Документ скасований: Постанова КМУ № 181 від 12.03.2005

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 6 серпня 2003 р. N 1223


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 вересня 2001 р. N 1270

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 вересня 2001 р. N 1270 "Про впорядкування вiдшкодування податку на додану вартiсть та розрахункiв з бюджетом" (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 40, ст. 1805, N 50, ст. 2236) змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 37

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 6 серпня 2003 р. N 1223

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 вересня 2001 р. N 1270

     1. Доповнити постанову пунктом 11 такого змiсту:

     "11. У разi проведення розрахункiв з вiдшкодування сум податку на додану вартiсть платнику податку в рахунок погашення його заборгованостi перед пiдприємствами енергетичної галузi за електроенергiю рекомендувати Нацiональнiй комiсiї регулювання електроенергетики вирiшити питання щодо встановлення порядку затвердження за поданням Мiнiстерства палива та енергетики алгоритмiв розподiлу коштiв для розрахункiв за спожиту електроенергiю, якi проводитимуться згiдно iз цiєю постановою. Кошти, залученi з метою проведення розрахункiв, розподiлу не пiдлягають.

     Мiнiстерству палива та енергетики разом з державним пiдприємством "Енергоринок" забезпечити контроль за проходженням коштiв, залучених вiдповiдно до цiєї постанови, через рахунки енергопостачальних компанiй та державного пiдприємства "Енергоринок" до державного бюджету згiдно iз цiєю постановою".

     2. У пунктi 5 Порядку проведення розрахункiв щодо вiдшкодування сум податку на додану вартiсть у частинi, що належить зарахуванню на поточний рахунок платника податку, затвердженого зазначеною постановою:

     1) пiдпункт "а" доповнити абзацами такого змiсту:

     "У разi проведення розрахункiв за електричну енергiю до схем розрахункiв крiм того додаються спiльнi протокольнi рiшення, пiдписанi всiма учасниками розрахункiв, без включення до таких схем посередникiв.

     Зазначенi розрахунки проводяться лише стосовно заборгованостi за електричну енергiю, яка склалася станом на початок року i виникла не менше нiж за 3 мiсяцi до складення актiв звiрення";

     2) пiдпункт "б" доповнити абзацом такого змiсту:

     "У разi проведення розрахункiв з вiдшкодування податку на додану вартiсть у рахунок погашення заборгованостi за спожиту електроенергiю енергопостачальники та державне пiдприємство "Енергоринок" вiдкривають в установах уповноваженого банку поточнi рахунки iз спецiальним режимом використання за балансовим рахунком 2603".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.