним збiльшенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, якi внесенi до реєстру Держмитслужби, iнформуємо.

    Додатково до iнформацiї, зазначеної у абзацi 3 листа Держмитслужби вiд 29.11.02 N 11/2-10-11804-ЕП, до оперативних пiдроздiлiв має доводитися iнформацiя про об'єкт iнтелектуальної власностi, що захищається, правовласника (назва та юридична адреса) та офiцiйних iмпортерiв (експортерiв, перевiзникiв).

    Крiм цього, з урахуванням мiсця знаходження оперативних пiдроздiлiв та вантажопотокiв керiвництвом митницi може бути прийняте рiшення про надання визначеним наказом по митницi посадовим особам оперативних пiдроздiлiв права доступу до програмно-iнформацiйного комплексу Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи митних органiв України "Реєстрацiя та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" iз забезпеченням дотримання вимог Порядку регламентованого доступу користувачiв до Єдиної автоматизованої системи Держмитслужби України, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.08.02 N 452 ДСК.

    Митний огляд з питання дотримання прав iнтелектуальної власностi може не проводитися у випадку митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, якi внесенi до реєстру Держмитслужби, якщо:

    - вони надходять на адресу або вiдправляються правовласником, офiцiйним iмпортером (експортером);

    - є документальне пiдтвердження наявностi на (в) товарах iншого об'єкта iнтелектуальної власностi нiж той, що захищається митними органами.

    При цьому, за наявностi достатнiх пiдстав вважати, що офiцiйний iмпортер (експортер) пред'являє до митного оформлення товари, що порушують права iнтелектуальної власностi, начальником оперативного пiдроздiлу приймається рiшення про проведення митного огляду.

    Посадовi особи митних органiв, вiдповiдальнi за здiйснення контролю за перемiщенням через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi мають у найкоротшi термiни провести навчання з зазначеними посадовими особами оперативних пiдроздiлiв.

Заступник Голови Служби Ю.М.Коновченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.